Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Sunday, 20 October 2013

Written on

Aku, Collagen & Candle Night Dinner....

"When you arrived here, I'll bring you to Candle Night Dinner..."

Kata2 suami dalam telefon ketika aku merancang utk bertemu beliau di tempat beliau 'out station'...

Tak pernah terfikir pun bila dah anak 3 ni, nak pergi candle night dinner. hihi...

Malam sebelum pergi, aku jadi risau sangat kerana terpaksa tinggalkan anak2 dgn bibik. Jujurnya, sejak jadi Working-At-Home-Mama (WAHM) ni, aku jarang sekali tinggalkan anak2 dgn bibik kecuali ketika hendak pergi pos barang Shaklee. Waktu lain, aku akan bawa semua anak2 ikut sekali walaupun menghadiri training, coaching, or any event Shaklee.... (ni salah satu yg buat aku rasa best giler buat Shaklee sebab mana2 pergi boleh bawa anak2. hihi)

Ok, sebelum pergi, macam2 aku pesan pada bibik...

"Jangan buat apa2 kerja masa saya tak ada, tgk budak2 ni je. Terutama Fateh, nanti dia jatuh dsb"

"Ya Puan, puan jgn risau..budak2 ni ok.." balas bibikku.

Antara gembira + risau...finally suami kata, "Ok, jom..." dan aku pun pimpin tangannya keluar rumah.

"Ummi, ummi nak pergi mana??" Anakku, Ammar bertanya sejak dari melihat aku bersiap...

"Ummi nak keluar dgn babah sekejap je sayang..."

"Pergi mana?"

"Pergi Paddy House"

"O..tgk house. oklah, ammar tak nak ikut. Ammar nak stay dgn Maya n Fateh"

Fuh bicaranya dalam "bahasa campur" itu melegakan hatiku....

Maka sampailah aku ke tempat dinner kami...

"Hi, kenalkan this is my wife.." Suami memperkenalkan aku kepada penyambut tetamu. Oh, yer..orang di situ memang sudah kenal dgn suamiku kerana suami selalu makan bersama team2 projeknya di sana (ketika meeting, discussion etc).

Aku senyum dan menundukkan kepala....

But seriously..aku tergamam dapat makan di situ kerana tempatnya so elegant. Alhamdulillah....

Teringat suami pernah berkata suatu masa dahulu...

"Awak ni pakai bomoh ker? Asal makin hari makin sayang kat awak ni?"

Suami berseloroh. Hehe...Malu I ~

psst: Rahsianya? Sedeqahkan Fatihah buat suami dan....reward diri dgn good nutrition. Of course combination yg hebat Alfalfa + Collagen; suatu perkara terbaik pernah ku hadiahkan pada diri ku sendiri.

Syukur pada Allah atas pertemuan ini....


Aku yg sudah 30s series...anyway, muka ni xpakai apa2 make up, cuci muka pun idak yo. sbb I jenis malas nak tepek2 krim. hehe...



Menu Dinner kami....


My loving husband.... syg abg sgt2!


Jom cuba Shaklee Collagen Powder! This is the best reward utk anda...percayalah :)


Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda? Atau ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka hanya duduk di rumah?





Hubungi saya:


Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176

Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.