Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Tuesday, 30 July 2013

Written on

Riakkah Aku....??



>> Riakkah aku bila mana ku khabarkan, aku ingin menamatkan karier sebagai seorang jurutera untuk menjadi suri rumah tangga sepenuh masa??

>> Riakkah aku bila mana ku khabarkan, kini aku sudah mampu menjana pendapatan hampir 5 angka sebulan walaupun aku berada di rumah??

>> Riakkah aku bila mana ku khabarkan, aku dibayar bonus kereta RM1200 sebulan oleh Shaklee, sedangkan dulu aku hanya menerima RM100 elaun kereta ketika bekerja sebagai engineer??

>> Riakkah aku bila mana ku khabarkan, "anak2 Shaklee" ku sudah mampu menjana pendapatan 4 angka sebulan, ada yg sudah mampu resign dr engineer profession, malah ada yang baru selesai graduasi tetapi telah berjaya mendapat 4 angka pendapatan walaupun masih belum mencari kerja??

>> Riakkah aku bercerita akan kegembiraan ku melihat anak2 membesar di depan mata??

>> Riakkah aku berkongsi kesusahan suami ku dgn sedikit pendapatan yang ku peroleh dari bekerja di rumah??

TIDAK... aku tidak berasa riak dgn apa yg aku kongsikan kerana aku tahu REALITI keadaan manusia di zaman ini.




 


Aku bercerita kerana aku ingin BUKTIKAN bahawa ADA JALAN KELUAR dari kemelut permasalah ini!!

Maaf!!

>> Aku tidak teringin membeli handbag baru dgn bonus yg kuperoleh
>> Aku tidak teringin menukar kereta baru atau kereta mewah dgn bonus kereta yang dibayar kpd ku
>> Aku tidak teringin tinggal di rumah yang gah dgn habuan mewah yang diberi kpd ku

Cukuplah sekadar aku mampu mengembirakan ibu dgn sedikit huluran wang utk nya, cukuplah bagiku, amal jariah yang bertambah hasil sumbangan yg tidak seberapa, cukuplah dgn aku mampu menampung perbelanjaan sekolah tahfiz adikku, cukuplah andai aku mampu mengurangkan kerisauan suamiku dgn kos sara hidup yang tak masuk akal!

Dan aku yakin, banyak kehidupan yang dapat ku sentuh dgn PELUANG BESAR yang diberi kepadaku...

>> Aku ingin menunaikan impian kaum hawa untuk mereka mencari jalan menjana pendapatan di rumah
>> Aku ingin para ibu tersenyum apabila tidak lagi risau akan keselamatan anak2 yang ditinggalkan dgn pembantu, nursery dsb
>> Aku ingin melihat lebih banyak muka yang tenang kerana tidak perlu menempuh jam, atau meninggalakn keluarga berminggu2 demi mencari sesuap rezeki

Aku ingin membantu mereka yang memerlukan!

Maaf..aku tidak mampu merealisasikan semua ini tanpa SEBUAH KUNCI

Kuncinya adalah...

YOURSELF....DIRI ANDA

Kalau anda sendiri tidak berusaha untuk keluar dari permasalahan hidup anda, jgn terlalu banyak merungut, mengeluh, komplen dsb.

NOW YOU DECIDE!!

** entry ini ditujukan khas untuk mereka yang memerlukan jalan keluar dari masalah hidup. Andainya anda sudah selesa dgn kehidupan anda, jgn bimbang. Anda tidak perlu terasa hati dgn coretan saya ini.

Ramadhan kareem buat semua pembaca blog saya :)


"Ya Allah, letakkanlah akhirat di hatiku dan letakkanlah dunia di tanganku..."


Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka dgn hanya duduk di rumah.....





Jangan berfikir lama lagi!


Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176
Read More

Share on Facebook



Sunday, 28 July 2013

Written on

Begin With The End In Mind.....

Hari ini nak tulis sikit jer...

In shaa Allah nak mengejar saham pahala di 10 hari terakhir Ramadhan, jadi kena kurangkan blogging & Facebooking.

Kenapa saya letak tajuk ni??

Sebab saya dah nampak apa Matlamat hidup saya yang terkahir.

