Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Thursday, 6 September 2012

Written on

Vitamin Shaklee terbaik untuk ibu mengandung :)

Assalammualaikum...

Hari ini selagi lagi saya nak kongsikan perjalanan hidup saya bersama Shaklee :)

Ok, sepanjang kehamilan, saya ambil vitamin2 berikut:

1) B complex:
- anti stress
- baik untuk kecantikan dalaman
- juga ada asid folic membantu mencegah kecacatan pada bayi

B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik:



• B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga
• Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg

Hah nilah ghupenyer...bestkan?
 
2) Vita-Lea Iron Formula
- multivitamin yg mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yg penting utk badan

Vita-Lea Shaklee mampu:
• Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik
• Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.
• Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
• Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
• Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah

Hah...lg rasa nk pengsan tgk vitamin Shaklee, luv it!

3) Vita-C 500mg
- ada kolagen dan baik untuk kulit tau
- for immune booster sekali jgn xtahu


tada...inilah ghupenyer Vitamin C Shaklee yg best tu


4) Energising Soy Protein (ESP) @ Soy Protein Isolate Powder
- sumber protein untuk pembinaan sel2 badan
- ESP ni rendah lemak serta bebas laktosa dan kolestrol

Shaklee ESP:• Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
• Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
• Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.
• Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya
 
Owh...ESP ku!
 
 
5) OsteMatrix
- kalsium untuk pembentukan tulang yg sihat pd baby

OsteMatrix Shaklee Lebih daripada Sekadar Kalsium
OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.
 
Hah...ni saya dh kongsikan dlm entry sebelum ni, baca dulu yer
 
 
 ok, apa yg best nyer vitamin2 ni pada ibu mengandung?
 
Bnyk sgt khasiatnyer....seriusly. yg paling saya nampak effectnyer:
 
1) badan saya xnaik sgt masa pregnancy, sampai doktor risau "apasal bdn u xnaik2?" saya pun risau gak...tp bila setiap kali check up, berat baby bertambah. n bila bersalin, cer teka berapa berat bb saya? 3.3kg ok...plg berat dr abg n kakak nyer (abg nyer dulu 3.15kg n kakaknya 3.10kg). alhamdulillah, mayb baby dpt serap segala nutrien dlm badan dgn sempurna dan berkesan.
 
2) hah, yg ni plg ketara. saya ni pembawa GBS poitive jgn xtahu. masa deliver anak pertama dan kedua, kedua2 anak saya disahkan GBS positive dan mereka berdua perlu diberi injection antibiotik for 3 days. but surprisingly, anak yg ketiga ni, langsung xder! sampai saya push doktor buat lg blood test utk confirmkn baby saya ni ada GBS or x. But doctor sekali lg confirmkn, mmg xada. wow! syukur alhamdulillah...
 
p/s: saya start amalkan Shaklee masa kandungan mencecah 4bln++, dan waktu tu saya xambil langsung vitamin yg doktor bg (obimin) sbb saya yakin Vitamin Shaklee dh provide complete essential nutrients pd bdn saya n also to my buah hati, baby Fateh :)
 
oklah, nk kena end story kat sini. seperti biasa, ku tutup entry ku ini dgn beberapa keping gambar utk mencuci mata. hehehe~
 
 
Inilah buah hati pengarang jantungku, Sultan Muhammad Al Fateh (Muhammad Fateh jer)


hah..waktu ni betul2 after deliver Fateh. muka xpucat kan? alhamdulillah...
 
 
* Entry ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?




Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176

Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.