Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Tuesday, 28 August 2012

Written on

Shaklee dan Travel

Assalammualaikum...

Hari ni saya nak kongsikan salah satu produk Shaklee yang sangat saya suka, in fact sangat membantu saya sepanjang tempoh kehamilan saya.

Produk tersebut adalah: OsteMatrix

 
 

Kenapa saya sangat suka pada OsteMatrix? Sebenarnya setiap kali saya mengandung, saya sentiasa mengalami sakit belakang yang kronik. Memang sakit yang amat. Mungkin anak2 saya yg comel sedang menyerap kalsium saya. hehehe~

Anak pertama dan kedua, saya tidak mengambil apa2 supplemen, hanya berbekalkan ubat yang doktor bagi (Obimin & NeuroGain). Dan saya minum susu Anmum. Ok, xder apa2 perubahan, masih sakit sampailah bersalin.

Untuk anak yang ketiga, saya telah mula menggunakan produk Shaklee sejak usia kandungan mencecah 4 bulan ++. Sebenarnya saya dh beli vitamin Shaklee dr awal2 mengandung, tp disebabkan saya mengalami morning sickness yang agak teruk di awal2 trimester pertama, maka saya pun xberani nk ambil apa2 vitamin.

Ok, saya memang teruja dgn vitamin Shaklee, tapi sekarang saya ceritakan pasal OsteMatrix dulu yer. Saya ambil OsteMatrix 4biji setiap hari sebelum tidur. Mula2 biasa ajer, xder apa2 perubahan, tp masuk hari ke-3, saya dah xrasa sakit bila saya bgn tidur. Alhamdulillah....

Sejak itu saya mula amalkan pengambilan 4 biji OsteMtarix setiap malam (kdng2 skip juga. hehe). Dan sepanjang tempoh kehamilan, saya sgt kurang mengalami sakit belakang (bukan xder langsung), dan yg plg best, saya langsung xkena kejang urat! Dulu masa mengandung anak pertama n kedua, bila tgh2 mlm, mesti saya kena kejang urat (kaki di bahagian betis ke bawah xboleh gerak). Kalau husband saya ada (oh, yer..husband saya selalu travel ok), saya akan kejut dia, minta dia urutkan. Tapi kali ni, alhamdulillah, saya xmengalami kejang urat.

Ok, apa pulak kaitan tajuk entry ni dgn OsteMatrix yg saya ambil? Hah, untuk makluman semua, masa usia kandungan saya 7bulan ++, saya telah dengan beraninya terbang ke Amsterdam, melawat suami saya (act diri sendiri yg teringin nk berjalan. heheh ~).

Masatu anak2 eksport ke rumah ibu bersama dgn my maid. hehehe lagi ~.

Ok, masa sampai ke Amsterdam (dat time was 7am), husband ambil saya dan terus bawa ke Hengelo (rumah yg mereka sewa). Malam tu pulak, kami terus terbang ke Istanbul, Turki.

Semasa di Turki, most of d time, kami berjalan kaki, turun naik bukit. Imagine, ibu yg sedang mengandung 7 bulan lebih dok panjat bukit, fuh mmg mencabar. Syukur Alhamdulillah, Shaklee kit saya sentiasa saya bawa. Dan OsteMatrix mmg sgt membantu tulang badan saya agar xsakit2 dan kuat untuk berjalan.

Semasa hari terkahir di Istanbul, kami keluar awal pagi dr hotel (terus check out) dan kami luangkan masa melayari Bosphorus Cruise. Habis pelayaran, kami berjalan lagi di Kota Istanbul sebab flight kami ke Amsterdam adalah pada pukul 5.50pagi! Kami tiba di Istanbul airport jam 12mlm. Bayangkan sehari suntuk berjalan, badan dh rasa sgt letih. Waktu tu, hanya Allah saja yg tahu betapa sakitnyer badan ku ini. huhuhu~

Selepas kami check in, husband pun ajak rehat di surau sementara nk tunggu waktu subuh. So saya ambil kesempatan untuk tidur. sebelum tidur, saya mkn OsteMatrix dulu.

Pukul 4.30 pagi husband call kejut untuk ready solat subuh. Waktu tu, masa saya bangun, ya Allah, alhamdulillah...saya rasa segar and surprisingly, badan saya yg sangat sakit/ lenguh/ bisa2 akibat berjalan terlalu lama hilang! Dan saya rasa bertenaga...ya Allah, syukur padamu!

Sepanjang perjalanan pulang ke Amstersdam, xabis2 saya ckp dgn husband pasal OsteMatrix. xcaya leh tanya dia. hehehe~ How happy I am sebab xlupa bawa vitamin Shaklee.

So anda di luar sana, jagalah pemakanan anda, amalkan cara hidup yang sihat dan ambillah supplemen andainya rasa xmampu nk tampung keperluan badan dgn makanan yg kita ambil setiap hari.

Ok, saya kongsikan gambar2 saya semasa di Istanbul. Happy watching~~

Ini masa kami nk melawat Topkapi Palace. berpenat lelah panjat bukit menuju ke Topkapi Palace tp xdpt sebab dh tutup. huhuhu
 
Yang ini semasa menunggu Bosphorus Cruise
 
Hah, yang ini masa kami mendaki bukit di Rumeli Fortress. Ibu mengandung tu xlarat nk panjat bukit lagi, larat sampai kat 2nd layer jer. En hubby yg ambil gambar ni. Sian dia kena panjat sorang2.
 
 
Oklah, dh panjang sgt pulak entry ni. Harap ada manfaatnya untuk semua. Waallahualam...
 
 
* Entry ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 
Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?




Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176
 
 


Read More

Share on Facebook



 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.