Saya nak berbakti kepada Agama saya. Walaupun waktu ini, saya tetap mencari peluang untuk menyumbang sesuatu kepada Islam, tetapi saya rasa ia belum sampai ke tahap yang paling MAKSIMUM.

>> Saya masih tidak mampu membeli sebuah rumah untuk diwakafkan kepada anak2 yatim/ pelajar tahfiz
>> Saya masih tidak mampu untuk mengembara ke seluruh dunia mencari dan mengenali pahlawan agung Islam; Iskandar Zulkarnain, Salahuddin Al Ayubbi, Sultan Muhammad Al Fateh dan ramai lagi
>> Saya masih belum mampu meng 'haji' kan ibu dan ayah sedangkan umur mereka semakin meningkat
>> Saya masih belum mampu menghulur sekurang2nya 4-angka kepada
saudara2 saya di Palestine, Syria, Mesir, Myanmar dll (walaupun kini sudah mampu untuk menghulur 4-angka kepada ibu di kg, tetapi masih belum mampu untuk menghulur kepada saudara2 saya di sana)


"Jangan tanya apa Islam telah beri pada anda, tetapi tanya APA sumbangan anda untuk Islam?"

Ada juga yang berkata.. "alah bonus Shaklee dh RM7K, takkan masih tak mampu??"

Senyum :)

Kadang2 mulut yang berbicara lebih senang dari badan yang memikul tugasan...

Tahukah anda, perbelanjaan ASAS kami sekeluarga (saya, suami, dan 3 orang anak) adalah sebanyak RM10K sebulan??

Rumah RM3K
Kereta RM900
Sewa rumah RM1300
Maid RM650
Sekolah Ammar RM300 (itu baru seorang anak yang bersekolah, bagaimana dgn mereka yang mempunyai 5 orang anak yg masih bersekolah. Allah...)
Grocerries RM800
Petrol/ toll RM300 (mujur saya tidak lagi bekerja, kalau x mau dekat RM800 untuk toll & minyak)
Miscellaneous RM3K (bagi duit ke parents/ servis kereta/ sumbangan/ bil api, air, telefon, internet etc)

Itupun mujur, kami bukan jenis berbelanja mewah...bukan jenis kaki shopping, bukan jenis beli barangan branded!

Dan mujur saya buat Bisnes Shaklee..dari bonus yang hanya RM380 pada Sept 2012, kini sudah menjangkau RM7K pada June 2013!

Alhamdulillah, walaupun perbelanjaan besar, masih ada ruang untuk kami memberi kepada yang berhak...

In shaa Allah, matlamat saya dalam Shaklee:

1) Membantu sahabat2 saya ke arah hidup yang lebih sihat dgn pengambilan nutrisi tambahan Shaklee

2) Membantu mereka yang ingin KELUAR dari kesusahan & kesempitan hidup kerana masih bekerja makan gaji

3) Menjana pendapatan 6 angka sebulan agar saya dapat memberi lebih banyak kepada Islam

dan banyak lagi impian saya (yang saya dah LAKARKAn di minda saya....)

Anda boleh saja sekadar membaca entry saya ini... tetapi kalau anda tidak bertindak untuk merubah hidup anda, JANGAN MIMPI anda mampu untuk mencapai IMPIAN anda!

Remember:

9/10 sumber rezeki datangnya dari perniagaan...

dan misi Group kami:

Mendekatkan diri kepada sang Pencipta melalui perniagaan...


Jadi anda masih berkira2 nak keluarkan RM75 sahaja untuk register sebagai ahli Shaklee?

Tak per...teruskan berkira, dalam masa yang sama, kami semakin hampir MENGGAPAI IMPIAN kami!

Salam 10 terakhir Ramadhan...

"Ya Allah, letakkanlah akhirat di hatiku dan letakkanlah dunia di tanganku..."


Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka dgn hanya duduk di rumah.....





Jangan berfikir lama lagi!


Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176
Read More

Share on Facebook



Written on

Bila Anak Perempuanku Ber 'Shawl'.....

Ok... ini angkara auntie2 dia.



Patutlah bila ditanya:

"Sumayyah suka balik rumah opah ker, or rumah Tok Bu?"

