Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Saturday, 14 September 2019

Written on

Peluang Dalam Bisness Shaklee - 3Cs Yang Power!

Assalammualaikum & hi guys!

Ya Allah, I'm so excited to write this entry! 😁

Yerlah, mana tak excited.  Nak cerita my lifetime career kan?

Career yang memberi apa yang saya inginkan selama ini; professionalism, excitement, travelling, teamwork, having dinner, meeting & discussion but at d same time, I still can see my kids depan mata.

Career yang membawa saya mencapai satu persatu Impian saya!

Career yang memberi saya time & money freedom, alhamdulillah  ...

Yeah, semestinya career sebagai seorang Shaklee Businesswoman, Shaklee Entrepreneur 💪

Me at my new S.O.H.O 
(Small Office Home Office)

Alhamdulillah, setelah 6 tahun buat Shaklee, finally saya dapat realisasikan IMPIAN utk ada S.O.H.O yang cantik di rumah! 


Psst: korang nk tgk ghupe S.O.H.O saya yg dulu? Boleh baca post tu di sini: My S.O.H.O (Small Office Home Office) since 2013

Ok now, saya nak cerita Apa Kelebihan Bisness Shaklee; yang korang kena tahu! Then baru korang akan rasa sgt wow dan berbaloi utk bertahan dalam Shaklee.

Basically ada 3C yang power yang akan summarize all benefits yg ada pada bisness Shaklee:

1) C Yang Pertama - Cash Bonus

Hah, yang ini best tau. Bonus Shaklee is unlimited! You work hard you earn more.

Saya pernah nampak otai Shaklee terima bonus sebanyak RM 600k sebulan. Sebulan tau, bukan setahun.

Dan Shaklee mampu bayar! Imagine duduk rumah boleh dpt 7 angka sebulan? Tak best ke?

Setakat ini saya belum capai banyak tu. Saya baru dpt RM 50k sebulan. Hehehe.

In shaa Allah soon!

Nanti next entry saya cerita apa saya buat dgn duit yg saya dpt dari bonus Shaklee tu ek.

Btw, untuk beginner  .. jangan risau. Tak perlu target besar nak capai bonus mcm saya ni.

Start Small dahulu. Lepas tu baru up sikit2.

Saya dulu .. bonus pertama saya dgn Shaklee adalah RM 500 je tau.

Tapi Slowly ia meningkat bila saya clear target saya from time to time.

So korang yg nk buat bisness Shaklee, just target untuk lepaskan keperluan dulu.. then bila dh dpt, mula besarkan impian korang. Howkay 💪

2) C Yang Kedua - Car Bonus

Hah, ni pun best giler! Shaklee tak bagi sebuah kereta tau tapi Shaklee bagi duit setiap bulan. And seumur hidup dpt duit ni.

So terpulang, u nk guna duit tu utk beli kereta atau nak simpan guna tempat lain.

Macam saya .. saya dapat car bonus June 2013.

Tapi waktu tu .. saya dh beli kereta sendiri which is Honda City (masa waktu bekerja dahulu).. and my hubby beli Estima.

So tiada keperluan utk kami beli kereta baru waktu itu. Jadi kami simpan je duit car bonus tu and kumpul2 utk beli rumah.

Lepas dah berjaya miliki 7 biji rumah, baru kami decide beli kereta baru.

And nak tahu saya pilih kereta apa??

..... it's a sport car! (ni gara2 follow Irfan Khairi). Hahaha.

Bergambar dgn IK sewaktu mengikuti kelas beliau tahun 2017

Ni bergambar dgn kereta sport IK pula

Alhamdulillah, berjaya miliki Mercedes sport roofless atas nama saya sendiri dgn bonus car from Shaklee 

My kesayangan- MAS 1983 = Master Ainul Shahrazad 


3) C Yang Ketiga - Convention Trip 

Ok yang terakhir, adalah Convention Trip.

Trip Shaklee adalah setiap tahun tau dan ianya terbahagi kpd 2; International Trip & Regional Trip.

So far, saya tak pernah miss satu pun trip Shaklee setiap tahun since 2014 until 2019.

It means dah 5 tahun howkay saya dpt trip PERCUMA yang mewah dari Shaklee!

Saya ada tulis pasal trip yg saya dh pergi. Boleh baca entry saya pasal trip Shaklee di sini: Percutian Mewah Seorang Surirumah

Bergambar di Golden Gate San Francisco.  Actually saya dan suami baru je balik dari percutian mewah Shaklee di San Francisco & Las Vegas.  Kami pergi dari 17 July 2019 until 25 July 2019. Fuh best giler. Honeymoon yang disponsor , siapa nak bagi kan? 😁


Ok rasanya tu aje entry kalini. Korang kalau ada nak tanya paper, komen je kat entry ni k? Atau wasap saya terus; 013-6971176.

Sebenarnya saya tulis blog ni guna hp je tau. And I wrote this entry dlm perjalanan pulang dari Melaka to Bangi.  Hebat tak 😜

Manfaatkan masa yang ada, yer dak. Baru namanya Work Smart.

Oklah, saper nak join saya utk buat business Shaklee, meh roger no di bawah.

Nak buat Spa Shaklee pun boleh; di bawah projek TWB.  Dapat cash hari2 tau.

Sehingga berjumpa lagi di next entry. Tata titi tutu ~


Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)




sms/whatsapp: +6013-6971176



Share on Facebook



Share this case:

2 comments:

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.