Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Thursday, 13 June 2013

Written on

My S.O.H.O. (Small Office Home Office)

Inilah S.O.H.O (Small Office Home Office) ku...



Mungkin ia tidak sehebat ofis rakan2 engineer ku, ia tidak lah setaraf dgn ofis rakan2 doctor ku.

Ia hanya lah sebuah bilik kecil yang dilengkapi sebuah laptop dan sebuah printer.....

TETAPI....

> Di bilik kecil inilah, aku BAHAGIA bekerja dari rumah
> Di bilik kecil inilah, aku MENJANA pendapatan RM4k - RM6k sebulan (sekarang Nov 2013, sudah pun mencecah 5 angka sebulan. Alhamdulillah...)
> Di bilik kecil inilah, aku MELAYAN customer2 ku
> Di bilik kecil inilah, aku MENULIS blog dan mengemas kini Facebook
> Di bilik kecil inilah, aku GEMBIRA melayan karenah si comel sambil berbisness
> Di bilik kecil inilah, aku MENDENGAR kuliah2 agama
> Di bilik kecil inilah, aku MERANGKA & MELAKSANAKAN tugasan Jemaah

Ya, secara tersurat, ia hanyalah sebuah bilik kecil. Tetapi jauh yang tersirat, bilik ini telah menyimpan banyak kenangan manis, menyimpan banyak memori indah yang tidak pernah aku bayangkan selama ini...

Ya sahabat2 semua....

Di sini lah saya mencapai impian saya; impian untuk BEKERJA DI RUMAH, menjana pendapatan yang setanding dgn gaji engineer saya dahulu. Juga Impian untuk membesarkan si permata hati di depan mata sendiri; tanpa perlu ada kerisauan2 sebegini:

> "Cuti aku dh abis, mcmmana aku nak hadir program kelas anak aku??"
> "Anak aku sakit, boss pulak asyik ckp - asyik sakit jer anak kau ni"
> "Kenapa ainul ni asyik MC jer??"
> "Kenapa asyik datang kerja lambat???"

Ah, igauan ngeri ketika bekerja makan gaji tidak ada lagi dalam kamus diri ini....

Syukur, Allah temukan saya dgn group Jutawan Shaklee....

Yes, Do the right business & Do the business right.

Terima kasih Allah, atas pertemuan indah ini. Aku bersujud pada Mu............

Nukilan rasa di malam hari ~





Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176

Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.