"Rumah To Bu...rumah tok bu ada auntie Tiera, ada Cik Mie, ada Cik Sya..."

Yang si Ammar pulak, suka balik rumah Opah nyer sebab dia ada geng kwn2 lelaki di sana esp Farees.


Hah, yang di tgh tulah Farees, their cousin (gambar di rumah Opah). Memang best friend betullah dgn si Ammar ni



Ok, mari saya perkenalkan siapakah gerangan 3 orang auntie yang suka make up anak dara ku...

Tada...

Inilah barisan jelitawan adik2ku..tp opps, semua dh TAK available ok? Yang kiri sekali dh bertunang, yg di tgh tu baru saja kawin, dan yg di hujung tu si "tudung hitam plain"...ehem ehem...biar tuan badan jawab sendiri. hehehe...

Ok, mari kita lihat hasil auntie2 Sumayyah ni make over herself with d shawl!!




Dan yang paling tak tahan...mereka pun make over my son! Eeee...geram I tgk!


See..what happened to my baby!

Ini gambar sebenar seorang baby boy yang comel!

Oklah..saja jer share di blog. Hujung2 minggu begini, kita baca yang santai2 jer lah yer...

Nanti saya post yang lain pulak...

Sehingga berjumpa lagi. Thanks for reading my blog!


Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka dgn hanya duduk di rumah.....





Hubungi saya:


Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176

Read More

Share on Facebook



Tuesday, 23 July 2013

Written on

"Help Me To Help You"

Bantu saya untuk membantu anda....

Pelik tetapi benar! Ya itulah perasaan yang saya rasa sekarang...

Saya sangat teringin membantu anda di luar sana yang sedang menghadapi kemelut dan dilema kehidupan:

1) Dihimpit kos sara hidup yang tinggi
2) Tiada pilihan untuk menjaga anak2 di depan mata kerana terpaksa keluar bekerja
3) Terpaksa bekerja makan gaji dgn gaji yang kurang dari RM2K sebulan disebabkan tiada kelayakan yang bersesuaian
4) Terpaksa meneruskan kehidupan bekerja walaupun terpaksa duduk berjauhan dengan suami
5) Tidak mampu memiliki rumah sendiri kerana kurang berkemampuan ditambah dgn harga rumah yang melampaui batas
6) Dihimpit beban hutang yang tinggi sejurus selesai pengajian (pinjaman PTPTN/ kereta/ rumah sewa/ duit belanja ibu ayah di kg)

dan banyak lagi kemelut yang dihadapi oleh generasi muda masa kini i.e sahabat2 yang seusia atau lebih muda dr saya.

Percayalah..saya faham sangat dgn keadaan anda semua...kerana saya juga menghadapi dilema yang sama seperti di atas suatu masa dahulu.

Saya faham perasaan golongan wanita yang sudah mendirikan rumahtangga..kebanyakannya berkeinginan membesarkan anak2 di depan mata, mengikut acuan sendiri. Tetapi apakan daya..kita TIADA PILIHAN melainkan bekerja.

Kerana itu, sahabat2...saya ingin membantu anda. Sungguh! Kalau sekarang saya sudah mampu untuk berhenti kerja, kalau sekarang saya ada pilihan untuk mendidik anak2 saya di depan mata, kalau sekarang saya sudah mempunyai pendapatan yang stabil RM7k ke atas, takkan saya ingin merasainya seorang diri?? Adilkah saya bila melihat rakan2 saya masih tiada pendapatan yang cukup untuk menampung kehidupan mereka, sedangkan saya tahu masih ada pilihan buat mereka untuk keluar dr kemelut ini??

"Alah, senangnyer dia ckp...dia boleh lah, kerja engineer..senang nak bisness"

Ah, manisnya mulut yang berbicara sedemikian...

Baiklah, saya ambil contoh paling dekat; adik saya sendiri....

Sept2012 saya mula perkenalkan bisness Shaklee online kepada adik saya, Athirah. Boleh tgk blog beliau di sini : http://sweettyra.blogspot.com/

Untuk makluman semua, adik saya merupakan pelajar jurusan undang2 di UiTM Shah Alam. Beliau tidak mendapat sebarang penajaan, justeru terpaksa meminjam dari PTPTN.

