Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Wednesday, 5 December 2012

Written on

Tiada lagi Toner, Moisturizer, Masker, UV protection!


Assalammualaikum…

Hah, hari ni meh saya nak kongsi kisah pengalaman saya, kisah real ni tau. Tiada lagi moisturizer, masker dan segala bagai.

Mesti semua happy kalau bab2 duit yang boleh jimat ni kan?? Tambah2 bagi mereka yang sgt lah malas nak pakai skin care (mcm diri saya), malas nk gi toilet setiap mlm, cuci muka lah, pastu kena pakai toner lah, moisturizer lah bla bla bla….esok nyer sebelum masuk opis, nak kena ulang routine yang sama. Adush, leceh sungguh!

Saya ni dh ler jenis senang berpeluh, pagi2 pakai semua krim2 kat muka, sekali kalut nk siap gi ofis, muka pun mula berpeluh, hurm…habislah segala krim yg bertepek kat muka. Sebab tu saya rasa malas sgt nk pakai, rasa cam membazir! Nak2 skin care yang kita pakai tu harganya mak oi!! RMxxxx.xx!!

Alhamduilillah…sejak amalkan pemakanan tambahan dr Shaklee, saya boleh katakan TIADA LAGI KOSMETIK DI MUKA KU!! Hehehe…

Utk pengetahuan semua, saya ni tak adalah alami masalah kulit wajah yang  teruk, Cuma yang saya sedar, kulit saya ni cepat kering, cepat sunburn, n banyak sangat bintik2 hitam kat bahagian hidung.

Yang paling bermasalah adalah SUN BURN! Saya masih ingat, tahun 2007 (Sept), saya telah melawat Italy dan waktu tu musim panas!

Menara Condong, Pisa Tower, Italy

 Ketika melawat Florence, Italy
 
Ketika melawat Rome, Italy
 
 
Saya pergi Italy 3 hari jer, tapi bila balik Malaysia, wow…my face looks dull!! Sampai my bos (dia tu dh ler Chinese) boleh ckp “Ainul, what happen to your face? So bad!” haha.

Ok, lepas tu jadi lagi sun burn yang teruk di tempat kerja baru saya. Kerja baru ni, saya banyak habiskan masa di site, ikut si mat2 saleh tu buat kerja. Kenalah jadi super woman, br mereka kata oo, wanita muslim ni hebat! Hehehe..

Ketika di site...hohoho, balut habis setelah burn!
 
Sekali lagi, muka saya jadi burn! Tahu2 lah kerja di site ni, ramai lelaki…lepas muka saya jadi burn, budak2 lelaki ni boleh ckp “Ainul, apasal muka ko? Hitam betul!” Arghhhh!!! AAK

Sebenarnya saya tak kisah pun mereka kutuk saya, saya lagi suka. Tapi yg xbest kalau muka kita yang hitam ni tunjuk depan lelaki yg paling kita sayangi (mr hubby saya lah tu). Saya rasa malu, n saya rasa sedih. Sob sob sob….dahler hubby jarang ada di rumah, sekali dia balik, mestilah kita nak tunjukkan penampilan terbaik di depannya kan? Kan?

Ok sya ni jenis org yg suka bertukar skin care, sejak dr universiti ,sampai bekerja, sampai lah berumahtangga, boleh kira berapa bnyk skin care saya dh cuba, dr yang paling murah kepada yg paling mahal (Avon, Oil of Olay, Temu Lawak, Artistry, Kose, Hada Labo). Bukan apa, saya ni suka nk try itu ini, bila org kata yg ni ok, saya pun gi beli, bila ada org lain kat yg ini ok, saya pun nk try. Sudahnyer xder yg konsisten. N krim2 saya banyak yg nmpak baru dibeli wpun ia telah berada di dalam almari saya selama 2 tahun! (sebab jarang pakai. Hahaha).

Terbaru, saya melawat Istanbul (Apr 2012). Sebelum ke Istanbul, saya singgah rumah hubby di Hengelo (Holland). Masa kami nk bersiap kemas2 brg utk ke Istanbul, hubby ckp kami xkan check in beg sbb nak cepat. So saya Tanya hubby, camner dgn skin care saya? Lepas ker masa kat airport? Hubby kata, bawa jer…try tgk dia bg lepas ker tak. Sekali kat airport, hambik kau…dgn penuh kerelaan saya melepaskan semua set skin care saya yang baru saja dibeli utk dibuang oleh pihak imigresen. Waaaaaa!!!

Balik Malaysia, saya claim kat hubby. Since set skin care saya dh kena buang disebabkan dia xnak check in bag, so hubby pun bg greenlight utk saya beli skin care yg saya idam2kan. Nak tahu apa dia??

Tada….
 

Total harga utk semua satu set ni, cer teka berapa? Almost RM2000++ hokeh! Saya beli awal May’12, mula2 pakai mmg best, mahal katakan! Memang Nampak perubahan…

Tapi benda yang dipakai hari2, mesti akan habis, dan bila habis mesti kena top up kan? Part yang ini, yang paling saya xsuka. Sebab saya ni jenis sayang duit…nak2 kalau first time jer org sponsor, 2nd time kena pakai duit sendiri. Hahaha.

