Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Sunday, 18 August 2013

Written on

AWAS! Lipstick atau Lipbalm Expired!

Baru2 ini saya mengemas handbag2 saya; yerlah...org dah tak bekerja..lama lah dah tak pakai handbag. Jadi banyaklah habuk yang perlu dibersihkan.

Semasa mengemas, saya terjumpa dgn lipbalm favourite saya iaitu LipIce


Dulu2, masa bekerja..saya memang pakai LipIce ni. Untuk melembapkan bibir....

Bila dah tak bekerja, dah tak teringin nak pakai. Tapi bila kemas2 beg, dan terjumpa LipIce ni..perasaan nak pakai tu datang semula. haha...

So saya pun letaklah LipIce ni dalam beg yang selalu dibawa; ke shopping, ke Shaklee, jalan raya dll.

Ni handbag yang saya guna sekarang; hadiah dari hubby


Saya pun mula guna semula LipIce ni bila nak keluar gi mana2. Kadang dok kat rumah pun, saja2 pakai. hehe...

Nak dijadikan cerita..saya terperasan after seminggu guna, bibir atas saya mulai merekah. Jadi kering sangat2..




Saya pun terus stop guna LipIce tu...

Sadisnya, sampai sekarang bibir saya masih kering :(

Semalam keluarga saya datang ke rumah untuk jalan raya. Saya pun bercerita dgn adik saya Athirah ttg bibir saya.

"Hah, ni mesti kak ngah pakai lipstick/ lipbalm expired kan?"

Rupa2nya benda yang sama juga berlaku kat beliau suatu masa dahulu..beliau pakai lipstick expired juga, jenama Avon. haha...

Tapi keadaan bibir beliau lagi teruk...merekah sampai berdarah2. Mungkin sebab beliau pakai Lipstick, dan saya pakai Lipblam..kadar chemical Lipstick lebih banyak berbanding lipbalm kot.

Anyway, beliau pun tahu benda ni when she met her friend once upon a time, Ms Jenet.

"Tira oh, rusak bah bibir pakai expired Lipstick!" - Jenet ni orang Sabah.

Dapat tak moral dari kes kami berdua??

So guys, hati2 yer...jangan pakai kosmetik yang expired.

Buat masa ini, saya gunakan kan herbal blend Multipurpose cream Shaklee utk baiki semula keadaan bibir saya yang kering & merekah. Ok, kita tgk resultnya nanti camner....



Stay tune~



Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda? Atau ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka hanya duduk di rumah?





Hubungi saya untuk khidmat konsultansi secara percuma! Juga untuk mendapatkan jadual makan vitamin yang terbaik untuk anda...


Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176






Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.