Saya cuba mengajar beliau menjalankan bisness secara online, memandangkan beliau mempunyai kemudahan internet (walaupun agak terbatas ketika di university).

Awal2, beliau hanya menjadi agen drop ship saya; dapat komisyen hasil dari jualan trial set Shaklee. Alhamdulillah, dapatlah mengisi duit poket semasa di kampus. 

Tetapi itu hanya sebulan...

Berkat kesungguhan beliau berkongsi kebaikan Shaklee, ramai yang berminat & berpuas hati setelah mencuba produk Shaklee..

Maka bermulalah perjalanan beliau dalam dunia bisness online...

Tahukah anda..adik saya tiada modal, tidak punyai wang yang banyak, hatta wang belanja juga diberi oleh kakak dan abang yg telah bekerja (keluarga kami bukanlah senang sgt. Kerana tidak mahu membebani mereka, maka kakak dan abanglah tempat beliau mengadu).

Beliau register sebagai ahli Shaklee pada Sept 2012 itupun dgn berhutang...

TETAPI tahukah anda juga?? Sejurus selepas beliau tamat menghabiskan pengajian, beliau tidak perlu risau untuk mencari pekerjaan kerana income beliau sudah mencecah 4 angka dgn hanya duduk di rumah!

Dari bonus yang hanya 2 angka (RM30 pada Oktober 2012), kemudian naik kepada 3 angka (RM490 pada Feb 2013), dan seterusnya naik kepada 4 angka bermula Mac 2013... syukur Alhamdulillah!



Duit bonus Shaklee yang diperoleh pada June 2013


Kini beliau sedang berusaha mengumpul duit untuk majlis perkahwinannya pada Feb 2014. Dan alangkah bahagianya apabila beliau tidak perlu risau untuk keluar bekerja, meningglkan anak yang "bakal lahir" ke rumah pengasuh, nursery...kerana beliau sudah mampu menjana pendapatan sekurang2nya 4 angka walaupun hanya duduk di rumah!


Saya sangat bahagia apabila dapat membantu mereka yang saya sayang keluar dari kesusahan, keluar dari comfort zone mereka untuk mendapat comfort zone yang lebih selesa...

Ya, perasaan itu lebih bernilai dari bonus yang saya dapat!

Menyentuh lebih banyak kehidupan orang yang saya sayang...mudah2an ianya menjadi amal jariah untuk bekalan saya di akhirat kelak.

Help Me To Help You....



Izinkan saya untuk membantu anda menjana pendapatan 4-5-6 angka dgn hanya duduk di rumah.....





Hubungi saya:


Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176

Read More

Share on Facebook



Thursday, 4 July 2013

Written on

Kenapa Saya Pilih Bisness Shaklee??

Dah lama sebenarnya saya nak tulis entry berkaitan tajuk ini...

Ramai juga yang bertanya, kenapa dalam banyak2 jenis bisness, saya pilih bisness Shaklee??

Kenapa tak cuba bisness jual tudung ker, jual baju kanak2 ker, jual pinggan mangkuk ker? Atau kenapa bukan bisness buat kek, coklat dsb? Or yang lebih advance, bisness property? hehe....

Jawapan saya: Saya nak buat bisness yang boleh REPLACE gaji enginner saya, saya nak buat bisness yang tidak memerlukan saya untuk tinggalkan anak2 di rumah, saya perlukan bisness yang flexible (bila saya terpaksa ikut hubby out station, saya masih boleh running bisness saya).

Dan semua tu saya dapat melalui bisness Shaklee!!

Alhamdulillah, sudah hampir 10 bulan ++ saya berkecimpung dalam bisness Shaklee.  Banyak sebenarnya kemudahan yang saya nampak bila saya buat bisness Shaklee ni berbanding dgn bisness2 lain...

Antaranya:

1) Simple

Dulu saya pernah terfikir nak buat bisness home made chocolate, siap pergi class belajar buat coklat lagi. Alhamdulillah, memang berbaloi belajar sebab kos buat coklat ni sangat murah tapi harga di pasaran adalah tinggi.

Homemade chocolate done by me for my sister's engagement
(Tahukah anda, kos buat ni tak sampai RM20 pun!)


