Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Saturday, 27 August 2016

Written on

FLY Gathering Ulu Yam

Alhamdulillah, selesai Fly Gathering di bawah anjuran Masters United Shaklee.

Kedatangan kami semua disambut oleh tulisan besar ke Nur Laman Bestari Eco Resort



Ya Allah, tak dapat nak gambar kan betapa syukur nya ada program sebegini!

Terima kasih buat Fly Committee member:
- Master DOSH & MIA
- Master Laila & suami

dan semua yg hadir

- Master Nur Zahirah & Hafizan
- Master Nadiah & Amir
- Master Fazliana & Fairuz
- Master Ruziah Amin & suami
- Nadia najib and anak cucu, Jacky bass, Fadilah, Cik Pau

You guys are awesome!


Terima kasih kerana book dewan “Astana Bestari” yang jugak awesome sesuai untuk semua anak2 berlari dengan bebasnya…

Rasa semangat baru bila dapat berkumpul, share idea, share pengalaman, share masalah bersama!

Terima kasih juga buat FLY Group.

Semoga Allah kuatkan ikatan dan ukhwah ini, dan jadikan asbab utk kegemilangan Shaklee semula!


Master Dosh membuka majlis dengan memanjat doa kesyukuran pada Allah s.w.t. atas segala nikmat dan rahmat kurniaan-Nya selama ini.

M Dosh juga berkongsi pengalaman selama 6 tahun dalam Shaklee dan merumuskan ada 6 elemen penting yang mesti dijaga dan di’imani’ oleh setiap leader Shaklee.


  1. The Boss
  2. 3S Rules (Sell, Service, Sponsor)
  3. Kepercayaan dan keyakinan
  4. Perwatakan dan kebolehan
  5. Duplicate kunci utama
  6. Sentiasa bersyukur






Terima kasih M Amir kerana memberi nasihat dan perkongsian mengenai pengurusan kewangan. So, sesiapa yang ada masalah boleh dapatkan khidmat nasihat M.Amir.

Eh, score A+ Add Math dalam SPM pun belum tentu pandai manage cashflow oooo….. 



Namun dalam semua2 perbincangan dan input, berikut adalah catatan yang sempat di recordkan. 
  • M Ira/Pijan: Mengesyorkan agar SID kembali untuk menjual Shaklee dengan Retail Price kepada non-members dan mengetatkan tindakan pada SID yang tidak menjual dengan harga retail pada non member
  • M Laila: Minta Shaklee untuk sediakan nutrition talk melalui online memandangkan tidak ramai yang dapat datang secara offline.
  • Keduanya, mengajurkan eLearning ( ala-ala mini TTT… tetapi secara online)
  • M. Ainul: Perbanyakkan kekerapan dan tempat bagi nutrition talk. Patut ada disemua negeri.
  • M. Fairuz: Mengesyorkan supaya Shaklee buat program2 fizikal seperi aerobic, zumba etc.  

Cadangan2 ini diminta oleh M Dosh untuk kita majukan pada Shaklee sebagai input dari akar umbi gitu.

Akhir sekali, memang kena tangkap gambar ramai2 kan……

Ok, jom layan gambar sepanjang program...

Fly Committee yg hadir



My supporter, my backbone, my push factor - Mohd Dzuha


Master Amir memberikan perkongsian tentang Pengurusan Kewangan

Antara sharing dari Master Amir

Master Hafizan - Business Shaklee adalah business family. Inilah buktinya! Dokong anak sambil beri ucapan

saya turut x berkecuali memberikan cadangan

Master Nur Zahirah

Hah, yg ini Artis tau. Tapi saya x ingat namanya. 

Fateh and his new girlfriend. hehehe

Anak2 pun diraikan dalam program ni tau!

LAT family under Master Nur Zahirah
















Share on Facebook



Share this case:

2 comments:

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.