Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Thursday, 18 April 2013

Written on

Nutriferon - Pengganti Panadol Ketika Percutian Sekeluarga

Alhamdulillah...

Selesai book tiket kapal terbang & Hotel penginapan utk kami sekeluarga. In shaa Allah, cuti sekolah akan datang (May-June 2013), kami sekeluarga akan terbang ke luar negara utk cuti2 family :)

Inilah negara yang bakal kami lawati. Cuba teka di mana?? hehehe....

Flight booking confirmed!
 
Hotel yang bakal kami inapi (betul ker ayat ni :P)


  
Salah satu persiapan yang kami bawa utk pergi melancong adalah sekotak Nutriferon! Yerlah, bukan senang nak travel dgn anak2 kecil ni. Macam kami, anak2 semua masih di bawah pengawasan yg TOTAL; mereka masih perlu dijaga dari segi makanan, pakaian, aktiviti dsb.

* Muhammad Ammar: 5 tahun
* Sumayyah: 3 tahun
* Muhammad Fateh: 1 tahun (on this coming 10th June2013)

Kalau yg dh sekolah Rendah & Menengah tu, mungkin senang sikit kot nak handle...

Saya masih ingat, dulu2 sebelum saya kenal Shaklee, benda wajib yang saya mesti bawa setiap kali travel (either balik kg or ikut hubby out station) adalah Paracatemol @ ubat demam. Sebab saya sgt susah hati kalau anak2 xsihat...


Ketika percutian ke Melbourne 2010

 
Ketika percutian ke Sabah 2011

Alhamdulillah, tahun 2012, saya mengenali Shaklee. Dan sekarang, kami hanya perlu bawa 2 benda:


Thrmometer

Nutriferon

Nak makan Nutriferon ni, senang jer...

Ambil sepeket sudah cukup bila dah rasa tanda2 xsedap pada badan seperti rasa nak demam, batuk, selsema dsb...

Harga sekotak Nutriferon ni agak mahal TETAPI bagi saya, ia setanding dgn kualiti produk nya. Yerlah, 40tahun kajian dibuat sebelum terciptanya Nutriferon ini. Boleh refer post saya tentang Sejarah tercipatnya Nutriferon ini (Sejarah Nutriferon) ...

Kandungan Nutriferon ni adalah ekstrak dari 4 tumbuhan:

1) Biji Labu
- merangsang pengeluaran interferon semulajadi dalam tubuh
- menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

2) Biji Plantago Asiatica
- mengandungi polisakarida yg mengaktifkan sel2 imun badan

3) Honeysuckle Jepun
- menentang pencerobohan virus dan kuman

4) Bunga Safflower
- menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj dalam usah memusnahkan virus & kuman

Hah, banyak kan khasiatnya??

Kalau siapa ada wang yg lebih, bolehlah nak consume Nutriferon ni hari2.

Macam kami, makan bila perlu saja. hehehe...

Ok, apa lagi...sempena promosi harga runtuh Nutriferon, meh dapatkan dari saya!

Boost Up Your Immune System in Natural & Safer Way!

Sekian ~

Senyum :)



Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?




Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176








Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.