Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Tuesday, 23 July 2013

Written on

"Help Me To Help You"

Bantu saya untuk membantu anda....

Pelik tetapi benar! Ya itulah perasaan yang saya rasa sekarang...

Saya sangat teringin membantu anda di luar sana yang sedang menghadapi kemelut dan dilema kehidupan:

1) Dihimpit kos sara hidup yang tinggi
2) Tiada pilihan untuk menjaga anak2 di depan mata kerana terpaksa keluar bekerja
3) Terpaksa bekerja makan gaji dgn gaji yang kurang dari RM2K sebulan disebabkan tiada kelayakan yang bersesuaian
4) Terpaksa meneruskan kehidupan bekerja walaupun terpaksa duduk berjauhan dengan suami
5) Tidak mampu memiliki rumah sendiri kerana kurang berkemampuan ditambah dgn harga rumah yang melampaui batas
6) Dihimpit beban hutang yang tinggi sejurus selesai pengajian (pinjaman PTPTN/ kereta/ rumah sewa/ duit belanja ibu ayah di kg)

dan banyak lagi kemelut yang dihadapi oleh generasi muda masa kini i.e sahabat2 yang seusia atau lebih muda dr saya.

Percayalah..saya faham sangat dgn keadaan anda semua...kerana saya juga menghadapi dilema yang sama seperti di atas suatu masa dahulu.

Saya faham perasaan golongan wanita yang sudah mendirikan rumahtangga..kebanyakannya berkeinginan membesarkan anak2 di depan mata, mengikut acuan sendiri. Tetapi apakan daya..kita TIADA PILIHAN melainkan bekerja.

Kerana itu, sahabat2...saya ingin membantu anda. Sungguh! Kalau sekarang saya sudah mampu untuk berhenti kerja, kalau sekarang saya ada pilihan untuk mendidik anak2 saya di depan mata, kalau sekarang saya sudah mempunyai pendapatan yang stabil RM7k ke atas, takkan saya ingin merasainya seorang diri?? Adilkah saya bila melihat rakan2 saya masih tiada pendapatan yang cukup untuk menampung kehidupan mereka, sedangkan saya tahu masih ada pilihan buat mereka untuk keluar dr kemelut ini??

"Alah, senangnyer dia ckp...dia boleh lah, kerja engineer..senang nak bisness"

Ah, manisnya mulut yang berbicara sedemikian...

Baiklah, saya ambil contoh paling dekat; adik saya sendiri....

Sept2012 saya mula perkenalkan bisness Shaklee online kepada adik saya, Athirah. Boleh tgk blog beliau di sini : http://sweettyra.blogspot.com/

Untuk makluman semua, adik saya merupakan pelajar jurusan undang2 di UiTM Shah Alam. Beliau tidak mendapat sebarang penajaan, justeru terpaksa meminjam dari PTPTN.

Saya cuba mengajar beliau menjalankan bisness secara online, memandangkan beliau mempunyai kemudahan internet (walaupun agak terbatas ketika di university).

Awal2, beliau hanya menjadi agen drop ship saya; dapat komisyen hasil dari jualan trial set Shaklee. Alhamdulillah, dapatlah mengisi duit poket semasa di kampus. 

Tetapi itu hanya sebulan...

Berkat kesungguhan beliau berkongsi kebaikan Shaklee, ramai yang berminat & berpuas hati setelah mencuba produk Shaklee..

Maka bermulalah perjalanan beliau dalam dunia bisness online...

Tahukah anda..adik saya tiada modal, tidak punyai wang yang banyak, hatta wang belanja juga diberi oleh kakak dan abang yg telah bekerja (keluarga kami bukanlah senang sgt. Kerana tidak mahu membebani mereka, maka kakak dan abanglah tempat beliau mengadu).

Beliau register sebagai ahli Shaklee pada Sept 2012 itupun dgn berhutang...

TETAPI tahukah anda juga?? Sejurus selepas beliau tamat menghabiskan pengajian, beliau tidak perlu risau untuk mencari pekerjaan kerana income beliau sudah mencecah 4 angka dgn hanya duduk di rumah!

Dari bonus yang hanya 2 angka (RM30 pada Oktober 2012), kemudian naik kepada 3 angka (RM490 pada Feb 2013), dan seterusnya naik kepada 4 angka bermula Mac 2013... syukur Alhamdulillah!



Duit bonus Shaklee yang diperoleh pada June 2013


Kini beliau sedang berusaha mengumpul duit untuk majlis perkahwinannya pada Feb 2014. Dan alangkah bahagianya apabila beliau tidak perlu risau untuk keluar bekerja, meningglkan anak yang "bakal lahir" ke rumah pengasuh, nursery...kerana beliau sudah mampu menjana pendapatan sekurang2nya 4 angka walaupun hanya duduk di rumah!


Saya sangat bahagia apabila dapat membantu mereka yang saya sayang keluar dari kesusahan, keluar dari comfort zone mereka untuk mendapat comfort zone yang lebih selesa...

Ya, perasaan itu lebih bernilai dari bonus yang saya dapat!

Menyentuh lebih banyak kehidupan orang yang saya sayang...mudah2an ianya menjadi amal jariah untuk bekalan saya di akhirat kelak.

Help Me To Help You....



Izinkan saya untuk membantu anda menjana pendapatan 4-5-6 angka dgn hanya duduk di rumah.....





Hubungi saya:


Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176

Share on Facebook



Share this case:

1 comments:

  1. Sangay murni.. Tp mmg beruntung adik tu ada kakak mcm ni.. Dperkenalkan dgn bisnes di awal usia

    http://duniafaisza.blogspot.com

    ReplyDelete

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.