Tapi saya surrender... sebab apa? Sangat leceh & time consuming! Ditambah saya punyai anak2 kecil yang super duper aktifnya, memang bisness ni tak boleh dilaksanakan langsung!

Bayangkan, nak buat 16 biji coklat pun, mengambil masa almost 1 hour! Ni termasuk decorating, letak dalam box etc. Sebab apa lambat? Sebab time kita nak masukkan coklat dalam acuan, time tulah my son datang "ummi, nak coklat.. ummi, Ammar nak try buat...ummi, bla bla bla...."

Tu belum termasuk kerja2 selepas siap; basuh perkakasan membuat coklat yang so oily!

Lets d picture talks itself
(muka puas hati lepas dapat makan coklat!)


Untuk dapat pulangan yang tinggi pulak (at least untung RM1.5K sebulan), saya perlu ambil banyak tempahan, dan bila banyak tempahan, sah2 lah, lagi banyak masa yang perlu diperuntukkan, lagi banyaklah saya 'berhutang' masa dgn anak2. Oh No No No! This is not my choice...

Btw, syarat suami saya, kalau nak berhenti kerja, perlu dapat income tetap at least RM1.5k selama 6 bulan berturut2 tak kira apa saja bisness yang saya buat. Sebab? Dia tak nak saya buat hangat2 tahi ayam, even RM1.5 k tu xderlah besar mana, at least bila dia tgk consistent saya boleh dpt in a row, so dia berani bagi green light utk saya resign. Tapi apakan daya..bisness coklat tak mampu memenuhi syarat tersebut :(

Selepas itu, saya belajar buat cup cakes & sweet bun pulak. Pun perkara yang sama yang saya lalui... leceh & time consuming!

Menghadiri kelas membuat Cup cakes & sweet bun


Ini sangat berbeza bila saya buat Shaklee... saya boleh jalankan bisness Shaklee ni sambil saya main dgn anak2 saya, sambil saya mengajar mereka, sambil saya susukan baby saya... boleh buat solat duha, baca Quran...it's really flexible! Semua di hujung jari....


2) Tidak perlu modal yang besar

Asbab kedua kenapa saya suka buat bisness Shaklee? Sebab ianya tidak perlu modal yang besar. Hanya RM75 sahaja (yuran untuk menjadi ahli Shaklee), dan itupun, seumur hidup!

Alhamdulillah, bonus Shaklee saya pun makin lama makin besar. In fact, dah boleh cover dah modal awal2 saya join Shaklee...

Ada yang tanya saya, berapa figure yg tepat sebenarnya bonus2 saya tu? Oklah, saya share sedikit yer (nak kasi bakar semua yang baca. hehe):

Sept 2012 : RM389.84 > ni masa awal2 start serius dlm Shaklee, hanya sekadar share dgn kwn2 ofis
Oct 2012 : RM2,322.02 > time ni saya dah mula buat bisness secara Offline + Online
Nov 2012 : RM1,940.67
Dec 2012 : RM3891.89
        ..
        ..
        ..
        ..
cukuplah share takat ni.....

For me, lebih baik bonus yang dapat tu sedikit tetapi bertambah dgn konsisten setiap bulan. Daripada mula-mula join modal & bonus terus banyak (like others MLM), lepas tu tak konsisten dan mungkin ada masa takde income langsung (kata2 dari my SIL yg pernah join other MLM sebelum made up her decision to join Shaklee).

So lebih baik kita bermula dgn yg kecil dan biar ia (bisness) berkembang menjadi ladang epal yang ranum, yang kita hanya perlu menunggu waktu menuai sahaja di akhirnya. Betul tak?


3) Mobile (bergerak), tidak perlu buka kedai, hadir meeting dsb

Sebab yang ketiga, kenapa best sgt buat Shaklee ni; sebab ianya Mobile! Pergi lah ke mana sahaja, anda still boleh running bisness ni 24/7. Betul tak tipu!

Masih tak percaya? Salah seorang 'anak' Shaklee (downline) saya telah buktikannya. Boleh tgk blog beliau di sini:

http://anisahhanif.blogspot.com/

Dua bulan beliau mengikut suami out station ke US, tetapi masih mampu menguruskan bisness Shaklee beliau, masih mampu melayan pm customer, masih mampu membuat promosi, dan yang paling best, beliau mampu mendapat bonus 4-angka selama 2 bulan berturut2 even duk di US, even duk jauh dari Malaysia! Hebat kan??