Sepatutnya satu set yang saya beli, jangkaan masa utk pakai adalah selama 3-4 bulan. So suppose in Aug’12 dah habis lah semua set skin care ku!

Dan dgn bangganya, saya ingin kataka,  sampai sekarang (Nov’12), saya tak der beli2 lagi dh tambahan SKii saya. Hehehe.

Sebab apa? Sebab saya rasa muka saya ok jer…n kwn2 ofis merangkap customer2 saya, bila jumpa saya, semua ckp, cantik nyer kulit ainul. Akak pun nk kulit camni jugak! (ni bukan saya ckp tau, ni mmg dr mulut mereka sendiri)

Rahsianya? Saya amalkan set kesihatan optimum Shaklee jer, yg terdiri daripada:

1) B complex

2) Vitamin C

3) Vitalea

4) Energising Soy Protein (ESP)

Saya makan semua ni dgn konsisten tau….bukan sekejap mkn sekejap xmakn, mcm chipsmore, sekejap ada, sekejap xada. Satu alasan besar saya konsisten makan set ni adalah sebab saya nk jaga badan saya supaya kuat utk breasfeeding hero saya, Muhammad Fateh yg kini sudah berumur 6 bulan dgn berat sebanyak 8.2Kg!

Sebab tu dalam entry2 saya sebelum ini, saya banyak tekankan soal penjagaan makanan.Betul, bila kita semakin berusia, itu tandanya ajal semakin menghampiri. Tapi tak kanlah kita xnak jaga langsung anugerah yg Allah bagi, betul tak? Tambah2 itu juga adalah satu ibadah (menjaga diri supaya sihat, cantik & bertenaga di hadapan suami & anak2). Kalau nak hadir usrah ker, hadir program2 jemaah, semua memerlukan badan yang sihat…kita pun xnak jadi fitnah kepada jemaah, xnak lah org kata, budak2 jemaah xpandai jaga diri, xpandai jaga penampilan dll.

TETAPI saya xderlah ckp xperlu langsung cuci muka, jaga muka dsb. Cuma yang saya nk kongsikan di sini, SAYA KINI DH XPERLU RISAU KALAU SAYA XPAKAI KRIM MUKA (tak pakai toner, moisturizer, essence dll), sbb in shaa Allah pemakanan saya seharian mampu utk cover up balik segala serangan2 dr luar (sinaran cahaya matahari/ debu/ habuk etc).

Jadi utk anda yang rasa malas nk pakai bnyk2 krim, rasa syng nk beli set skincare yg mahal….why not cuba pemakanan tambahan dr Shaklee. Ia nya selamat, halal, berkualiti, & terbukti berkesan. Dan paling penting, ianya semulajadi, jadi kita xperlu risau kalau makn vitamin Shaklee, akan ada bendasing yang tertinggal di dalam badan. Semua nyer diserap secara optimum oleh badan . Dan yang pasti, anda dapat 2 in 1 sekali - kesihatan badan & kecantikan kulit. In shaa Allah...

Bukan saya seorang saja dh rasainya, malah beribu2 org di luar sana sudah merasainya juga.
Saya xrugi kalau anda tidak mahu cuba…saya hanya kongsikan pengalaman yg saya lalui, apa yg dah saya rasai…moga2 ada manfaat utk para pembaca sekalian.

Sekian dulu…babai J

Picture taken on 13th December 2012
 



* Entry ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?




Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176


Read More

Share on Facebook



Tuesday, 4 December 2012

Written on

Apa itu Kolagen??

Bismillah...

Ok, hari ni kita buat kelas tentang Kolagen.

Apa itu Kolagen??

Kolagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan & keanjalan:

1) kulit
2) rambut
3) kuku
4) ligamen
5) otot
6) tulang
7) sendi
8) tendon
9) mata
10) gusi
11) saluran darah

Kolagen banyak membantu dalam kecantikan dan kesihatan, mengekalkan badan yang muda, anti penuaan, mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan.

Tahukah anda??



Tawaran menarik bulan December ini.....

Jangan lepaskan peluang keemasan ini!!

psst...ingin tahu bagaimana utk dapatkan Shaklee Collagen Powder yang super duper best & terbaik yg berharga RM298 pada harga RM90++ sahaja?

LIKE jika anda ingin tahu




Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176


Read More

Share on Facebook



Written on

[Shaklee Collagen Powder] Lebih Daripada Hanya Kolagen!!


Assalammualaikum....

Alhamdulillah, promosi yang dinanti2 oleh kaum Hawa....juga kaum Adam

Tada....

 
Promosi Collagen buy 6 free 1
 
 
 
In shaa Allah, saya akan kongsikan dgn anda beberapa info ttg collagen:
 
1) Apa itu Kolagen??
 
2) Apa tanda2 kesan kehilangan Kolagen?
 
3) Apakah faedah mengambil Kolagen?
 
4) Why Shaklee? Kenapa  Shaklee Collagen Powder (SCP) adalah terbaik?
 
5) Apa kandungan bahan utama dalam SCP? dan apa fungsinya?
 
6) Testimony mereka yang sudah mencuba SCP
 
So stay tune ~ ~ ~
 



Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176
 
 
 

Read More

Share on Facebook



 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.