Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Tuesday, 30 June 2015

Written on

Sepetang Bersama Puteri Ku

Hari ni 30 June 2015...

Ok, saya tahu, hari ni hari Closing buat saya dan semua rakan2 Shaklee saya.

Saya tahu, ramai Stress, ramai gelisah, ramai berdebar2 menanti penutup Closing June 2015.

Saya pun begitu juga.. Huhu (oh, yer. Buat yg tidak tahu, "closing Shaklee" adalah satu hari yg terakhir pd setiap bulan, di mana ianya menentukan berapa banyak bonus yg diperoleh, rank apa, berapa ramai Leaders yg mampu dilahirkan dan sebagainya).

Memandangkan saya juga agak "tertekan", maka saya pun decide nk jln2 dgn gegurl saya, Sumayyah.. Nasib kerja di rumah,  jd saya boleh decide anytime utk keluar. Haha.

Maka, saya pun cadang nk ke Alamanda Putrajaya since saya nk survey produk FCC (Farmasi make up).

 
Gambar sat dlm kereta. Jgn marah ~


Tiba di Alamanda ,  kami terus sahaja ke Parkson.  Saya mmg jenis tak suka buang masa Time Shopping.  Suka plan dan list siap2 sebelum pergi mana2 Shopping...

Saya dh Google,  FCC hanya ada di Parkson, No outlet or butik. So kami direct je pergi ke Parkson. 

Oh yer, seronok tau bila Shopping during ofis hour. Heaven sgt2!! Shopping complex agak lengang.. X sesak. Senang saya nk bawa gegurl saya ni..

 
Seronok si gegurl ni dpt layanan seorang

Tiba di FCC area, sedihnya sbb Promoter nya bercuti. Jadi Xde sape layan kami .. Huhu

Tapi bagus juga Xde org layan.. Saya dan gegurl saya pi try bnyk testers make up FCC. Yeehuu!! 

Kami try lipstick, eye liner, lip liner etc.

Saya dan sumayyah try eye liner. Nampak pelik X? Sorrylah , mak cik ni tak pandai Make Up. Hikhik 

Akhirnya saya pun "terbeli" rangkaian make up FCC. 

- Lipstick 
- Eye liner
- Blusher
- Compact powder 
- Eye shadow 
- Mascara 

Semuanya RM400++!! Pergh, 1st time makcik beli alat Make Up tau!! Tp tak perlah, rasa berbaloi juga sbb:

- Saya ada projek dgn Team The Walking Beauty saya lepas ni ttg make up
- Produk FCC susah nk cari 
- FCC adalah rangkaian make up international yg halal dan terkenal dr negara Turki 

Memandangkan saya malas nk Shopping bnyk kali, maka saya beli jer lah set basic make up FCC ni . .

Setelah siap, saya pun masuk bahagian stationary kanak2. Belikn sumayyah pencil box frozen as a reward Teman umminye release tension. Kiki..

Betul kot, Shopping adalah ubat utk wanita menghilangkan Stress . Haha...

Otw nk keluar dr parking kereta Alamanda,  ada staff yg mengagihkan makanan. Kami dpt 2 paket makanan; dlmnya ada kurma 3 biji + air.



Oklah, tu sahaja cerita sepetang saya bersama gegurl saya . Ok saya nk focus closing saya yer.

Byeeeee ....

Salam 13 Ramadhan 

Wassalam 


Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)


sms/whatsapp: +6013-6971176
Read More

Share on Facebook



Tuesday, 23 June 2015

Written on

Jom Kurus di Bawah Projek The Walking Beauty

Hah, berita baik buat semua..

Utk peserta projek The Walking Beauty , Anda berpeluang untuk join Team kurus BMW kami (Body & Weight Management).

Best kan? Dah ler dpt belajar jana 4 angka dari rumah, dpt pula Tips 2 kecantikan dr beautician kami, dan terbaru.. PERCUMA sessi konsultasi dan Training slimming dari team BWW kami. Wow.. Teruja X??

