Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Friday, 31 October 2014

Written on

Hadiah Hari Jadi September 2014

Alhamdulillah... Allah masih pinjamkan umur saya hingga ke saat ini. Genap 31 tahun saya hidup di muka bumi Allah ini. Bagaimanakah amalan saya selama ini?? Adakah ianya diterima Allah atau sebaliknya?? Allahuakbar.... terasa seperti terlalu cepat masa berlalu dan terlalu sedikit amalan yang telah saya lakukan.

"Ya Allah, ambillah nyawaku di saat Engkau paling redha dgnku..."

Untuk birthday tahun ini, saya rasa tiada beza dengan tahun sebelumnya. Bahkan menjadi semakin takut bila mengenangkan umur yang kian meningkat.

Walaubagaimanapun, saya rasa sangat2 bersyukur kerana di kelilingi insan2 yang teramat istimewa dalam hidup saya, baik suami, ibu, ayah, adik beradik, sahabat usrah, juga sahabat2 FB dan rakan bloggers. Terima kasih atas doa kalian kepada saya, moga segala doa kebaikan tersebut dikembalikan kepada kalian jua :)

Btw, tahun ini juga adalah tahun kedua saya menyambut hari lahir dgn status suri rumah berkerjaya.
Alhamdulillah :)

Sewaktu birthday saya 14 September 2014 (Ahad), suami tiada di sisi. Beliau hanya mengirimkan whatsapp dgn ucapan dan doa. Terima kasih abang!

Saya tidaklah mengharapkan apa2 hadiah dari suami atau sesiapa, mungkin kebanyakan hajat dan impian yang saya ingini selama ini hampir semuanya sudah Allah berikan.

Tetapi rasanya, hadiah paling bermakna untuk birthday saya pada tahun ini adalah apabila saya disahkan hamil anak ke-4! Syukur alhamdulillah, inilah hadiah yang tidak ternilai bagi saya. Dapat mengandungkan seorang lagi zuriat dari benih suami yang saya cintai :)

Terima kasih ya Allah....

Sebenarnya saya tak expect pun apa2 hadiah dari hubby. Nak kata handbag, hurm..dh tak larat nak minta sbb dh bnyak. Kasut pun sama, jam pun sama.... semuanya hubby belikan. Bukan saya yang minta, tetapi setiap kali beliau out staion ke luar negara, pasti tidak terlepas satu pun souvenir dari sana (Clarks, Long Champ, Fossil, Gucci, Coach, MK, Tumi etc). Hubby saya ni sgt rajin belikan utk isterinya ini :P

Dan untuk birthday kali ini, tidak sangka hubby pandai belikan hadiah yang saya sebenarnya LUA kan untuk ada. hehe....

Nak tahu apa dia???

Tada....



Ogawa Smartsense Massage Machine


Sangat best hadiah ini!! Memang kena dgn saya yang sedang mengandung ni. Alhamdulillah... terima kasih abang for the best gift for me!

Semoga Allah limpah ruahkan keberkatan buat abang kerana melayan isteri dgn sangat baik.

.......dan kini, saya sudah selamat menggunakan machine ini setiap hari! Best betul dapat baca Quran sambil bermassage :)

psst: sayangilah suami kita dengan menghadiahkan mereka diri yang terbaik buatnya. Amalkanlah "Vitamin Cinta" agar sentiasa dapat memikat hati suami setiap masa dan ketika. Bagi saya, apa yang saya amalkan adalah Collagen , ESP, Optimum Health dan Alfalfa agar saya sentiasa nampak berkeyakinan di hadapan suami tercinta :) - selain doa dan kiriman Fatihah setiap hari.

My massage port in d room :)


Inilah The Power of...


Law of Universal Attraction (LUA)

Yakinlah...Percayalah, Allah bersama dgn sangkaan HambaNya.

Kalau kita bersangka baik dgn Allah , maka yg baik2 sahaja akan dtg.
Kalau sebaliknya... Fikir2kan.

Ujian itu sebenarnya tanda kasih syg Allah terhadap kita...

Diberinya kita kesusahan, kesakitan kerana Dia ingin memberikan kemanisan selepas itu 

Inna Ma’al ‘Usri Yusra
......Sesungguhnya setelah kesulitan ada kemudahan

Semoga Allah sentiasa jadikan kita di antara hamba2 Nya yg bersyukur dan yg paling dekat dgnNya....



Sehingga berjumpa lagi....


Wassalam....



Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)


sms/whatsapp: +6013-6971176

Read More

Share on Facebook



 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.