Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Saturday, 13 April 2013

Written on

Nutriferon - First Aid Kit untuk Keluarga


Alhamdulillah, bulan April 2013 ni, Shaklee beri promosi yang hebat utk semua; para ibu, ayah, anak2...

Tada....

 
Nota ringkas:
 
NutriferonTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.


Nutriferon bertindak sebagai 1st Aid Kit utk semua. First Aid kit bila mana tiba2 anda diserang sakit, demam, selsema, batuk, senggugut, dan anda tiada ubat sewaktu sakit menyerang, maka ambillah sepeket Nutriferon.

Ok, kenapa saya katakan ini promosi yang hebat??

Cer tgk, bila cuti sekolah yang paling hampir? Akhir bulan 5 ni kan? Hah, nilah masanya utk anda rembat banyak2 Nutriferon. Murah berbaloi2. Promosi hebat ni tau...setahun sekali baru ada.

Beli satu, jimat RM20, beli 3 jimat RM60, beli 6 jimat RM220!! Hah, canner tu?? - contact saya kalau nak tahu lebih details yer (sms/whatsapp: 013-6971176).

Ok, berbalik kepada kisah 1st Aid Kits - kenapa saya katakan ia adalah satu keperluan utk emergency case? Sbb Nutriferon berupaya menjadi IMMUNE BOOSTER kpd tubuh badan manusia (Biidznillah). Kalau anda tiba2 terasa macam nak demam, ambil sepeket Nutriferon, in shaa Allah badan kembali bertenaga. Begitu juga yang dah alami tanda2 nak selsema, batuk dsb....

Saya boleh katakan, Nutriferon ni PERLU ADA di rumah setiap orang sekurang2nya satu kotak. (nak kata WAJIB ADA, nanti bunyinya cam lain pulak).

Nutriferon ni ala2 pengganti Pandadol lah senang cerita.....

Dan saya rasa, Shaklee buat promosi harga runtuh Nutriferon just at d right time! Yerlah, cuti sekolah....sure ramai parents dh rancang nk pergi holiday samada dalam mahupun luar negara.

Hah, cer citer sikit, kalau tiba2 masa tgh holiday, anak atau bapak anak diserang demam/ selsema dsb, apa yg anda nak buat?? Nak2, kalau tgh holiday kat overseas....mau pening dibuatnya.

Sebab tu saya sangat syorkan, anda bawalah Nutriferon ni at least 4-5 paket semasa anda pergi melancong/ berjalan2. Terutama bg mereka yang xsuka telan Panadol.

Bagaiman Nutriferon ni dikatakan pengganti kpd Panadol?? Ok, saya ceritakan sedikit dulu beberapa manfaat Nutriferon:

1) Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari - ianya adalah satu2nya interferon semulajadi di dunia. Kajian menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan keseluruhan sistem imun badan dgn mengarahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh bertindak utk membunuh; T-cells, B-cells, dan makrofag.

2) Melindungi dari Influenza - ia mengimbangi respon badan kpd alergi persekitaran & pencemaran udara, melindungi diri dari serangan virus, mikrob, termasuk selsema, alergi, inflamasi dan influenza.

3) Mempertingkatkan PMS - ianyan terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yg terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endoktrin iaitu kekejangan ketika haid, sakit belakang, sakit payudara, ,masalah jerawat, kegelisahan, imsomnia dan mood swing.

Bayangkan masa anda tgh2 seronok bercuti, tiba2 kena sengugut, pain killer  pulak xbawa (or ada yg mmg xnak mkn pain killer due to long term effect dsb), tak kan ada sanggup bunuh mood holiday anda terperap dalam bilik hotel sebab nak tahan sakit senggugut?

Pastu, katakan anak2 pulak diserang demam ker, batuk ker, selsema ker...di waktu anda sekeluarga tgh excited berjalan2, takkan anda nak korbankan waktu kegembiraan anda utk jaga anak yg sakit? Bila dh sakit, semua kena jaga - xboleh pergi tempat2 yg kotor, makan minum pun kena jaga....

Oleh itu, memiliki sekotak Nutriferon adalah solusi yang terbaik. Alhamdulillah, kami sekeluarga dah prepare siap2 Nutriferon utk bawa sekali masa percutian kami ke luar negara nanti (cuti sekolah akan datang).

 Alhamdulillah, flight bookong done!


Jadi untuk mereka yang inginkan percutian romantis (bg pasangan baru berkahwin), percutian yang menyenang & menggembirakan bersama2 keluarga, marilah dapatkan sekotak Nutriferon dgn harga yag hebat!!

In shaa Allah, nanti saya akan ceritakan banyak lagi manfaat utama Nutriferon, sejarah di sebalik penemuannya, cara makan dll.







Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
Sms/Whatsapp: +6013-6971176





Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.