Nantikan pengumuman dari Team Jom Kurus kami. Coach BMW tgh sibuk sekarang .. Hehe

Misi saya utk turunkan 10kg berat.. 
Tunggu




Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)


sms/whatsapp: +6013-6971176
Read More

Share on Facebook



Written on

THE WALKING BEAUTY PROJECT

Assalammualaikum dan salam Ramadhan Al Mubarak buat semua pembaca Blog ainuldzuha.com.

Fuh, tak menang tangan saya layan pertanyaan yg berminat untuk join projek The Walking Beauty ni.

Terima kasih atas minat dan sokongan anda. Saya sayang semua... Hehe

Baiklah, sekadar makluman awal.. Saya akan buat Grand Opening untuk Projek The Walking Beauty ini pada 31 July 2015. Seminggu selepas raya.

Hanya mereka yg dh sertai projek ni yg layak utk hadir.

In shaa Allah,  Grand Opening ini di buat during Tea Time.

Majlis High Tea khusus buat wanita sahaja..

Akan ada bnyk aktiviti menarik antaranya :

- Make up demo
- Facial percuma
- Cakes and candies
- Beauty talk

Dan banyakkkkk lagi.

Tema utk majlis high tea ini adalah Putih Salju.

Jadi yg dtg.. Boleh lah pakai baju atau Dress ala2 snow white giteww 😀

Ok, nantikan Update dari kami, team The Walking Beauty dari masa ke semasa





Btw, utk makluman semua, Projek The Walking Beauty adalah suatu projek yg direka khas untuk membantu para wanita, isteri, dan juga para ibu yg suka pada kecantikan tetapi dlm masa yg sama, sedang mencari suatu alternatif utk menambah pendapatan sampingan . 

Sebab tu, saya namakan projek ini The Walking Beauty .. Sbb ianya sgt sesuai dgn fitrah seorang wanita pada masa kini yg memikul tanggungjawab yg sgt besar dlm rumahtangga. 

Saya betul2 ingin membantu para wanita utk mencapai impian mereka agar mereka punyai banyak masa bersama anak2 di samping kekal muda remaja melalui Projek ini.

Sesungguhnya saya initiate projek ini Lillahi Taala, moga ianya menjadi bekalan saya bertemu Allah swt.




Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)


sms/whatsapp: +6013-6971176

Read More

Share on Facebook



Thursday, 4 June 2015

Written on

Di Sebalik Tabir "The Walking Beauty Project"

Alhamdulillah... syukur pada Allah. Akhirnya berjaya juga saya lancarkan Projek The Walking Beauty.

Projek The Walking Beauty adalah suatu projek yang direka khas untuk membantu golongan wanita yang sedang tercari2 sebuah perniagaan yang MUDAH, SIMPLE, FUN tetapi mampu memberi pulangan yang sungguh luar biasa.

Sedikit latar belakang dari projek ini:

Saya mula mendapat IDEA untuk melaksanakan projek ini setelah berbual dgn beberapa anak cucu Shaklee saya..
Saya tanya masalah anak2 mereka dalam bisness Shaklee. Dari perbualan tersebut, saya tahu... RAMAI sebenarnya yg tgh susah. Yang perlukan duit.

Tetapi mereka stuck dalam bisness Shaklee.. Not moving. 

Sebagai Upline, saya perlu EMPATHY dgn masalah anak cucu saya.

Saya yakin dan percaya... ramai anak cucu saya yg SAYANG SHAKLEE.... ramai yg PERCAYA Shaklee boleh beri passive income one day.

Tapi ramai yang TIDAK MAMPU dan cope dgn keadaan sekarang, yg mana ... rata2 dah terlalu ramai SID di FB.

Hanya mereka yg ada advantage sahaja yg mampu bertahan, contohnya Blog dah ramai followers, FB pun dah ramai Followers..

Tetapi bagaimana dgn anak cucu saya yg BARU sahaja nak mulakan Shaklee?? Yang start from ZERO??

Saya nampak.. masalah utama yg ramai hadapi adalah sistem DUPLIKASI. Ramai yg tidak dapat duplicate apa yg upline telah buat...

