Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Tuesday, 3 June 2014

Written on

101 Impian Sebelum Aku Mati

Tahukah anda, MENULIS IMPIAN; kuasanya sangat hebat??

Kenapa anda perlu terjemahkan impian anda dalam bentuk TULISAN???




Kerana apabila Impian itu dizahirkan dalam bentuk tulisan, ia memberi ruang untuk kita lebih dekat dgn kejayaan i.e ia menarik subconscious mind kita ke arah impian tersebut.

Tak Percaya?? Tak percaya tak per... buat ajer!

Anyway, saya nak petik sedikit perkongsian dari DAO. 

Bagaimana untuk saya menjadi Jutawan??

Sebelum menjadi Jutawan, anda kena faham dulu 3 Prinsip seorang Jutawan:

1) Jutawan adalah insan yang komited dalam menambah nilai (add value) dalam diri orang ramai.
2) Jutawan seorang yang bekerja keras dan mencintai apa yang mereka lakukan.
3) Jutawan sentiasa menulis matlamat mereka di atas kertas.

Hah, nampak tak point ketiga tu??

Setiap Jutawan sentiasa MENULIS IMPIAN mereka di atas kertas!!! 

[Defini Jutawan boleh baca di sini: Siapakah Jutawan?]

So, kalau anda teringin nak jadi Jutawan, tp malas nak tulis... minta maaf lah kome, mimpi jerlah kome, duduklah kome dlm angan2. Samalah mcm angan2 Mat Jenin ~

Banyak dah saya kongsikan kisah MENULIS IMPIAN. Kalau anda masih baru dlm baca blog saya ni, anda boleh baca antara kisah yang saya kongsikan di sini: The Power of Visualization....

Ok, back to entry. Seperti yang saya pernah ceritakan dlm entry sebelum ini (Braces dan Saya),saya pernah bagi assignment pada anak2 Shaklee saya tentang menulis 101 Impian Sebelum Mati.

Assignment ni saya bagi awal bulan 3 aritu (Mac 2014), dan saya pun kena buat sekali assignment tu.

Tetapi, sehingga ke saat ini (June 2014), saya baru dapat fikir sampai 60 impian sahaja. Adoiiii!!!

Anyway, saya kongsikan sedikit apa yang saya tulis. Yang mana saya tutup tu, kira confidential, tak boleh nak dishare. Yang mana saya dah tick tu, maksudnya saya dah berjaya buat Impian tersebut.

Ok, semoga memberi sedikit idea & manfaat buat anda yang membaca.


Page 1

Page 2

Page 3

Hah, camner?? Dapat dah idea apa 101 Impian yang anda nak buat sebelum anda mati?? Jgn banyak tanya, buat jerrr.... walaupun anda rasa mcm mustahil je nak capai, tulis ajer!!

Kenapa 101 Impian?? Bukan 100 Impian?? Kerana Allah suka sesuatu yang ganjil, jadi instead of 100, kita buat 101 Impian. Bukankah Dia yang akan mengabulkan setiap hajat hamba2Nya?? Jadi buatlah sesuatu yang Dia sukai.....

In shaa Allah, saya dalam usaha menyenaraikan 41 lagi impian saya nak buat sebelum saya mati. Semoga setiap impian yang saya tulis, menjadi nilaian yang baik di sisi Allah. 

Sesungguhnya Hidupku, Matiku adalah kerana Allah....


Sekian.....


Ainul...
"Working-at-home-mother"


Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~







Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com


+60136971176

Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.