Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Monday, 2 June 2014

Written on

Vitamin E Vitamin Cinta??

Sempena promosi Vitamin E bulan ini, maka saya suka sangat nak ambil peluang utk baca & cari gali info tentang khasiat Vitamin E untuk tubuh badan. 

Vitamin E ni, salah satu hot produk yang customer2 saya selalu beli. Terus terang, saya sendiri tidak pernah cuba Vitamin E, sebab saya ada sets Vitamin yang saya ambil untuk ibu menyusu.

Antara Vitamin yang saya WAJIB ambil setiap hari:

1) Alfalfa
2) Ostematrix
3) Omega Guard
4) Collagen Powder

dan yang sekali sekala saya ambil (2-3 kali seminggu ):

1) Vivix
2) Set A (Vitalea+B Complex+Vitamin C)
3) ESP

Saya ada sebab untuk mengambil vitamin di atas. Kalau dulu, memang saya akan consume set A setiap hari sebab saya tahu, persekitaran kerja saya memerlukan nutrisi yang lebih untuk badan saya fight for any penyakit, pencemaran dsb.

Memandangkan sekarang, saya sudah pun bekerja dari rumah, maka saya hanya mengambil 4 jenis vitamin sahaja seperti di atas. Dan ia cukup untuk membantu badan saya agar sentiasa mampu menyusui anak saya secukupnya, di samping menjaga kejelitaan saya untuk suami tercinta. hehe ~

Ok, back to Vitamin E... saya sebenarnya suka sgt bila Shaklee buat promosi setiap bulan (Beli 6 PERCUMA 1), sebab inilah masanya untuk saya study betul2 produk tersebut.

Sepanjang saya terlibat dgn Shaklee, ni kali kedua Shaklee buat promosi Vitamin E.

1) June 2012
2) June 2014

Saya join Shaklee pada Jan 2012, tetapi hanya pada Sept 2012, baru saya start serius dlm Shaklee (Fuh, 8 bulan hanya jadi consumer sahaja). Jadinya, saya tak dapatlah nak study pasal Vitamin E waktu tu; pintu hati belum terbuka lagi. hehe...

Bercakap pasal Vitamin E, tahu tak apa yang saya jumpa awal2 masa saya mula nak serius dgn Shaklee???

Hah... saya dengar sharing dari salah seorang pengguna Vitamin E:

Nak share sikit pasal Vit E shaklee nih. Saya dh amik dlm sebulan. Alhamdulillah sgt2. Pertama, off course pasal skin laa.. Syukur ada nmpk perubahan. SKin muka makin bersih yang jerawat pun tk byk mcm dulu lagi. Keduanya pasal hubungan suami isteri (18SX jer yg boleh bc nih.. hehehhe). Sebagaimana kita makan sebijik vit E setiap mlm, begitu jugak 18SX berlaku. Syukur atas nikmat yg Allah berikan.. Pada anda diluar sana, try laa Vit E. COnfirm tk menyesal!!" - Puan X

Hah, teruja tak u all dengar?? Dah ler puan ni share masa Sept 2012, betul2 masa saya dah buka hati untuk serius dlm Shaklee. 

And u know what?? Walaupun saya tak consume pun Vitamin E, tapi saya share jer apa yang puan ni cakap.

And surprisingly, hanya dgn sharing ni, ramai customer saya yang cuba n mereka puas hati!! And memang mereka repeat beli setiap 4 bulan (sebotol Vitamin E, tahan 4 bulan u olls~)

Alhamdulillah, niat saya satu... saya ingin membantu menjadikan rumahtangga saudara2 saya mawaddah warahmah; sentiasa ada kasih sayang antara suami isteri. Andainya Vitamin E menjadi asbab untuk memperbaiki kedinginan suami isteri, why not saya menjadi medium untuk menyampaikan info ini, betul tak???

Help others to help others....

Share share n share.....

Itu prinsip yang saya pegang.

Anyway, 10/6/2014 ni, genap anak ketiga saya berumur 2 tahun. Hurm, rasa2 macam nak try lah Vitamin E ni. hehe... 

eh, nanti laki ku follow aku je lepas ni, makin jeles katakan. kiki.. xdelah, main2 je :P

Jom grab d promosi while stocks last!!!


Antara benefits yang u all akan dapat pada bulan Jun ini!

Inilah sharing dari Puan X - cer baca, sure teruja :)





Ainul...
"Working-at-home-mother"


Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~







Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com


+60136971176

Share on Facebook



Share this case:

4 comments:

  1. terima kasih master..mohon share sikit pasal testimoni.. :)

    ReplyDelete
  2. Salam kak ainul. Mohon nak share post akak ni boleh tak kak?

    ReplyDelete

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.