Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Monday, 20 May 2013

Written on

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Memilih Shaklee....


Hah, saya nak jawab beberapa soalan yang sangat femes dari customer2 saya:
>> Why Shaklee?
>> Kenapa Shaklee?
>> Tak ada ker vitamin lain yang lebih baik dari Shaklee? Asyik2 Shaklee jer...
 
Ok, Jom kita tengok, apa yang best nyer Supplemen Shaklee ni sampai saya ni "Asyik2 Shaklee jer"
 
Sepuluh Sebab Mengapa Shaklee Adalah Pengeluar Supplemen Yang Terbaik Di Pasaran:
 
1) Shaklee telah menjalankan lebih daripada 100,000 ujian setiap tahun untuk memastikan keselamatan dan keberkesanan produk2 nya.
- anda berani ke nak cuba produk yang tiada ujian dilakukan ke atasnya? saya xberani....
 
2) Setiap produk Shaklee diuji 100% bagi menjamin serta memastikan bahawa setiap bahan yang ditunjukkan di label  hadir dalam jumlah yang sesuai
- jangan tertipu pada produk yang 'claim' menggunakan bahan2 terbaik tetapi kadar kandungannya hanya beberapa % dan disebabkan 'claim' tersebut, mereka boleh menjual dgn harga yang tinggi > padahal sedikit sahaja bahan yang terbaik yang digunakan.
 
3) Semua bahan-bahan dalam produk Shaklee diiktiraf  di bawah protokol Shaklee yg sangat ketat, di  mana kesemuanya diuji dengan 350 bahan kimia tercemar , termasuk racun perosak, racun herba, logam berat, sisa-sisa pelarut, dan lain-lain
- anda masih percaya bahawa produk yang anda ambil sekarang bebas dari sebarang bahan kimia??
 
4) Para Saintis Shaklee mencipta formula agar bahan-bahan aktif utama berada dalam setiap produk dalam memastikan keberkesanan yang klinikal, dan ianya  jauh lebih tinggi daripada syarikat-syarikat di pasaran dunia
- hah, masih tak yakin dgn produk Shaklee??
 
5) Setiap produk Shaklee dirumuskan dengan bahan-bahan pemakanan yang telah dikaji secara meluas untuk mengesahkan tahap keselamatan dan keberkesanannya. Produk Shaklee tidak mengikut "Arah aliran," tetapi menggabungkan bukti saintifik dan / atau epidemiologi keperluan dan manfaat.
- "arah aliran" ni serupa mcm ikut musim. Contoh: ada satu musim, semua nak guna madu dalam produk...pastu 5 tahun lepas tu, semua nak cipta produk yang ada kolagen. hah, macam tu lah lebih kurang.
6) Shaklee menggunakan sistem berteknologi tinggi untuk meningkatkan bioavailabiliti - dan sistem ini diuji bagi mengesahkan kadar nutrisi yang berkesan dalam sistem penyerapan badan
 
7) Semua bahan-bahan yang digunakan diterima dari sudut pandangan falsafah Shaklee, beserta penelitian yang terperinci tentang keselamatan produk. Shaklee tidak hanya menerima Sijil Analisis seperti kebanyakan syarikat-syarikat lain terima, bahkan Shaklee akan melakukan ujian semula (re-test) untuk pencemaran bagi mengesahkan Sijil Analisis tersebut adalah tepat.
 
8) Shaklee berpegang kepada komitmen yang tinggi  untuk memastikan tiada penggunaan pemanis, bahan tiruan dan bahan pengawet tambahan. Shaklee hanya menggunakan Non - GMO (Genetic Modified Organism) protein soya
- Contoh GMO: benih2 yang dihasilkan di makmal, sayur2 yang dihasilkan secara komersil. Benih GMO ni boleh mengubah DNA, sebab tu anak2 kita sekarang banyak yang alergi dsb. So jangan bangga sangat bila bagi anak makan tomato, karot. Berkemungkinan itu adalah GMO (unless yang tanam sendiri - tu pun tgk juga baja nya dari mana). Better makan pucuk manis, pegaga, sayur2 kampung, sah2 tak diubah genetik nya.
Awas! Jangan tertipu..kebanyakan sayur2 & buah2an menggunakan racun perosak, baja kimia etc. Kerana itu kita memerlukan supplemen.
 
9) Shaklee membangunkan banyak piawaian dan protokol untuk pembuatan yang kini dirujuk sebagai Amalan Pengilangan Baik (GMPs).
- Kat Malaysia ni, banyak dah produk2 yang menggunakan GMP (Good Manufacturing Practice), boleh dengar banyak iklan2 produk di radio yang mem promote GMP
 
10) Bukti berterusan prestasi produk Shaklee ditunjukkan oleh:
•Lebih 100 penerbitan saintifik, 90++ di dalam jurnal
 
• Kajian Landmark (The Landmark Study), di mana kajian ini menunjukkan bahawa orang-orang yang mengambil suplemen Shaklee dalam tempoh 20 tahun mempunyai kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang tidak mengambil supplemen langsung atau yang mengambil single-multivitamin
 
Tahukah anda, Mary telah menggunakan produk Shaklee selama lebih 20 tahun, manakala kembarnya menggunakan produk lain. Rasa2nya siapa yang nampak lebih sihat & muda??


Sekian dulu, untuk mengetahui sebab mengapa badan kita memerlukan supplemen, boleh baca entry saya di sini (7 Sebab Mengapa Badan Kita Memerlukan Vitamin).
 
Wassalam ~



Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda? Atau ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka hanya duduk di rumah?




Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176


Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.