Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Tuesday, 30 June 2015

Written on

Sepetang Bersama Puteri Ku

Hari ni 30 June 2015...

Ok, saya tahu, hari ni hari Closing buat saya dan semua rakan2 Shaklee saya.

Saya tahu, ramai Stress, ramai gelisah, ramai berdebar2 menanti penutup Closing June 2015.

Saya pun begitu juga.. Huhu (oh, yer. Buat yg tidak tahu, "closing Shaklee" adalah satu hari yg terakhir pd setiap bulan, di mana ianya menentukan berapa banyak bonus yg diperoleh, rank apa, berapa ramai Leaders yg mampu dilahirkan dan sebagainya).

Memandangkan saya juga agak "tertekan", maka saya pun decide nk jln2 dgn gegurl saya, Sumayyah.. Nasib kerja di rumah,  jd saya boleh decide anytime utk keluar. Haha.

Maka, saya pun cadang nk ke Alamanda Putrajaya since saya nk survey produk FCC (Farmasi make up).

 
Gambar sat dlm kereta. Jgn marah ~


Tiba di Alamanda ,  kami terus sahaja ke Parkson.  Saya mmg jenis tak suka buang masa Time Shopping.  Suka plan dan list siap2 sebelum pergi mana2 Shopping...

Saya dh Google,  FCC hanya ada di Parkson, No outlet or butik. So kami direct je pergi ke Parkson. 

Oh yer, seronok tau bila Shopping during ofis hour. Heaven sgt2!! Shopping complex agak lengang.. X sesak. Senang saya nk bawa gegurl saya ni..

 
Seronok si gegurl ni dpt layanan seorang

Tiba di FCC area, sedihnya sbb Promoter nya bercuti. Jadi Xde sape layan kami .. Huhu

Tapi bagus juga Xde org layan.. Saya dan gegurl saya pi try bnyk testers make up FCC. Yeehuu!! 

Kami try lipstick, eye liner, lip liner etc.

Saya dan sumayyah try eye liner. Nampak pelik X? Sorrylah , mak cik ni tak pandai Make Up. Hikhik 

Akhirnya saya pun "terbeli" rangkaian make up FCC. 

- Lipstick 
- Eye liner
- Blusher
- Compact powder 
- Eye shadow 
- Mascara 

Semuanya RM400++!! Pergh, 1st time makcik beli alat Make Up tau!! Tp tak perlah, rasa berbaloi juga sbb:

- Saya ada projek dgn Team The Walking Beauty saya lepas ni ttg make up
- Produk FCC susah nk cari 
- FCC adalah rangkaian make up international yg halal dan terkenal dr negara Turki 

Memandangkan saya malas nk Shopping bnyk kali, maka saya beli jer lah set basic make up FCC ni . .

Setelah siap, saya pun masuk bahagian stationary kanak2. Belikn sumayyah pencil box frozen as a reward Teman umminye release tension. Kiki..

Betul kot, Shopping adalah ubat utk wanita menghilangkan Stress . Haha...

Otw nk keluar dr parking kereta Alamanda,  ada staff yg mengagihkan makanan. Kami dpt 2 paket makanan; dlmnya ada kurma 3 biji + air.



Oklah, tu sahaja cerita sepetang saya bersama gegurl saya . Ok saya nk focus closing saya yer.

Byeeeee ....

Salam 13 Ramadhan 

Wassalam 


Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)


sms/whatsapp: +6013-6971176

Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.