Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Wednesday, 16 July 2014

Written on

Generasi Al Qassam

Tertarik saya untuk menyebarkan ciri2 anggota Pejuang Palestin; Briged Al Qassam....

Bukan calang2 orang yer yang dapat menyertai Briged Al Qassam. Mereka adalah insan yang terpilih; yg Allah pilih demi membebaskan bumi Palestin dari Isreal Laknatullah!

Sedikit latar belakang Briged Al Qassam:

Briged Al-Qassam


Al-Qassam adalah sayap ketenteraan Hamas terdiri daripada pejuang berhati waja. Mereka sentiasa bersedia menghadapi Zionis pada bila-bila masa. Bagi menyertai kumpulan ini, seseorang haruslah mempunyai ciri-ciri seperti;

1 - Mendapat izin dari ibu bapa untuk syahid.
2 - Mendapat izin dari ketua masjid di tempat tinggalnya dengan pengesahan individu itu tidak meninggalkan solat subuh berjemaah selama tiga bulan.
3 - Tidak melakukan maksiat atau menghisap rokok.
4 - Wajib mempelajari tafsir al-Quran.
5 - Wajib membaca al-Quran satu juzuk sehari.
6 - Wajib menghafaz 40 hadis Arba’in (Imam Nawawi).
7 - Puasa sunat dan bertahajud.
8 - Tahap kecerdasan tinggi.
9 - Kerap hadir di majlis pengajian ilmu.
10 - Mengamalkan zikir harian.


MashaAllah, hebat bukan mereka yang menganggotai Briged Al Qassam ini?? Teringat juga anggota kabinet Mesir Pimpinan Dr Morsi dahulu, juga hebat2 belaka!

Duduk2.. saya terfikir; mampukah aku mendidik anak2 ku menjadi seperti mereka??

Yess.. aku boleh!! Dan saya yakin, saya mampu melakukannya biarpun mungkin tidak 100% seperti mereka...

Itu azam Ramadhan saya kali ini...

Maka saya menyeru kepada diri saya sendiri:

"Ainul, ambil berat kepada setiap perkara walau ianya hanya sekecil cuma..."

> ajar anak untuk meghormati azan sekurang2nya dgn menutup suara televisyen
> ajar anak untuk berdoa dalam apa jua keadaan; nak lintas jalan, nak naik kenderaan, nak baca buku, nak tgk tv; ajar mereka agar merasai "adanya" Tuhan bersama mereka
> ajar, latih & beri kefahaman kpd mereka tentang isu boikot (alhamdulilah, setiap kali nampak McD, ammar akan cakap "McD jahat, bg bomb kat Palestin" - tapi yg tak bestnya bila dia tanya "ummi, naper ammar tgk ramai je org makan kat McD? yg pakai tudung mcm ummi pun ada jer, nape ummi?? :(
> selalu berkomunikasi dgn mereka sebelum tidur; bercakap apa yg kta lakukan pd mereka pd hari tersebut (cth kena marah) terangkn kenapa kita buat begitu...
> selalu cium & peluk mereka....

..... banyak benda yg nak tulis tapi anak sudah menangis nk menyusu pulak..

Ya, aku tahu aku tidak sempurna... tetapi jgn biarkn ketidaksempurnaan itu menghalang diri kita dari berazam utk berubah menjadi hamba yg lebih baik!!

Moga aku mampu melahirkan anak2 generasi Al Qassam.....




#Pray4Gaza


Ainul...
"Working-at-home-mother"


Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~







Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com


sms/whatsapp: +6013-6971176

Read More

Share on Facebook



Saturday, 5 July 2014

Written on

Shopping Sendiri di Website Shaklee!

Alhamdulillah, khusus buat customer2 saya juga para pembaca blog ainuldzuha.com... anda kini sudah boleh membuat pembelian sendiri di website Shaklee2u.com.my!

Apa yang pasti, ianya lebih SENANG, SELAMAT & PANTAS!!

Ya, anda pasti teruja terutama golongan2 seperti di bawah:

1) Anda yang malas nak pm2 saya or msg bertanyakan set apa yang sesuai untuk anda

2) Anda yang takut ditipu oleh Distirbutor; "hurm, kalau aku bank in duit kat dia ni, betul ke aku akan dpt brg?"

3) Anda yang tak suka banyak sangat 'Birokrasi' - "Nanti aku msg Distributor ni, dia akan bgtau vitamin sekian2, pastu aku kena bank in duit kat dia, pastu nak tunggu dia buat order dr Shaklee pulak, Sure makan masa 2-3 hari."

>> Hah, sekarang anda boleh shopping sendiri, boleh beli sendiri & buat pembayaran sendiri direct pada Shaklee menggunakan Kad Kredit atau Kad Debit. Mudah kan!! Tidak perlu bayar kepada Distributor Shaklee untuk mereka buat order untuk anda....

esell dari Shaklee khas buat customer2 tersayang :)


Camner?? Suka x? Suka x? Saya suka... saya suka.... saya suka!!

Ok, antara set2 yang anda boleh Shopping sendiri di website Shaklee boleh rujuk jadual di bawah:


As a teaser... anda boleh cuba shopping "Set Mengandung Asas Shaklee" dgn click link di bawah:

Set Mengandung Asas Shaklee

Apa yang pasti, setiap CLICK & PEMBELIAN yang anda buat dari blog ainuldzuha.com, anda LAYAK mendapat konsultansi & cara makan vitamin secara PERCUMA!!

Selamat Mencuba!!




Ainul...
"Working-at-home-mother"


Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~







Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com


sms/whatsapp: +6013-6971176
Read More

Share on Facebook



 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.