Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Monday, 7 January 2019

Written on

Percutian Mewah Seorang Surirumah

Assalammualaikum.

Haih, pagi ni tiba2 terasa ingin throwback moments dulu2.

Alhamdulillah, sekarang Jan 2019. Bermakna, dh 7 tahun saya register sebagai ahli Shaklee.

Saya register pada Jan 2012. Lama dah kan? :)

Bagaikan mimpi pula...

Awalnya saya cuma ingin consume Set Hamil Shaklee utk anak ketiga saya.

Tetapi entah macam mana, "ter" minat pula nak share kebaikan produk Shaklee..

Yerlah, sebab kita dah rasa bezanya pregnant mkn Shaklee dgn tak mkn Shaklee.

Lepas dh "ter" minat nak Share, "ter" minat pula nak berbisness bila tgk offer yg ada dlm Shaklee.

Dalam Shaklee, ada 3 offer yg sgt2 besar bg saya (di samping offer2 lain).

3 offer tu ada adalah 3Cs :

1) Cash Bonus
2) Car Bonus
3) Convention Trip

Korang tahu, antara 3Cs ini, yg paling buat saya obses adalah Convention Trip! Hehehe..

Saya mula terbuka hati nak bisness Shaklee pada Sept 2012.

Sebelum itu, hanya mkn sendiri je.

Then .. dari Sept 2012 sehinggalah March 2013, bila saya nmpk bisness Shaklee ini ada masa depan.. terus saya decide utk resign.

Saya berani menghantar surat perletakan jawatan saya sebagai seorang Engineer.

So officially saya full time in Shaklee pada Apr 2013.

Then tahun itu juga, saya sgt jeles tgk sahabat2 Shaklee saya pergi ke London & Paris di bawah trip mewah Shaklee.  Arghhhh jeles!!

Jeles punye pasal sampai saya upload status di FB & tulis entry khas di blog. Kikki



Boleh baca tahap kejelesan saya di sini: "London...Paris....Owh Tidak!"

Tetapi tahu kah anda ..

Disebabkan kejelesan saya itulah, maka saya mula "balas dendam".

Alhamdulillah, amazingly.. bermula tahun 2014, saya berjaya mengikuti Trip mewah Shaklee without Fail!

Bernarlah kata orang ..

"The best revenge is massive success"

Pembalasan dendam yang terbaik adalah kejayaan yang hebat. 💪

Bagaikan tidak percaya, surirumah seperti saya mampu utk pergi Trip mewah ke luar negara setiap tahun secara PERCUMA!

Yer semuanya tidak mustahil jika anda buat Shaklee sungguh2!

Ok saya share summary trip2 mewah saya yer.

Later saya akan tulis entry khas utk setiap Trip tersebut.

1) Los Angeles & San Francisco - Aug 2014

Ya Allah, ini 1st time ok saya p USA. Macam mimpi!

Pergi apply Visa (and it was really challenging!).

... n finally, here we are! In Los Angeles, n then, from Los Angeles, we fly to San Francisco.  Yuhuuuu.

Korang, serius best giler dpt p USA. It's a big satisfaction for me!

Nanti saya tulis entry khas pasal ni yer. Memandangkan tahun ini, sekali lg saya dan suami bakal terbang ke USA ....  again. Hehe.

Saya share 2 keping gambar dulu yer. Satu di Los Angeles airport dan satu lg di San Francisco airport




2) Umrah Ziarah Abu Dhabi Dubai - Dec 2015

Ok next trip yg saya pilih adalah Umrah!

Tahun itu, Shaklee offer 2; p Italy atau Umrah.

Memandangkan saya dan suami dah pernah pergi Italy, so kami decide utk pilih Umrah.

And ini adalah umrah pertama saya tau! (Utk suami, ni umrah ke-4 beliau. Beliau dh 3 kali pergi umrah dgn his parents).

Saya share 3/4 keping gambar dulu yer. Later saya akan tulis entry khas juga ttg trip mewah ini.






3) Orlando - Aug 2016

Ok tahun ini tahun kesedihan. Saya hanya berjaya dpt 1 tiket international dan 2 tiket local .

Sikit sahaja lg saya nk lepas 2 tiket. Maka saya terpaksa pergi trip sorang2 tanpa husband.  Huwarghhh.

Actually tahun tu sebenarnya lesson learnt utk saya sebab tidak Focus!

Saya p gatal buat produk sendiri iaitu Lipstick.  Habis dah focus saya pd Shaklee terabai.

Inilah org kata, yg dikejar tak dpt, yg dikendong bercuciran.

Konon2 nk jd jutawan cepat, tgk founder2 produk kaya raya.

Tetapi bila kita dh "masuk", barulah tahu  . Ianya tidak semudah yg disangka.

Susah sgt2!

Lebih baik lah saya focus pd Shaklee.  Jadi jutawan dgn Shaklee .  Biar lambat tetapi stabil & tidak ada risiko.

So guys, u pun jd tiru sikap saya ini. Ini lesson learnt terbesar dlm hidup saya. Huhuhu.
Tiket saya ke Orlando.  Sedih sbb p sorang

Akhirnya saya ter menangis juga masa di KLIA airport.  Huhuhu.  Sedih tau, selalu p dgn hubby. 

Tapi bila dh tiba Orlando airport, dh x sedih. Kikiki . Nantilah saya cerita details ttg trip ke Orlando ok?

Tapi kan ..

Korang tahu, disebabkan sedih dan kecewa tak dpt bawa suami, maka saya tekad utk stay FOCUS.

And finally.. utk next year, saya berjaya dpt 2 tiket! Yuhuuuuu.

And tahun2 seterusnya pun, saya still dpt 2 tiket.

It's my honeymoon time with hubby ☺

4) Tokyo - May 2017

Ok. Start 2017, saya berjaya genggam semula 2 tiket international saya.

And 2017, Shaklee bawa p Tokyo, Japan. Belanja gambar sikit2 dulu ek.

Lepas ni, entry khas menyusul.

Muka happy sbb hubby dpt ikut

Arigato. Sumimasen. Jemput mkn


5) Mediterranean Cruise (Spain, France, Italy) - Sept 2018

Trip ni rasa mcm orang kaya sgt2 tau. Duduk dlm cruise yg terbesar di dunia tau. Hehehe.





Later saya tulis entry khas pasal ini ok?

6) Las Vegas & San Francisco - July 2019

Ok last sekali ..

Coming soon this July 2019. Saya dan suami bakal terbang ke Las Vegas & San Francisco.

Ya Allah, excited sgt2!

Lagi 5 bulan sahaja lg .


Ok nanti kita story mory lagi pasal Shaklee ni k?

Sehingga berjumpa lagi ....


Bye ~

Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)



sms/whatsapp: +6013-6971176

Share on Facebook



Share this case:

2 comments:

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.