This is what we call... d power of internet!!

Kita hanya perlu share tentang Shaklee with others, buat promosi sikit2, share kebaikan produk2 Shaklee..then bila ada org berminat dan nak beli, boleh email terus ke Shaklee utk order dan Shaklee akan hantar direct pada customer. Bayaran? Senang saja, ada banyak pilihan. Nak gunakan credit card boleh, debit card boleh, or bank transfer pun boleh (bila customer bayar, anda terus transfer ke Shaklee). Hah, senang x?

Sebab tu saya kata, bisness Shaklee ni Mobile. Pergi lah ke ceruk rantau Negara mana sekalipun, asalkan ada internet, semua boleh dilakukan! Tidak ada yang mustahil.. bisness di hujung jari!

Note: Anda yang di luar Negara pun nak tahu bagaimana caranya? Senang sgt2.. semua bisness dijalankan melalui online, melalui transaksi yang selamat. Coaching pun through online ok? :) sila pm saya yer kalau berminat nak tahu...


4) Tidak perlu simpan stok

Saya pernah terbaca 2 kisah sahabat Shaklee yang pernah mencuba bisness perniagaan; satu bisness MLM syarikat xx. Dan satu lagi bisness perniagaan baju kanak2.

Sahabat pertama; join bisness MLM; beli stok sampai ribu2. Upline kata jual jer. Kalau tak habis stok, upline akan beli semula stok tu. Tapi tak der maknanya. Upline beliau sekarang pun dah join other MLM. haha...

Sahabat yang kedua pulak; bisness baju kanak2. Mengikut katanya, margin untung bisness baju kanak2 ni agak tinggi (terutama apabila membeli secara borong dari Negara China), tetapi dia tak mampu untuk teruskan. Sebab apa? Komitmen sangat tinggi; fesyen baju berubah2, perlu upload gambar selalu, deal dengan pelbagai sizes, materials etc.. and she gave up! This was not her way...

Ini sgt berbeza kalau anda buat bisness Shaklee. Anda tidak perlu risau tentang modal nak besarkan bisness ada atau tak, atau perlu risau untuk habiskan stok brg2 dgn segera untuk pusing modal, sebab... produk Shaklee is ready stok di branch2 Shaklee! Kita hanya menjadi agen tgh utk promosikan produk Shaklee, dan jika ada customer nak beli, just make an order, Shaklee will deliver until at the door step! Kemudian di hujung bulan, Shaklee akan bayar bonus based on selling yang kita buat. Hah, senag tak? Bonus pulak tu.. fuh, mmg mahsyuk! (tetapi ada caranya..semua ni akan diajar dlm secret group kami :P)


5) Ilmu dunia & akhirat

Satu lg yang best nyer buat Shaklee ni, saya dapat banyak ilmu dunia & akhirat. Mcm mana saya dapat? Yes..by Choosing the right group.

Ilmu2 ni bukan syarikat Shaklee yang bagi yer... tetapi dalam secret group kami. Secret group Jutawan Muslimah! Dalam group ini, saya belajar bagaimana menjadi seoarang Leader, bukannya Boss.. saya juga belajar ilmu marketing, dan yang paling berharga, saya belajar ilmu ukhrawi; bagaimana mendekatkan diri kpd Allah melalui perniagaan!

Serius sahabat2...sangat berbaloi ilmu yang saya pelajari. Sebab itu, sebelum anda join sesuatu MLM, pastikan anda pilih group @ upline yang boleh bimbing anda sehingga anda Berjaya; bimbing anda bukan sahaja kaya di dunia, malah kaya di akhirat!


5) Syarikat Shaklee

Dan yang terakhir, apa yg best nyer bisness Shaklee ni? Sebab syarikat Shaklee itu sendiri!

