Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Tuesday, 22 January 2019

Written on

Teknologi Makanan Yang Hebat

[FOOD TECHNOLOGY]

Cuba korang tgk Brahmins ni...

No photo description available.

Boleh baca tak apa yang tertulis atas kotak tu?

NO PRESERVATION
NO COLOURING

Boleh imagine bagaimana nasi goreng Brahims ni boleh tahan lama?

Tanpa pengawet
Tanpa pewarna pula tu

Sedangkan kita kalau goreng nasi waktu pagi, esoknya dah basi

Hah inilah yg dinamakan Teknologi Makanan i.e FOOD TECHNOLOGY!!

- - - - - - - - - - - -

Pernah terfikir bagaimana Supplement Shaklee yg kita claim as NATURAL boleh tahan lama bertahun2?

Ada tak agak2 yg tanya, mcm mana Supplement Shaklee boleh kekal maintain as semulajadi??

Imej yang berkaitan

Dah jadi tablets, tak kan lah tak de bahan kimia added??

Ok, meh saya bgtau.

Hidup kita ni pun, dikelilingi bahan kimia tau.

SEMUA benda disekeliling kita, adalah bahan kimia.

Contoh: AIR

Air tu pun bahan kimia =  H2O

Udara yg kita hidu hari2 pun adalah bahan kimia = O2

Tapi ini bahan kimia yang tidak berbahaya.

Begitu juga dgn Supplement Shaklee.

Supplement Shaklee TIDAK MENGANDUNGI sebarang bahan kimia berbahaya, mahupun bahan kimia yang terlarang.

1) Sumber bahan mentah (raw material) yg Shaklee guna adalah 100% semulajadi & tiada pencemaran

2) Tiada bahan terlarang mahupun bahan kimia merbahaya yg terdapat di dalamnya walaupun SEDIKIT

3) Produk Shaklee mempunyai bukti keberkesanan produk berpandukan sains, dan bukan dakwaan semata2

- ada Landmark study
- ada pusat R&D sendiri
- ada barisan saintis yang sentiasa melakukan research & kajian dari semasa ke semasa
- ada ujian klinikal yang TIDAK DIUJI ke atas binatang seperti kebanyakan company lain

Dah tu, bagaimana Shaklee boleh tahan lama?? Dan claim as natural??

So inilah dia yg kita namakan as FOOD TECHNOLOGY

Ok saya bagi contoh:

Salah satu preservation method atau teknik pengawetan makanan paling mudah ialah dgn memastikan kandungan lembapan dlm makanan tu berada pada tahap yg sgt rendah.

Bila lembapan kurang, maka bakteria dan kuman2 susah nak membiak.

Perasan tak ..

Org dulu2 mana ada peti ais.

So bagaimana mereka buat nak bagi makanan tahan lama?

Depa tak guna bahan pengawet pun.

Depa "awet kan" makanan dgn guna teknik spt pengeringan, asilan dan lain2.

Those yg ambik Food technologist course, mesti faham benda ni.

Same goes to Shaklee   ....

Shaklee memang bebas drpd bahan pengawet apa semua TETAPI teknik pemprosesan vitamins shaklee itu sendiri memastikan produk Shaklee tu tahan lama.

Kenapa kita boleh percaya Shaklee?

Sebab Shaklee dah lebih 65 tahun di pasaran!

Sepaanjang tempoh ini, Shaklee dah invest billions dollar hanya utk R & D sahaja..

Can u imagine that??

65 tahun punyer pengalaman ...

Betapa hebat nya Teknologi makanan yg mereka ada!

Kalau Shaklee sesuatu yg tidak elok, mana mungkin akan bertahan selama ini , setuju?



Ok nanti kita story mory lagi pasal Shaklee ni k?

Sehingga berjumpa lagi ....


Bye ~

Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)



sms/whatsapp: +6013-6971176

Share on Facebook



Share this case:

1 comments:

  1. CT makan juga beberapa products Shaklee.
    dah beberapa tahun hehe.. alhamdulillah okay tak meragukan.

    ReplyDelete

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.