Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Friday, 11 October 2013

Written on

Cameron...Kisah Percutian Si Pari2

Wow..kontroversinya tajuk!

Siapa pulak si pari2 yang dimaksudkan???

Hah, inilah si pari2 tersebut...

Si pari2 Cilik yang rasa nak ku gigit!
 

Haha...sebenarnya diri sendiri yang teringin nak jadi si pari2, pergi bercuti dgn putera idaman, tetapi apakan daya... si pari2  ini telah beranak 3. kihkihkih....

Jadi kisah si pari2 bercuti dgn putera idaman telah bertukar kepada kisah si pari2 cilik bercuti dgn girangnya bersama ummi & babah tercinta. haha (tu gambar kat atas tu..)

Alhamdullillah, akhirnya berjaya juga kami sekeluarga merancang percutian ke Cameron Highlands. Walaupun dalam keadaan suami yang sedang sibuk + sgt stress dgn projek nya yg delay. Tak per bang...sabar sikit je lagi, pasni dh boleh resign, n start your own bisness. Deal!

Oklah..all n all, what I can say, percutian kami ke Cameron was Superb! Highly recommend for those yg sedang kusut kepala, yg sedang bermasam muka suami isteri, pergilah bercuti ke Cameron Highlands.. Serius, romantic you!

Bagaimana kami boleh plan bercuti ke Cameron?? Sebenarnya my hubby sgt stress dgn projeknya, jadi dia yg cadangkan utk pergi bercuti ke Cameron sbb tempatnya sejukkkk. Hubby ambil kesempatan utk pulang ke Semenanjung sempena Accessment nya pd hari Jumaat. Jadi selepas selesai, saya terus pick up hubby di ofis dan kami terus bergerak ke Tapah. Our maid hantar ke kampong, jd percutian kali ni mmg purely kami anak beranak!

Ok, serius best sgttttt Cameron! Actually saya dah banyak kali pergi Cameron, masa zaman kecik2 dulu, juga masa time belajar di Universiti. Memang banyak kali lah pergi dgn kwn2..

Tetapi percutian kali ni terasa lain dr yg sebelum ini sebab saya pergi dgn cinta hati saya..dan saya fully utilize setiap moment bersama hubby n anak2. Terasa setiap saat, aktiviti yang sgt menyeronokkan yg kami lalui!

Day 1:
- Check in hotel
- Gambar2 kat hotel
- Pergi dinner
- Jalan2 ambil angin malam

Day 2:
- Breakfast di hotel
- Strawberry picking
- Cactus farm
- Dinner di Hotel

Day 3:
- Check out Hotel
- Menikmati Scones & Strawberry cake di ladang Teh Boh
- Strawberry farm again utk merasai strawberry with fresh cream, so yummy!


Yes, aktiviti kami nampak simple tapi ianya PENUH KEPUASAN buat kami. Sampai hubby cakap "Definitely I'll go this place again"

psst: Lepas ni, kita pergi berdua je yer. ehem ehem...hehe...

So jom layan gambar pulak...

Note: Those yg merancang percutian romantic dalam Negara, maka bolehlah memasukkan Cameron Highlands sebagai one of your destination.

Happy watching my pictures!


Day 1: Check in @ Century Pines Resort Hotel
 



Day 2: Breakfast di Hotel
 




Day 2: Strawberry Picking (or lebih sesuai strawberry 'cutting'? )
Eat them with fresh cream!
 



Our desert of d day! I love strawberry like crazy...hehe
 

My hubby yg sentiasa di'ganggu' oleh bosnya, huh!

Cactus Farm!



Dinner di Equatorial Hotel
 


Day 3: Breakfast di Hotel
 


Sungai Palas Tea Boh Estate

Menikmati Scones & Strawberry cake di tepi Ladang Teh. Fuh, kalau berdua ni, mmg romatic habis!
 



Angin sejuk dan kuat!

Our staying Hotel for 2 nights....


So sekian dahulu cerita si pari2 mengembara ke Cameron Highlands. Sehingga berjumpa lagi. Wassalam ~


Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda? Atau ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka hanya duduk di rumah?





Hubungi saya untuk khidmat konsultansi secara percuma! Juga untuk mendapatkan jadual makan vitamin yang terbaik untuk anda...


Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176


Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.