Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Wednesday, 14 May 2014

Written on

Bestnyerrr Coklat UK!!

Malam ni saya ada meeting AGM, sebelum nak gi meeting... saya nak mengembarakan otak saya sekejap.

**oh yer, ini adalah salah satu cara utk saya dptkan ketenangan fikiran; iaitu dgn memikirkan perkara yg indah2. Memandangkan passion saya adalah pada travel khususnya di negara2 sejuk, maka sudah tentu minda saya akan lebih membayangkan pada saat2 ketika saya mengembara ke sana.

Malam ni tiba2 saya teringat coklat UK!! Oh rindunyer.....

Sepanjang hidup saya, rasanya banyak2 coklat yang pernah saya rasa, coklat UK adalah yg paling sedap. Even cadburry UK pun sgt beza rasanya dgn cadburry Malysia tau!

Saya pernah juga rasa coklat dr Belgium (ketika melancong ke Amsterdam dahulu, tapi rasanya masih xsesedap coklat yang pernah saya beli di UK).



GODIVA Coklat Belgium - beli di Belgium, dan suami pass kat saya waktu saya dtg ke Amsterdam melawat beliau


Saya melancong ke UK pada tahun 2007, satu..... ketika musim sejuk, dan satu lagi... ketika musim panas. Waktu tu, saya bekerja sebagai engineer di ON Semiconductor.

Memandangkan saya bercuti agak lama (2 minggu ketika musim sejuk & 2minggu lagi ketika musim panas), maka kerja2 di kilang banyak saya pass over kepada rakan2 & operators kilang saya; in return, saya belikan mereka coklat2 dr UK as souvenirs.

Since waktu tu, saya pun bukannya banyak duit sangat, jadi saya hanya mampu belikan mereka coklat2 yang paling murah (of coz yg halal - suitable for vegetarian). 

Walaupun ianya coklat paling murah di sana... bg saya, ianya coklat paling sedap di Msia!!

Sampai saya cakap kat hubby "semurah2 coklat UK, sesedap2 coklat di Msia" hehe...

Serius tak tipu. If u all ada kesempatan, pergilah travel ke UK, seriusly best!! 

Actually, saya pergi UK kerana melawat hubby yang sedang belajar di sana (tahun 2007). Hubby bawa saya ke ALDI utk beli coklat. Fuh, rambang mata sgt2 bila saya samapi di situ. (dahler saya ni mmg hantu coklat!!)

Jom kita layan gambar pulak. zasssssss............


ALDI Sheffield

ALDI Sheffield - arghh rindunyer nak gi sini!!

rambang mata tgk coklat2 kat sini!!


Tgh tunggu train utk ke ALDI


Tetapi sayangnya... saya boleh tak ambil gambar coklat2 yang kami beli. Adush!! Tak dapat nak feel lebih lama sbb bayangan coklat nyer dh xboleh diingat.

Tak per, saya akan letak dalam Vision Board saya...


HONEYMOON BERSAMA ABANG DI UNITED KINGSON FEBRUARY 2015!!

In shaa Allah, saya yakin pada kekuatan MIMPI kerana saya ada Dia, Tuhan Rabbul A'lamin. Saya pasti akan ke sana. 


The Power of Visualisation!!!

UK, tunggu aku datang.....



Ainul...
Working-at-home-mother

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, kita yang harus berusaha mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176


Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.