Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Wednesday, 14 May 2014

Written on

Aku Dahulu Bukan Aku Sekarang

Assalammualaikum my dearie pembaca blog ~~

Sooooo sorry lama ku tak tulis blog. Kisah bibik alhamdulillah selesai, proses "suai kenal" dan "briefing tugasan" juga telah selamat disempurnakan. Fuh lega ~ ~

Ada banyak benda saya nak story sebenarnya, idea dalam kepala ni mencurah2 datang tp "oh ainul, awatlah ko malas sgt nak tulis" seriusly bnyk giler idea saya nak tulis....

Saya suka sgt tulis blog, betul ni! tp yang saya tak suka... bila tgh menulis, ada gangguan2 comel, lalu naluri keibuan saya tidak dapat dibendung, maka saya pun tangguhkan dulu penulisan saya. (hehe , padahal nak cover ler tu:P)

BTW, aritu saya dapat email dr Shaklee, minta hantar official gambar. Then moyang Shaklee saya, PM Nur Laila pun request gambar saya n suami berdua sahaja...

Bila saya carik2 semula, rupanya mmg sejak beranak tiga ni, kami dah tak ada gambar berdua lg yg official. Gambar selfie, mungkin adalah sikit2 kot. hehe ~

Lalu, saya pun plan utk ambil gambar di studio bersama suami memandangkan suami saya ada peluang balik last week (10 May 2014) - ohoho, lamanya suami ku dh xbalik rumah :(

Suami balik atas satu urusan - nak teman isterinya pergi seminar Law of Universal Attraction & Neuro Linguustic Programming (tq abang!) - nanti saya cerita bab tu dlm entry lain yer...

So malam sebelum beliau pulang semula ke tempat "out station" nya, kami pun sempatlah singgah di kedai gambar. Walaupun penat, namun kami gagahi jua...

Dan akhirnya...

TADA!!!




>> muka kami, muka tgh penat ni tau
>> baju pun, baju lama... (jubah tu saya pakai pi mana2 program, even keluar gi hantar anak sekolah pun, pakai jubah tu jugak. rasanya ramai perasan saya asyik pakai baju yg sama je. kiki)
>> tudung pun, tudung yg biasa pakai hari2 :P

Entahlah, xde mood nak bergambar dgn baju baru (padahal mmg dh lama xbeli baju baru. haha).

Cer tgk gambar di bawah ni... dan comparekan dgn gambar di atas:





haha.. gambar ni masa baru kawin. beza tak??? 

Yerlah, of cozlah memang beza antara baru kawin dgn yang dah ada anak 3...

Berat pun beza yer dak??? saya dah bertambah 10kg ni. huhu..... (xper, akan ku dapatkan berat badan seperti awal kawin lepas ni. Yeah, Mission Possible!!)

Tapi one thing, saya rasa, kulit saya macam makin cerah lah compare to dulu... my sis pun cakap benda yang sama.

Mungkin due to Collagen yang saya ambil hari2... (best tau minum collagen Shaklee, xyah pakai make up atau cuci muka ke, tepek krim muka ke.. natural gitu tanpa bedak). Jimat pun yerrrrr..... (y)

Apa yang pasti....

"Kami yang dahulu bukan kami yang sekarang"

Hidup kami kini lebih POSITIF bersama dgn IMPIAN yang kami rancang.



~ 8 years of marriage life together ~

Semoga Allah rahmati hidup kami & sahabat2 pembaca semua. Ameen....

>> ok gtg now, nak hantar ammar & sumayyah pergi KUMON class.


Wassalam....


Ainul...
Working-at-home-mother

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, kita yang harus berusaha mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176

Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.