Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Wednesday, 30 October 2019

Written on

7 hari yang Busy!

Assalammualaikum dan hi semua!

Fuh, baru harini saya nampak dunia.

7 hari saya tak dapat ber online sangat sebab sedang menyiapkan kerja yang hampir due date.

Yess! Saya menyepi dari dunia online seketika kerana settle kan kerja yang due date nya pada 31 Oktober!

Ya Allah, Tuhan saja yang tahu betapa huru hara hidup saya.

Kerja ini TIDAK melibatkan bisness Shaklee saya ..

Cukuplah saya katakan ia melibatkan urusan syarikat kami, yang mana jika saya tidak siapkan, kami akan kerugian ribuan ringgit. Adudududu...

Maka nak tak nak, saya perlu focus untuk menyiapkan "kerja" ini juga.

Setiap malam saya tidur jam 2.30 - 3.30 am kerana menyiapkan tugasan ini. Dan saya mula buat seawal jam 10.00 am setiap hari yer.

Saya hanya berhenti untuk solat & makan sahaja. Yer, anak2 pun saya tak dapat tengok sangat.

Mujur ada bibik .. so bibik lah yang masak & tengok anak2 makan etc.

Mujur juga saya kerja dari rumah, maka anak2 ada depan mata walaunpun saya menghadap PC sehari suntuk!

Yer .. hampir 15 jam sehari dok depan PC buat "kerja" ni weh.

And I did it for 7 days! Warghhh .. miong rasa otak. huhuhuhuh.

Dahlah huru hara nak pindah rumah. Ditambah nak kejar due date projek. Haih .. macam nak terbalik dunia.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Waktu sekarang jam 2.50am dan saya nak isytiharkan ...

SAYA BERJAYA SIAPKAN KERJA INI! yes yes yes ! 

Alhamdulillah, sujud syukur saya banyak2. Barulah nampak dunia sebenar. (how bad my body was. huhuhu. Nasib saya makan Shaklee, at least ada lah juga perlindungan terhadap sel2 yang dah haywire ni)

So, alang2 saya dah "merdeka" ni, saya tulis lah blog sekejap sebelum melelapkan mata.

Fuh, terasa macam dalam drama2 pula, dok kalut siapkan projek besar syarikat. hahaha ...

So sorry buat semua customer. prospek Spa & anak2 cucu yang wassap saya , dan tidak ber reply.

Seriously, sepanjang siapkan tugasan ni, saya tak mampu nak tengok & focus pada bisness.

Bukan kata Facebook, Whatsapp pun saya jarang baca!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ok now saya dah boleh focus Closing Shaklee pula. Yehuuu!

Hari ini dah 31 Oktober. The clock is ticking so fast!

Promo Ostematrix pun bakal berakhir hari ini.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Buat anak cucu Shaklee saya yang mana tengah fight for BLNC, go n fight! Jangan menyerah!

Allah is listening!

In shaa Allah, bulan 11, saya dah atur coaching session dengan semua. So get ready!

Since bulan October dah banyak tinggal coaching, so kita qada in November pula.

Orait, mata pun dah layu sangat2 ni, saya end dulu yer posting saya.

Jumpa lagi di lain masa.

Bye2 ...


Kenangan di Jepun May 2017 
(gambar tiada kena mengena dengan post. hahaha)


Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)




sms/whatsapp: +6013-6971176



Share on Facebook



Share this case:

1 comments:

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.