Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Wednesday, 25 December 2013

Written on

The Power of Visualization....

Anda ada Vision Board? Tahukah anda bahawa Vision Board adalah tools yang sungguh powerful??

Inilah yang dinamakan The Power of Visualization....

Anda kena memasang impian, anda perlu ada cita2 dalam hidup anda untuk membawa diri anda ke arah yang lebih baik.....

Dan untuk membawa impian anda menjadi realiti..anda perlu terjemahkan IMPIAN tersebut!

Bagaimana??

Melalui Vision Board!!

Percaya tak, sejak saya terjemahkan IMPIAN saya di atas sehelai kertas, hampir 90% impian saya menjadi kenyataan!! Syukur Alhamdulillah....

Oklah, asyik cakap pasal saya jer... nanti u all tak percaya pulak. Meh saya bagi contoh terdekat, my sister.

Adik saya ni berumur 25 tahun.Masa bulan Ogos 2013 lepas, saya balik ke kampung dan tanya beliau, apa impian yg beliau nak capai??

Ok, bila tanya... fuh mcm2 beliau nak. Tapi semua dok dalam kepala. Kemudian saya lukis impian beliau di Power Point seperti gambar di bawah:


Ok, saya buat tarikh sekali yer... ni bukan angan2 kosong, ni ada benda yg perlu dicapai...

Tahukah anda??

Ogos 2013, bonus Shaklee adik saya baru RM1500. Dan beliau tak banyak savings, masih dalam fasa mencari kerja sambil2 buat Shaklee, dan dgn sedikit bonus Shaklee tersebut, beliau mampu menghulurkan RM50- 100 kpd ibu. Dan oh yer, beliau pun tgh mengumpul duit utk majlis perkahwinan beliau pada 1/2/2014 tahun hadapan.

Masa saya buat Vision board ni dgn beliau, tahu apa respons beliau??

"Ish, tak boleh ni kak ngah. Lambat lagi ni nak capai... Ish2, tak boleh 2X" dan mcm2 lagi lah alasan beliau bila saya tulis tarikh2 seperti dalam gambar.

"Buat ajer Tira.. ni jadi satu push factor utk kau. Ia akan jadi doa utk kau. Percayalah!" saya tetap berkeras nak letakkan tarikh2 seperti di atas.

Alhamdulillah... tahukah anda apa hasilnya???

Nov 2013:

1) Bonus Shaklee beliau mencecah RM5K!
2) Beliau dapat hulurkan ibu RM500!
3) Beliau layak dapat bonus kereta dari Shaklee!
4) Tunang beliau telah book tiket flight ke China pada Feb 2014 utk honeymoon mereka...

See?? Nampak tak?? Hampir 90% impian beliau menajdi kenyataan!!

Dan sekarang anda nampak kenapa anda perlu ada Vision Board??



Oklah, rasanya tu jer nak share arini....

Jadi semua... jgn takkut utk bermimpi. Zahirkan impian anda, biar anda nampak impian tersebut. Biar minda bawah sedar anda bekerja untuk menuju ke arah impian tersebut. Biar ia jadi DOA utk anda! Biar ia tukarkan kepada TINDAKAN!

Jika anda mahu mencapai Impain anda melalui Shaklee, anda dialu2kan masuk ke dalam Group saya.

Ahlan wasahlan.....


Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda? Atau ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka hanya duduk di rumah?





Hubungi saya untuk khidmat konsultansi secara percuma! Juga untuk mendapatkan jadual makan vitamin yang terbaik untuk anda...


Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176

Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.