1) Produk2 Shaklee berkualiti & mampu milik

> Nak kurus? boleh...hanya serendah RM84 sebulan dah boleh kurus badan!
> Nak kulit cantik? boleh...hanya serendah RM40 sebulan!
> Nak badan sihat? hanya serendah RM28 sebulan!
> Nak vitamin yang selamat & semulajadi utk pregnancy? hanya serendah RM83 sebulan!

hah, apa lagi? semua golongan tidak kira miskin atau kaya, bekerja atau menganggur, student atau married, semua boleh cuba vitamin Shaklee...

(boleh refer previous entry saya: Ye ker Vitamin Shaklee ni mahal??)

2) Produk2 Shaklee sentiasa berkesan, sentiasa selamat, sentiasa mesra alam

> Syarikat Shaklee dah lebih 50 tahun di pasaran dunia, so anda masih ragu2 dengan kualiti produk2 nya?
> Bagi saya, pilihlah syarikat yang stabil & kukuh untuk anda jalankan perniagaan sebab mereka dah lalui banyak pengalaman, teknologi yang tinggi, kajian yang banyak..so why doubt??
> Ini jaminan Shaklee: Sentiasa berkesan, sentiasa selamat, sentiasa mesra alam (Biidznillah)



3) Produk Shaklee Lengkap!

> Rangkaian produk Shaklee meliputi semua aspek kehidupan:

• Set A (Optimum set)
• Set B (Breastfeeding set)
• Set C (Confinement Set)
• Set D (Skin Care/Beauty Set)
• Set E (Breastfeeding with Calcium)
• Set F (Feminine Set)
• Set G (Allergy, Gegata, Sinus, Eczema, Athama)
• Set H (Immune Booster)
• Set I (Pregnancy Set - 1st/2nd/3rd trimester)
• Dan banyak lagi seperti set untuk Diabetis, Vitamin untuk pelajar, kanak-kanak dan lain-lain.
 
So bukan untuk kurus saja yer, bukan untuk cantik saja yer, bukan untuk suami isteri saja yer...semua golongan pun boleh.

You just name it! Semua ada....

4) Peluang menjana income yang sangat banyak dari Shaklee

> Untuk makluman semua, secara asasnya, apabila anda menjadi ahli Shaklee, anda berpeluang mendapat 3C iaitu:

• Cash (bonus + untung runcit)
• Car bonus
• Convention trip

Alhamdulillah, 2C saya dah rasa; Cash + Car bonus. Target saya sekarang ni untuk dapat C yang ketiga; Convention trip!


Ahli group kami yang Berjaya mendapat 6-start trip dari Shaklee! (6 star ok, bukan 5 star lg dah). So faham2 jerlah, bagaimana layanan yg dapat, hotel yang diberi..fuh 1st class u!




5) Pasif Income

> Ok yang ini saya akan ceritakan dalam entry yang akan datang. Cukuplah saya explain setakat ini dulu kelebihan join bisness Shaklee di bawah group saya.

> Akan datang, kita cerita tentang pasif income pulak yer

> Boleh tgk Cashflow Quadrant by Robert Kiyosaki di bawah ini (ini adalah kunci yang saya cari selama ini)


Tahukah anda??

** 90% manusia bekerja untuk mendapat hanya 10% kekayaan di dunia ini (E & S)
** hanya 10% sahaja manusia tergolong dalam mereka yang bekerja untuk mendapat 90% kekayaan! (B & I)

In shaa Allah, saya berada dalam family B = Business Owner.

Nanti kita cerita2 lagi yer... saya nak kena uruskan anak2 saya dahulu.


Note: BTW, jangan terasa hati yer buat kwn2 saya yang buat bisness bakery, jual tudung, jual buku dan sebagainya. Ini hanya sekadar perkongsian pengalaman yang saya rasai sepanjang tempoh saya menceburkan diri dalam dunia perniagaan. Apapun bisness yang anda lakukan, jangan bimbang...anda tetap hebat! Hebat kerana mengikuti sunnah Rasulullah untuk berniaga. Bukankah 9/10 sumber rezeki itu datangnya dari perniagaan? So tidak kira apa saja bisness, anda tetap di track yang betul! Tahniah!


Sehingga berjumpa lagi. Stay tune ~

Wassalam....



Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda? Atau ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka hanya duduk di rumah?





Hubungi saya:


Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176


Read More

Share on Facebook



 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.