Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Sunday, 26 April 2015

Written on

The Power of Vision Board

Saya pernah share sebelum ni kan tentang The Power of Visualisation??

Boleh baca entry nya di sini: The Power of Visualization

Ok, kali ni The Power of Vision Board. Actually sama je.. Vision Board ialah salah satu tools untuk terjemahkan Visualisation kita.

Vision Board ni perlu di revise setiap masa... dan paling penting perlu ada TARGET bila nak accomplish it!

Alhamdulillah, penghujung tahun 2014 lepas, saya dah revise Vision Board saya dan tempoh masa yg saya peruntukan untuk mencapainya adalah pada tahun 2015 & juga 2016.

Semuanya ada dalam 10 Impian camtu...

Ok, yg bestnyer..antara 10 impian tu, 3 impian saya dah capai!! Syukur alhamdulillah...

Tapi kali ni, saya share satu je impian yg saya dah capai k?

Ok, di bawah ni adalah Vision Board saya untuk tahun 2015 dan 2016.

Inilah Vision Board saya untuk tempoh 2015-2016. Semuanya ada 10 impian..tapi saya blurr kan yg lain2 dulu yer. nanti dah capai semua, saya baru reveal ok?? Now focus pada 1 yg saya dh pun hampir mencapainya...

Antara 10 impian yg saya letakkan dalam vision baord saya adalah RENOVATE RUMAH yg ibu ayah diami sekarang,

Sebenarnya saya plan nak kumpul duit untuk renovate rumah ibu ayah pada tahun 2016...

Tetapi entah mengapa, hati terpanggil2 untuk segera buat "IMPIAN" tersebut. Lalu dgn budget yg saya ada, saya pun suarakan hasrat untuk buat kitchen cabinet dahulu di rumah ibu.

Bila ibu dengar, dia happy sgt2!!

Ya Allah, tak dapat gambarkan perasaan ketika itu.. suatu kepuasan apabila dapat menggembirakan hati insan yg telah berkorban terlalu banyak untuk diri ini...

Kenapa Kitchen Cabinet?? Sebabnya ibu banyak habiskan masa di dapur.. dan dapur rumah ibu a bit panjang. Sian sgt tgk ibu terpaksa jalan ulang alik dr tempat masak ke singki.

So, saya pun survey kontraktor yg boleh buat kitchen cabinet dalam lingkungan RM5K. Cari punyer cari, akhirnya jumpa juga...

Dan pada March 2015, secara rasminya dapur ibu dah ada kitchen cabinet!! Ya Allah, rasa mcm mimpi jer tau...


Tada!! Amacam?? Cantik x? semoga ini menjadi amal jariah buat saya selagi mana org sentiasa menggunakan dapur kabinet ini :)


Nak tgk keadaan dapur rumah ibu sebelum ada kitchen cabinet?? Jgn terkejut tau :P

Sedih kan bila tgk keadaan dapur rumah ibu?? Terus terang saya katakan, masa saya kerja engineer dahulu, saya mmg ada azam untuk bantu ibu, tetapi apakan daya.. saya tidak berkemampuan di kala itu :( Mana nak ada cash sekelepuk mcm tu nak ubah suai rumah ibu. Dgn kos sara hidup yg sgt2 tinggi pula tu.
Alhamdulillah, sekarang , rezeki dari bonus Shaklee saya, akhirnya dapat saya tunaikan hasrat ibu... syg ibu sgt2!!

Dan ini keadaan dapur rumah ibu selepas adanya kitchen cabinet...

Fuh, rasa lapang sangat! Ibu dah boleh manage barang2 dapur dgn kemas dan teratur. Syukur alhamdulillah...


Ibu saya adalah seorang wanita yg sangat2 saya SAYANGI... apalah sangat RM5K jika hendak dibandingkan dgn jasa, pengorbanan dan kesusahan ibu selama ini...

....dan saya tahu, ibu sangat sayang pada rumah yg beliau tinggal sekarang. Rumah itulah juga, tempat saya dan adik2 dibesarkan (kami pindah ke sana ketika saya berada di tingkatan 1). Sudah hampir 19 tahun usia rumah tersebut bersama kami sekeluarga...

In shaa Allah... saya akan teruskan misi mengumpul duit untuk renovate bahagian rumah ibu yg lain pula. Tunggu ibu.....akan ku tunaikan impian mu suatu hari nanti!

"Ya Allah, mudahkanlah urusanku untuk tunaikan hasrat ibu yg amat ku sayangi...."

Ok, nanti saya share 2 lagi  IMPIAN yg saya dah capai yer.. di next entry in shaa Allah...

Stay tune ~



Semoga ada manfaat buat yg membacanya...



Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)


sms/whatsapp: +6013-6971176




Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.