Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Saturday, 2 November 2013

Written on

Doa Terbaik Untuk Ibu Mengandung....

Assalammualaikum dan salam sejahtera utk semua pembaca blog saya.....

Hari ni nak share satu doa dgn u all semua. Saya xingat dari mana saya dapat doa ni, tp seriously...doa ni sangat bagus!

Saya amalkan doa ni ketika mengandung anak yg ketiga (sbb masatu baru jumpa doa ni. hihi). Pregnant sebelum2 ni mmg baca doa jugak tp doa yang biasa2 je.

Apa yang saya perasan, memang bagus sgt amalkan doa ini.

- dipermudahkan ketika bersalin
- anak tidak ada banyak masalah (mayb ada factor pemakanan juga sebab pregnant yang ketiga ni, saya amalkan vitamin Shaklee, no vitamin hospital. hihi)
- kesihatan saya pun ok (saya bebas jangkitan GBS - as I said, mungkin factor pemakanan juga, tp kalau Allah xzinkan, xkan jadi juga kan? Jadi sangat penting kita berusaha & bertawakkal (berdoa)

Ok, jom sama2 kita amalkan doa ini:

"Ya Allah, peliharalah anakku selama dia berada dalam kandunganku, dan sembuhkanlah ia. Engkaulah Maha Penyembuh, tiada penawar melainkan Engkau, penawar yang tidak lagi mengundang sebarang penyakit.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari kandunganku pada hari kelahirannya secara mudah, sihat, sempurna, pintar, berakal, berpengetahuan, cerdik, beriman serta soleh.

Ya Allah, perelokkanlah akhlaknya, fasihkanlah lidahnya, merdukanlah suaranya untuk membaca Al Quran dan Al Hadith dengan berkat Muhammad S.A.W"

Ok, Nampak macam panjang kan? Tapi cubalah amalkan....

Saya dahulu, setiap kali selesai solat, saya mmg tgk hp sbb xhafal doa ni. Few days jugaklah berdoa sambil pegang handphone... tapi percayalah, kalau kita konsisten & istiqamah, senang je kita hafal lepas tu....

After one week, saya dah tak perlu tgk hp. Dah hafal dah. Alhamdulillah....

Doa ni memang WAJIB saya baca walau saya nak cepat sekalipun. Kalau u all tengok pun, mesti terkesan dgn setiap baris ayat doa ini, kan?

Percayalah...Tidak Allah jadikan ungkapan DOA ITU SENJATA secara sia2... Allah memang mahu kita berdoa pada-Nya! So guys, grab the chance!

Ok, Selamat beramal :)


Inilah si comel saya; Muhammad Fateh




Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda? Atau ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka hanya duduk di rumah?





Hubungi saya untuk khidmat konsultansi secara percuma! Juga untuk mendapatkan jadual makan vitamin yang terbaik untuk anda...


Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176


Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.