Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Wednesday, 21 May 2014

Written on

Shopping ~ Heaven ~

Perempuan dan shopping xdpt dipisahkan... (hurm, yer ker??)

Mungkin yer dan mungkin tidak.

Pendapat saya pulak??

Bergantung pada individu. Macam saya, mmg dari dulu saya xsuka sgt bershopping; (satu) sebab baju2 di shopping biasanya tidak memenuhi taste saya (selalu kecik, shapping sgt, ketat, jarang dsb), (dua)... sebab xbanyak duit. kikiki ~

Saya suka beli baju di kedai2 tepi jalan jer, or butik2 muslimah sebab selalunya baju2 di sana lebih longgar dan banyak pilihan utk org mcm saya.

Sekarang???

Alhamdulillah, ada rezeki lebih... barulah mood shopping saya datang. Setiap bulan adalah peruntukan dlm RM1K utk saya shooping as a reward utk saya (setelah allocation utk zakat & my parents diagihkan).

Jadi apa yang saya beli as a reward???

Saya akan beli baju yang saya tak boleh pakai di luar i.e baju orang2 muda sekarang. Dah tu, kalau xboleh pakai kat luar, buat apa beli???

Of coz lah pakai di rumah, utk suami. Buat apa nak beli baju mahal2 utk tatapan orang luar, yer dak???

Ok.. ini prinsip saya. Saya suka perhatikan orang2 free hair punyer pakaian. Samada pakaian ke tempat kerja, pakain leisure, atau pakaian ketika dinner....

Saya akan beli dan pakai di rumah depan hubby. Best tau, bagi saya , ianya satu kepuasan.

Siapa kata orang bertudung tak boleh pakai skirt pendek?? Siapa kata orang bertudung tak boleh pakai dresss?? Siapa kata orang bertudung tak boleh pakai baju kain terbelah?? Siapa kata orang bertudung tak boleh pakai legging??? Haha, nampak lawak kan??

Tapi seriusly, para wanita shud feel it! Pakailah di rumah... nanti suami u tgk u, dia dah tak heran tgk perempuan kat luar sana... haha :P

Bagi saya, selain utk suami, kita juga akan rasa keyakinan yang tinggi bila dah memakai pakaian mcm tu. Actually kita muslimah ni lagi lawa tau dari mereka2 yang tak bertudung tu...  tak percaya?? pi try satu baju n duduk depan cermin, mesti u all suka tgk diri u all....

Alhamdulillah, Allah sayang sgt para wanita sehingga Dia wajibkan wanita menutup aurat / berhijab. Sebab wanita ni indah ciptaannya, rugi sgt2 siapa yang pamerkan diri mereka pada orang yang tidak sepatutnya...

Anyway, hari ni dah selamat saya shopping baju2 rumah saya. Bibik saya pernah cakap time dia ikut saya shopping) : "Uish, mahal baju ni puan, xkan nak pakai kat rumah??"

Then I'm answering her "Baju mahal lah pakai kat rumah, buat apa baju mahal nak pakai kat luar.." Tersenyum jer dia dgr. hehe ~

Total shopping baju arini: RM900. Fuh puas hati, 4 blouse, 2 skirt & 2 maxi. Semua baju utk pakai di rumah :P


Shoping 2 kedai, Belle & Ms Read ~




Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com


+60136971176

Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.