Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Wednesday, 17 August 2016

Written on

Tips Nak Dapat Peluang Datang Sekali Lagi ke sesuatu tempat: Buang air besar!!

Kontroversi tak tajuk??

Hari ni, cerita santai2 jer lah yer.

Saya sebenarnya dalam kereta ni, ikut hubby out station.

So saya tulis blog dalam kereta ni tau.

Hah, dok dlm kereta pun boleh tulis, sambil dukung baby Maryam. So bukan alasan u x boleh tulis blog!

OK, balik pada tajuk.

U guys pernah dgr tak tips ni?

Actually bukanlah tips pun, tapi konon nye petua dulu2.

Saya tahu ni masa tgh praktikal di Petronas Penapisan Melaka tahun 2005.

My colleague yg share. Dia kata, kalau kita nak dtg lagi sesuatu tempat tu, kita kena Buang air besar kat tempat tersebut!

Nampak mcm kelakar kan? Tapi kan, banyak menjadi tau!

Saya percaya pada subconcious mind.

Kita menarik apa yg kita fikirkan..

Bila saya tahu tips ni, automatik kalau pergi mana2, saya akan fikir nak buang air besar. hahahaha..

Saya pernah buang air besar kat flight MAS, Emirates, Sri Lanka.. dan memang saya dapat naik flight semua ni banyak kali.

Tapi masa naik flight Qatar n Etihad, saya xde buang air besar. Sampai la ni, saya masih belum dapat naik 2-2 flight ni buat kali kedua. Ada kaitan x? hahahaha

Then saya selalu buat mcm ni.. bila saya seronok stay kat sesuatu hotel, saya akan set mind saya.. aku mesti buang air besar kat hotel ni supaya aku boleh dtg sini lagi.

Dan biasanya menjadi tau :P

Tapi. mungkin lah ianya satu kebetulan..

Saja, sembang santai...

Mungkin uolss pun ada experience macam ni. Cer ingat semula? Ada tak yang menjadi?? Meh lah share dgn saya... hehehhehe




Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.