Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Wednesday, 6 November 2013

Written on

5 Perkara Yang Dilakukan Oleh "Super Succesful People" Sebelum Jam 8 pagi....

Tahukah anda??

>> Margaret Thatcher (wanita pertama yang menjadi Perdana Menteri UK selama 11 tahun) bangun pada pukul 5am setiap hari??

>> Frank Lloyd Wright (seorang arkitek, interior design & penulis yg hebat) bangun pada pukul 4am setiap hari??

>> Robert Iger (CEO of Disney) bangun pada pukul 4.30am setiap hari??

Itu hanya sebahagian sahaja. Malah ramai lagi mereka yang telah berjaya, bangun seawal jam 4-5 pagi setiap hari, ada yang hanya tidur 3 jam sehari sahaja!

Menurut kajian yang dilakukan oleh Majalah Inc, mereka yang bangun di awal pagi mempunyai daya produktiviti yang lebih tinggi....

Jom tgk apa aktiviti yang dilakukan oleh mereka2 yang telah berjaya ini sebelum jam 8 pagi!

1) Exercise - bersenam

2) Map Out Your Day - rancang apa yang hendak dilakukan sepanjang hari

3) Eat a Healthy Breakfast - mulakan hari dengan sarapan yang berkhasiat (Jom minum ESP Shaklee yang enak & berkhasiat. hihi)

4) Visualisation - membayangkan perkara2 yang hendak dicapai, kejayaan yang hendak diperoleh dsb

5) Make Your Day Top Heavy - mengatur setiap pekerjaan mengikut keutamaan (fiqh aulawiayat - first thing first)

Sebenarnya, amalan bangun di awal pagi adalah ajaran Rasulullah itu sendiri. Para Ilmuan Islam yang tersohor, para sejarawan Islam...mereka juga memulakan hari2 mereka seawal pagi dgn beribadah kpd Allah.

Sungguh kawan2 ku...memang bangun di awal pagi sangat amazing!

Kita sangat beruntung kerana dilahirkan sebagai seorang Muslim, di mana kita telah di 'tunjukkan' apa aktiviti yang paling terbaik utk dilakukan sebelum Subuh, maka gunakanlah kesempatan ini utk bertahajjud... berdoa, menangis, minta ampun sepuas2nya dr Allah, sebab kita ni hamba yang hina, yg selalu melakukan dosa.

Percayalah...Allah tidak akan sia2 kan setiap tangisan, doa & rintihan anda di 1/3 malam.

Bangunlah,,,berdoalah, merintihlah kpd Nya!

Itulah salah satu rahsia, bagaimana saya boleh berjaya dalam Shaklee... bagaimana selepas 12 bulan sahaja dalam Shaklee, bonus saya mencecah 5 angka, malah ianya semakin meningkat dari bulan ke bulan...

Ogos 2013: Bonus saya RM12K++ (genap sethn saya serius dlm Shaklee)
Sept 2013 : Bonus saya RM18K++
Okt 2013: Bonus saya RM28K++

In shaa Allah, Nov 2013, ianya akan meningkat lagi. Ameen....

(Alhamdulillah, Allah mudahkan urusan saya utk mengumpul duit bagi membiayai ibu & ayah menunaikan fardhu haji. Moga saya dapat menghantar mereka menunaikan haji secepat mungkin dgn bonus Shaklee saya ini. Setakat ini, duit utk ibu telah cukup, now misi mengumpul duit haji utk ayah, dan lepas tu utk saya pulak.)

Jadi sahabat2 semua...mulakanlah utk bertahajjud. Andai anda tidak pernah pun bangun utk bertahajjud seumur hidup anda, maka mulakanlah sekarang! Masih belum terlambat.... percayalah!

Dalam sebuah hadis qudsi yg maksudnya.

"Allah Taala turun ke langit dunia di sepertiga malam yg tersisa dan bertanya kepada para malaikat. Ada tak hambaku yg bangun pada waktu ini dan berdoa kepadaKu. Aku akan kabulkan. Ada tak hamba Ku yang memohon ampun. Aku mahu ampunkan. Ada tak hambaKu yg ingin meminta kepada Ku. Aku akan perkenankan"

Jadi sahabat2 semua... ayuhlah kita sama2 menghidupkan sepertiga malam dgn bertahajjud....bkn di bulan Ramadhan sahaja, lakukanlah ia SETIAP MALAM.

Anda pasti merasai MIRACLE nya :)

Percayalah.....

Sedikit perkongsian yang sungguh miracle dari saya buat anda semua.....

Selamat Beramal!

Gambar Hiasan :)




Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda? Atau ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka hanya duduk di rumah?





Hubungi saya untuk khidmat konsultansi secara percuma! Juga untuk mendapatkan jadual makan vitamin yang terbaik untuk anda...


Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176



Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.