Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Sunday, 25 May 2014

Written on

Braces dan Saya

Assalammualaikum my dearie pembaca blog ~

Maaf sgt2.. beberapa hari terpaksa ku tinggalkan blog kerana ada few urusan.

Hurm, hari ni sebenarnya masih banyak urusan , jadi saya nak update sikit jer..

Ingat tak saya pernah share tentang Silap mata yang dijamin jadi?? Kalau siapa2 nak tengok post tu, boleh baca di link ini: (Silap Mata Yang Dijamin Jadi

Then apa pula kaitan tajuk entry ini dgn Silap Mata??

Sebenarnya awal bulan 3 aritu, saya bagi assignment kat diri saya & juga anak2 Shaklee saya. Apa assignment nya??

"Tulis 101 Perkara Apa Yang Anda Ingin Lakukan Sebelum Anda Mati"

Hah, tersentap tak baca??

Actually assignment ni pun ada kaitan dgn silap mata di atas. Maka tanpa ragu2, saya pun mulalah memikirkan & merancang 101 perkara yang ingin saya lakukan sebelum saya mati.

Fuh, jenuh juga nak mikir 101 perkara. And tahu tak, until now, saya baru dapat fikir 60 perkara yang saya nak lakukan sebelum saya mati.

Antara 60 perkara yang saya tulis, salah satunya adalah saya nak buat Braces. Sebenarnya saya dah lama sgt nak buat braces, sejak dari zaman sekolah menengah lagi. 

Saya dah dipanggil pun untuk menerima rawatan Braces dari kerajaan ketika di sekolah menengah, tetapi saya tak jadi nak terima masa tu atas satu sebab; ustazah saya ada bercerita tentang mengubah ciptaan Tuhan, dan masa tu dia panggil nama saya. Lebih kurang lah ayat dia mcm ni

"Hah, mcm Ainul.. kalau esok2 nak betulkan gigi, terpulanglah. tepuk dada tanya iman"

Kebetulan, masa beliau cakap isu ni, saya memang dah ada appointment dgn doktor kerajaan utk buat braces.

Lalu saya terus batalkan niat saya utk continue braces. Haha, lawak tak?? Padahal buat braces, bukannya mengubah ciptaan Allah...

Tapi satu yang saya pegang masatu "Aku akan buat braces bila aku dh bersuami. Biarlah sekarang gigi aku mcm ni, biar bakal suami aku terima aku dalam keadaan begini, lepas sah menjadi isteri, baru aku nak cantikkn gigi utk suami"

Setelah 8 tahun berkawin, saya masih lagi tak buat2 braces. Alasan tak buat?? Banyak faktor yang menyebabkan saya delay niat tersebut, sehingga tak sedar, dah hampir 8 tahun kawin, masih tak buat2 lagi.

Jadi, memang kenalah assignment ini dgn impian saya yang dah berkurun dipendamkan itu. 

Maka saya pun tulislah Impian "Nak buat Braces" di perkara yang ke-45 dalam list 101 "PERKARA YANG SAYA INGIN LAKUKAN SEBELUM SAYA MATI"

Dan kini.....


TADA!!!


Ainul & kawat besinya ~

Zoom in ~ my beaiutiful teeth. hehe :P


Alhamdulillah, segala puji bagi Allah.....



Miracles happen when we believe. Have faith in Allah, have faith in yourself




Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~







Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com


+60136971176

Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.