Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Saturday, 19 October 2013

Written on

Collagen dan saya....

Tahukah anda...

"Kolagen membentuk 90% protein matriks tulang2 dan 2/3 tulang rawan articular dewasa. Oleh itu, kehilangan kolagen juga boleh menjejaskan kesihatan tulang2 anda dan sesendi"

Lalu menyebabkan:

1) Tulang menjadi lemah
2) Stiff joints atau sendi kaku

Jadi anda silap kalau beranggapan pengambilan kolagen adalah utk cantik semata2.

Bagi saya...pengambilan makanan tambahan yang mengandungi kolagen bukan bertujuan untuk menolak proses penuaan tubuh. Proses penuaan tetap akan berlaku! Ianya adalah lumrah & proses semulajadi alam. Tetapi yang membezakan ia adalah FAKTOR MASA!

Perasan tak, ada orang yg umur baru 20-an tetapi dah nampak mcm mak2 orang? Dan ada juga, umur dah 40-50an, tetapi orang ingat seperti baru masuk 30 series. Apa faktor ynag menyebabkan perkara ini terjadi??? Secara pantasnya, kita akan cakap "ni mesti jaga makan, jaga badan, org kaya dll"

Mari kita lihat apa faktor2 yang menyebabkan proses penuaan berlaku (aging effects):

Inilah antara faktor luaran yang mempercepatkan proses penuaan kita!


Jadi bila ada org yang nampak tua dr usia sebenar, mungkin dia melalui kehidupan yang 'tidak sihat' seperti di dalam gambar dan dia tidak melakukan sebarang tindakan!

AWAS!! Buat mereka, anak2 muda yang baru sahaja memasuki alam pekerjaan...inilah situasi sebenar yang anda akan alami!

Kalau anda tidak jaga pemakanan dari sekarang, tidak jaga aktiviti fizikal anda..jangan sedih kalau anda nampak tua dr usia sebenar! (esp para wanita yer...)

Semakin usia meningkat, kolagen di dalam badan semakin berkurangan.

Kemerosotan semulajadi ini boleh dipulihkan melalui makan tambahan!

Alhamdulillah...saya telah amalkan pengambilan Shaklee Collagen Powder sejak dari Januari 2013..

All n all, what I can say..it is superb!

Dah tak payah nak pakai apa2 skincare.. SKII ke, Kose ke, yang malas nk gi buat facial..hah buat je masker Collagen Shaklee. Habis cerita, cara sihat & semulajadi dgn hanya duduk di rumah :)

Saya tidaklah mengatakan , saya jadi wow!, jadi gorgeous, jadi cun melecun bila ambil Collagen Shaklee ni..tetapi saya sendiri merasakan perubahan yang sgt best pada diri saya sejak mengamalkan Collagen Shaklee. In shaa Allah perubahan yang baik itu adalah untuk suami tercinta saya. Cukuplah dia yang menjadi 'juri' untuk saya. hihi...

Halangi tanda awal penuaan dengan memperlahankannya melalui PENGAMBILAN SUPLLEMEN KOLAGEN... kerana anda tidak mungkin dapat mengelak perkara2 di bawah dari berlaku yang menyebabkan kolagen dalam badan anda semakin berkurrangan!

Sorry to say...inilah reality kehidupan kita sekarang

Jom cuba Shaklee Collagen Powder! Kerana kesihatan & kecantikan diri anda terlalu BERHARGA....


Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda? Atau ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka hanya duduk di rumah?





Hubungi saya:


Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176

Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.