Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Sunday, 22 September 2013

Written on

Hadiah Hari Jadi Terindah.....

Lama dah tak tulis blog... sibuk ber'coaching' dgn anak2 Shaklee, sampai lupa nak update blog.

Baiklah...saya just nak berkongsi kegembiraan saya pada hari jadi yg lepas.

Tanggal 14 September 2013, genaplah saya berumur 30 tahun. huhu...tua nya rasa dah.

Apa yg best nyer hari jadi kali ini??

Sudah pasti ia lain dari yg lain, sebab saya meyambutnya dalam keadaan saya sudah bergelar Working-At-Home-Mama! Alhamdulillah, cita2 yang dipendam sejak sekian lama, sejak dr thn 2007 lagi. Fuh, 6 thn saya simpan azam ini, utk menjadi suri rumah sepenuh masa....

Dan yang paling istimewa, saya kini bergelar seorang Suri rumah 5-angka! Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah....

Moga rezeki yang bertambah ini menajdikan saya hamba yang lebih dekat pd Nya & moga akan lebih banyak saya dapat menyumbang utk agama, keluarga & Negara....

**Kerja engineer 10 thn pun belum tentu lagi dapat gaji 5-angka sebulan. Tetapi hanya sethn buat Shaklee, bonus ku mencecah 5-angka sebulan. Syukur pada Allah kerana dipertemukan dgn Group Shaklee yg hebat!

Bagaiman saya boleh dapat 5-angka?? Hah, kenalah join group saya dahulu, kerana di situlah segala tips2 dan rahsia menjadi seorang Jutawan Muslimah didedahkan! Jgn risau, ini bukan skim cepat kaya, ini juga bukan MLM yg menindas org.. org bawah buat kerja & org atas goyang kaki. No No No! Syarikat MLM Shaklee adalah patuh syariah.. tiada istilah downline kerja utk upline. Siapa usaha dia dapat, siapa tak usaha, walaupun dia berada di atas, minta maaf. Bye2 saja...

Oklah..tinggalkan bab Shaklee dahulu. Saya nak cerita kisah sambutan hari jadi saya....

Sebenarnya saya ni bukanlah jenis "Birthday Girl" yg suka nak celebrate2 bagai....

Cukuplah ucapan birthday dari org2 yg saya syg terutama sekali MY HUBBY...kalau org lain xwish xper, tp kalau hubby xwish..I merajuk ok?? haha...

Birthday kali ni, hubby belanja pergi melancong ke Brunei! Seronok tak terkata...

Selepas ini saya akan tulis satu entry khas Jalan2 ke Brunei...

Hadiah?? Hurm, sewaktu raya lepas, suami dah belikan handbag idaman saya.. so tu dah kira sekali sebagai hadiah hari jadi (oh ye, saya ni bkn jenis suka beli accessories seperti handbag, kasut, baju selalu..handbag yg saya minta ni pun setelah 3 thn saya xminta hubby belikan...)

Malam birthday saya (13 Sept), hubby belikan Kek Secret Recipe awal2 sebab esok pagi2 (14 Sept), kami dah bertolak ke Brunei. So kami celebrate awal sikit. Saya teringin nak makan Kek Red Velvet, tetapi sedihnyer...Secret Recipi di Miri tak ada lagi kek tu. huhu...

Oh, yer kami tidur di Miri dahulu sebelum bertolak ke Brunei.

Hurm, rasanya itu lah sahaja cerita sambutan hari jadi saya (act tgn ni dah malas nak tulis, sudah mengantukkk). Jom kita layanzz gambar pulak. Zassss....

 
Beli Brownies je, sbb semua kek di Secret Recipe saya dah jemu. Semua dah pernah makan. Since brownies xpernah try lagi, jadi kami beli 2 jenis Brownies; Cheese Brownies + Carrot Brownies




Anak2 permata hatiku...

Oklah, sekian dahulu ringkasan berita cerita dari saya. Sehingga berjumpa lagi di masa akan datang.


Wassalam....

Terima kasih wahai suamiku!




Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176

Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.