Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Saturday, 7 February 2015

Written on

Whatsapp Itu Sangat Bahagiakan Aku....

Alhamdulillah...

Hari ni selesai menduduki exam dan melakukan presentation utk Program Train The Trainer (TTT) Module 2.

Ini merupakan salah satu inisiatif pihak Shaklee Malaysia ke arah melahirkan SID yg lebih berpengetahuan, juga melahirkan lebih ramai mini pakar Nutrisi di kalangan distributor Shaklee.

Anyway... Nanti saya ceritakan lebih details tentang program TTT ni yer.


Sekarang ni, Product Training Manager Shaklee, Ms Celline , sedang mengajar topic "How To Read The Clinical Paper"

....dan saya tersangatlah mengantuk kerana malam tadi, saya tidur pukul 3pagi.  Yerlah, kata nak exam...kenalah buat revision. Ngeee ~~

So utk hilangkan ngantuk ni, saya nak tulis blog sedikit.

Saya cuma nak kongsikan apa yg berlaku mlm td.

Kan saya tidur lewat mlm semalam... Sbb nk prepare utk presentation dan juga revision utk exam.

Terpaksa study lewat mlm..  al maklumlah,  saya ni ibu beranak 3. Bukan mcm zaman u dulu2..

Sekarang ni, kena focus pd anak2 dulu, setelkan makan minum mereka, tgk kerja rumah mereka, tidurkan mereka, then barulah boleh focus utk study Shaklee nutrition.

Tgh2 saya stay up utk study (sambil tersengguk2. Kiki), tiba2 saya dpt Whatsapp dari suami.

Dia send satu gambar, dgn sedikit catatan...

Buat kerja sambil slideshow kan gambar2 yg di tangkap


...and seriously Whatsapp suami itu, sgt2 menyegarkan mata saya yg sedang mengantuk tahap gaban.  Hahaha ...

Sungguh, Whatsapp itu sungguh membahagiakan hati ini...

Biarpun ianya hanya sesimple cuma.. (hubby saya mmg jarang msg pjg2), tp itu sudah cukup membuatkan hati isteri beliau gembira dan berbunga2. Terima kasih encik Dzuha :)

Doa saya, agar Allah mudahkan urusan pekerjaan suami di Dubai.

Tentu suami rindu pd isteri dan anak2 di Malaysia...

Tetapi kerana tuntutan kerja,  apakan daya, kami terpaksa berjauhan...

Tak perlah, moga ini menjadikan kami lebih kuat dan tabah menghadapi hidup ini.

Nasihat saya... Pandanglah sesuatu perkara itu dgn penuh hikmah, biarpun ianya adalah suatu yg sgt2 pahit bg kita.

Ingatlah,  Tidak Allah jadikan sesuatu perkara itu dgn sia2.. Pasti ada hikmah di sebalik tarbiah yg Allah berikan.

Semoga ada manfaat buat semua....


Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)


sms/whatsapp: +6013-6971176

Share on Facebook



Share this case:

1 comments:

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.