Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Thursday, 8 October 2015

Written on

Infused Water | Fungsi dan Kebaikan




Hi, Assalammualaikum!

Pasti ramai dalam kalangan kita dah familiar dengan infused water kan? Bagi mereka yang tidak pernah dengar atau tidak tahu apa itu infused water pula, kenalah baca perkongsian saya ini sampai habis!


Apakah Sebenarnya Infused Water

Infused water atau dalam erti kata lain air kosong yang telah diletakkan dan dicampurkan dengan beberapa jenis buah-buahan selama 4 hingga 5 jam sebelum diminum.
Terdapat banyak kebaikan dan manfaat jika kita amalkan minum infused water ni. Insyaallah, entry saya kali ini, saya akan kongsikan beberapa kebaikan infused water untuk kesihatan dan kecantikan diri kita.


Kebaikan Infused Water

Selain dari khasiat buah-buahan yang kita dapat dari campuran buah-buahan yang digunakan, infused water juga berfungsi sebagai :

  • Menurunkan berat badan. So, infused water ni sangat bagus untuk mereka yang ingin ber’diet’ atau kurangkan berat badan. Untuk hasil dan kesan yang cepat, anda boleh kerap minum.

  • Membantu seseorang itu untuk kerap minum air. Untuk pengetahuan anda, setiap 25kg berat badan kita, badan kita memerlukan sekurang-kurangnya 1 liter air. Bermakna, jika berat badan anda 50kg, badan anda memerlukan 2 liter air. Tapi, tak semua orang boleh konsisten dan ikut pengambilan air kosong yang diperlukan oleh badan masing-masing sebab mereka merasakan ‘muak’ untuk minum air kosong dalam kuantiti yang banyak macam tu je. Dengan membuat infused water, saya pasti mereka yang kurang minum air kosong tu akan menjadi lebih suka untuk minum air. Cubalah!

  • Membantu dalam menambahkan metabolism badan.

  • Membantu mengurangkan kedutan.

  • Membantu menganjalkan kulit muka.

  • Membantu kulit tampak lebih cantik, muda dan tidak berminyak.

  • Detox.

Infused Water Untuk Pembakaran Lemak, Pencernaan dan Sakit Kepala

  
The Hijau, Daun Pudina & Limau


Infused Water Untuk Sokongan Gula Dalam Darah dan Penghadaman

Timun, Strawberi dan Kiwi


Infused Water Untuk Penghidratan, Pencernaan dan Kawalan Selera Makan

  
Timun, Lemon dan Limau


Infused Water Untuk Pertahanan Imun, Pencernaan dan Pedih Ulu Hati

 

Oren, Lemon dan Limau


Infused Water Untuk Kempiskan Perut

 

 
Timun, Pudina, Lemon dan Halia

Anda boleh gunakan jug air atau botol air yang sedia ada untuk buat infused water ni. Jangan lupa campurkan buah-buahan di dalam air kosong anda. Kalau tak nanti, tak jadilah infused water. Hihi. Biarkan semalaman di dalam peti ais.

Selamat mencuba!








Read More

Share on Facebook



 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.