Upline kata buat blog dan tulis selalu.. ramai buat tapi results tidak sama mcm upline.
Upline kata, update FB selalu, share aktiviti ttg Shaklee, ramai buat tetapi masih tidak dapat nak tarik org masuk Shaklee di bawah kita...
Upline boleh naik rank dgn cepat, tp kenapa kita tak boleh nak Follow upline??

Yes..saya tak salahkan mereka sepenuhnya. Saya faham situasi yg mereka hadapi. Di saat ramai yg dah join Shaklee dan gunakan medium Blog/ FB utk promote Shaklee, we really HAVE TO BE DIFFERENT.

Kita tidak boleh dah focus pada method yg sama dari dulu...

...dan semasa tahajjud, saya doa mohon Allah tunjukkan jalan. Beri saya ilham bagaimana saya dapat bantu anak cucu Shaklee saya.

Akhirnya idea untuk buat projek ini muncul. Alhamdulillah... indahnya tahajjud!

Saya design projek ini PURPOSELY nak bantu semua downlines saya. Sebab saya tahu, masing2 perlukan duit TAPI at the same time, mereka still nak buat Shaklee....

Melalui Projek "The Walking BEauty" ini, apa yang saya BOLEH JAMIN, jika anda follow betul2 setiap guideline yg saya buat:

✔ Anda boleh dapat duit hari2 even anda hanya duduk di rumah
✔ Anda boleh dapat CASH 4 angka sebulan dgn hanya peruntukan 1-2 jam sehari untuk projek ini
✔ Sesiapa yg masuk projek ini, saya JAMIN anda dapat DUPLICATE sistem ini pada anak cucu dgn sgt2 MUDAH!!
✔ Siapa yg betul2 focus pada projek ini, saya JAMIN anda boleh naik rank dgn cepat dalam Shaklee jika follow betul2 apa yg diajar
✔ Dan projek ini juga, MAMPU bangkitkan semula anak2 Shaklee u yg dah jauhhhhh tenggelam dalam Shaklee.

Projek ini sesuai untuk siapa??
1) Untuk anak cucu saya yg perlukan duit tetapi dalam masa yg sama, masih berminat nak buat Shaklee...
>> saya faham, mungkin Shaklee bisness anda lambat nak grow, sbb tu anda switch pada bisness lain seperti bisness tudung, bisness emas, bisness drop ship dsb. Anda pun perlukan duit hari2 untuk makan minum, utk teruskan kehidupan.. tp nak tunggu bonus Shaklee stabil, mmg susah kan?? Jadi anda SESUAI untuk masuk PROGRAM ini.

2) Projek ini juga sesuai untuk anda yang dah jadi LEADER tapi menghadapi masalah dgn anak2 yg dah lemau atau give up dgn Shaklee bisness. In shaa Allah, projek ini mampu BANGKITKAN semula semangat mereka...

3) Projek ini sesuai buat mereka yg sibuk, yg xde masa nak update blog, yg sibuk dgn urusan kerja dan rumahtangga. Dengan join projek ini, anda HANYA peruntukan 1-2 jam SEHARI SAHAJA untuk anda dapat side income dan groom bisness Shaklee anda.

Menariknya Program ini, anda TIDAK PERLU sebut perkataan SHAKLEE pun, tetapi bisness Shaklee anda tetap aummmmmm. Bunyi menarik kan??

Dan apa yg saya boleh jamin... dengan join projek ini, anda sudah tidak perlu khuatir dgn persoalan...

"Mcm mana saya nak guide org2 yg berminat join Shaklee under saya di bawah projek ini??"

>> Jgn risau, jgn bimbang...Sistem Projek ini, sangat SIMPLE & MUDAH untuk di ikuti. Senang sgt nak Duplicate!!

Ok, nanti saya cerita panjang lagi yer ~

Stay tune....

 

 
Ketika proses video shooting di jalankan




Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)


sms/whatsapp: +6013-6971176
Read More

Share on Facebook



 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.