Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Friday, 27 December 2013

Written on

New Zealand In Planning!!

Ok, tak sabar nyer nak ke New Zealand!!!

Sebelum terlupa, lebih baik saya letak check list aktiviti apa nak buat di sana nanti....

Pergi nya bila?? In shaa Allah, bila tiba masanya, saya akan beritahu.

Anyway, sebelum saya merancang utk ke sesuatu tempat, perkara pertama yang saya akan lihat ialah MAP atau PETA kawasan/ negara tersebut.

Sebabnya simple... ia memudahkan saya utk faham nama2 tempat yang akan saya lihat/baca/survey dr Mr. Google (dr blog2 mereka yang dah pergi, dr website tourist agent dsb).

Ok, jom tgk dulu negara New Zealand:






Hah, bila dh tgk Google Map, baru saya nampak jelas gambaran negara New Zealand camner. So bila baca blog2 orang yang dah pernah pergi ke New Zealand, saya dapat rough idea what they were storying of. Contoh derang sebut pergi Auckland lah, Christchurch lah, South Island lah, North Island lah... hah, bila dh tgk map, baru lah saya faham. Tak gitewww??

List-to-do:

1) Campervan/ Motorhome

2) Sky Tower

3) Mount Cook Ski Planes

4) Skyline

5) Lakes & Fishing

6) Ladang Kiwi

** ok, saya tulis ni sebab takut lupa. So lepas ni saya akan google lebih lagi.

So guys, jgn takut utk bermimpi...

Saya seorang yang sgt tinggi impiannya.... sejak kecil lagi, saya dah tanam dalam minda saya, saya nak TOUR around d world.

Alhamdulilllah, setakat ni, antara negara yang saya dah lawati adalah:

1) UK - London/ Sheffiled/ Manchester (2007)
2) Italy - Rome/ Pisa/ Firenze (2007)
3) France - Paris (2007)
4) Singapore (2008)
5) Korea (2008)
6) Australia - Melbourne (2010)
7) Netherlands - Amsterdam/ Rotterdam/ Hengelo/ Enschede (2012)
8) Turki - Istanbul (2012)
9) Thailand - Phuket (2013)
10) Brunei (2013)

Trip saya ni, ada yang atas urusan kerja (Korea + Singapore) dan yang lain, memang datang atas sebab bercuti.

Dan yang bestnya, trip tahun 2013 adalah trip di kala saya sudah pun bergelar suri rumah tangga sepenuh masa.

Beza sgt rasanya bila kita bercuti sewaktu masih bekerja makan gaji dgn bercuti ketika tidak terikat dgn mana2 syarikat. Fuh, syukur alhamdulillah kerana Allah temukan saya dgn Shaklee.

**6 bulan serius dalam Shaklee, saya dah boleh tender my resignation letter :)

In shaa Allah, tahun 2014, ada 3 TRIP terbesar dalam hidup saya:

1) Ziarah rumah Allah - Makkah (in shaa Allah samada menunaikan fardhu haji atau umrah)
2) New Zealand - ni percutian sekeluarga bersama anak2
3) United States of America - ni percutian saya dan hubby di bawah tajaan Shaklee

Why New Zealand? Sebab saya sangat admire dgn pemandangan negara tersebut! So beautiful!!

Andainya Allah izinkan saya menjejakkan kaki ke rumah Nya dgn melaksanakan rukun Islam kelima, duit saya yang diperoleh selepas menunaikan haji, akan saya gunakan utk mengembara melihat ciptaan Allah pula.

Sebab saya sangat suka berjalan mengeliingi dunia!

Next TRIP saya mungkin Spain, Germany, Switzerland ... would it be in 2015?

Wallahua'lam.....


Terima kasih Allah....


Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda? Atau ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka hanya duduk di rumah?





Hubungi saya untuk khidmat konsultansi secara percuma! Juga untuk mendapatkan jadual makan vitamin yang terbaik untuk anda...


Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176

Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.