Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Wednesday, 5 December 2012

Written on

Tiada lagi Toner, Moisturizer, Masker, UV protection!


Assalammualaikum…

Hah, hari ni meh saya nak kongsi kisah pengalaman saya, kisah real ni tau. Tiada lagi moisturizer, masker dan segala bagai.

Mesti semua happy kalau bab2 duit yang boleh jimat ni kan?? Tambah2 bagi mereka yang sgt lah malas nak pakai skin care (mcm diri saya), malas nk gi toilet setiap mlm, cuci muka lah, pastu kena pakai toner lah, moisturizer lah bla bla bla….esok nyer sebelum masuk opis, nak kena ulang routine yang sama. Adush, leceh sungguh!

Saya ni dh ler jenis senang berpeluh, pagi2 pakai semua krim2 kat muka, sekali kalut nk siap gi ofis, muka pun mula berpeluh, hurm…habislah segala krim yg bertepek kat muka. Sebab tu saya rasa malas sgt nk pakai, rasa cam membazir! Nak2 skin care yang kita pakai tu harganya mak oi!! RMxxxx.xx!!

Alhamduilillah…sejak amalkan pemakanan tambahan dr Shaklee, saya boleh katakan TIADA LAGI KOSMETIK DI MUKA KU!! Hehehe…

Utk pengetahuan semua, saya ni tak adalah alami masalah kulit wajah yang  teruk, Cuma yang saya sedar, kulit saya ni cepat kering, cepat sunburn, n banyak sangat bintik2 hitam kat bahagian hidung.

Yang paling bermasalah adalah SUN BURN! Saya masih ingat, tahun 2007 (Sept), saya telah melawat Italy dan waktu tu musim panas!

Menara Condong, Pisa Tower, Italy

 Ketika melawat Florence, Italy
 
Ketika melawat Rome, Italy
 
 
Saya pergi Italy 3 hari jer, tapi bila balik Malaysia, wow…my face looks dull!! Sampai my bos (dia tu dh ler Chinese) boleh ckp “Ainul, what happen to your face? So bad!” haha.

Ok, lepas tu jadi lagi sun burn yang teruk di tempat kerja baru saya. Kerja baru ni, saya banyak habiskan masa di site, ikut si mat2 saleh tu buat kerja. Kenalah jadi super woman, br mereka kata oo, wanita muslim ni hebat! Hehehe..

Ketika di site...hohoho, balut habis setelah burn!
 
Sekali lagi, muka saya jadi burn! Tahu2 lah kerja di site ni, ramai lelaki…lepas muka saya jadi burn, budak2 lelaki ni boleh ckp “Ainul, apasal muka ko? Hitam betul!” Arghhhh!!! AAK

Sebenarnya saya tak kisah pun mereka kutuk saya, saya lagi suka. Tapi yg xbest kalau muka kita yang hitam ni tunjuk depan lelaki yg paling kita sayangi (mr hubby saya lah tu). Saya rasa malu, n saya rasa sedih. Sob sob sob….dahler hubby jarang ada di rumah, sekali dia balik, mestilah kita nak tunjukkan penampilan terbaik di depannya kan? Kan?

Ok sya ni jenis org yg suka bertukar skin care, sejak dr universiti ,sampai bekerja, sampai lah berumahtangga, boleh kira berapa bnyk skin care saya dh cuba, dr yang paling murah kepada yg paling mahal (Avon, Oil of Olay, Temu Lawak, Artistry, Kose, Hada Labo). Bukan apa, saya ni suka nk try itu ini, bila org kata yg ni ok, saya pun gi beli, bila ada org lain kat yg ini ok, saya pun nk try. Sudahnyer xder yg konsisten. N krim2 saya banyak yg nmpak baru dibeli wpun ia telah berada di dalam almari saya selama 2 tahun! (sebab jarang pakai. Hahaha).

Terbaru, saya melawat Istanbul (Apr 2012). Sebelum ke Istanbul, saya singgah rumah hubby di Hengelo (Holland). Masa kami nk bersiap kemas2 brg utk ke Istanbul, hubby ckp kami xkan check in beg sbb nak cepat. So saya Tanya hubby, camner dgn skin care saya? Lepas ker masa kat airport? Hubby kata, bawa jer…try tgk dia bg lepas ker tak. Sekali kat airport, hambik kau…dgn penuh kerelaan saya melepaskan semua set skin care saya yang baru saja dibeli utk dibuang oleh pihak imigresen. Waaaaaa!!!

Balik Malaysia, saya claim kat hubby. Since set skin care saya dh kena buang disebabkan dia xnak check in bag, so hubby pun bg greenlight utk saya beli skin care yg saya idam2kan. Nak tahu apa dia??

Tada….
 

Total harga utk semua satu set ni, cer teka berapa? Almost RM2000++ hokeh! Saya beli awal May’12, mula2 pakai mmg best, mahal katakan! Memang Nampak perubahan…

Tapi benda yang dipakai hari2, mesti akan habis, dan bila habis mesti kena top up kan? Part yang ini, yang paling saya xsuka. Sebab saya ni jenis sayang duit…nak2 kalau first time jer org sponsor, 2nd time kena pakai duit sendiri. Hahaha.

Sepatutnya satu set yang saya beli, jangkaan masa utk pakai adalah selama 3-4 bulan. So suppose in Aug’12 dah habis lah semua set skin care ku!

Dan dgn bangganya, saya ingin kataka,  sampai sekarang (Nov’12), saya tak der beli2 lagi dh tambahan SKii saya. Hehehe.

Sebab apa? Sebab saya rasa muka saya ok jer…n kwn2 ofis merangkap customer2 saya, bila jumpa saya, semua ckp, cantik nyer kulit ainul. Akak pun nk kulit camni jugak! (ni bukan saya ckp tau, ni mmg dr mulut mereka sendiri)

Rahsianya? Saya amalkan set kesihatan optimum Shaklee jer, yg terdiri daripada:

1) B complex

2) Vitamin C

3) Vitalea

4) Energising Soy Protein (ESP)

Saya makan semua ni dgn konsisten tau….bukan sekejap mkn sekejap xmakn, mcm chipsmore, sekejap ada, sekejap xada. Satu alasan besar saya konsisten makan set ni adalah sebab saya nk jaga badan saya supaya kuat utk breasfeeding hero saya, Muhammad Fateh yg kini sudah berumur 6 bulan dgn berat sebanyak 8.2Kg!

Sebab tu dalam entry2 saya sebelum ini, saya banyak tekankan soal penjagaan makanan.Betul, bila kita semakin berusia, itu tandanya ajal semakin menghampiri. Tapi tak kanlah kita xnak jaga langsung anugerah yg Allah bagi, betul tak? Tambah2 itu juga adalah satu ibadah (menjaga diri supaya sihat, cantik & bertenaga di hadapan suami & anak2). Kalau nak hadir usrah ker, hadir program2 jemaah, semua memerlukan badan yang sihat…kita pun xnak jadi fitnah kepada jemaah, xnak lah org kata, budak2 jemaah xpandai jaga diri, xpandai jaga penampilan dll.

TETAPI saya xderlah ckp xperlu langsung cuci muka, jaga muka dsb. Cuma yang saya nk kongsikan di sini, SAYA KINI DH XPERLU RISAU KALAU SAYA XPAKAI KRIM MUKA (tak pakai toner, moisturizer, essence dll), sbb in shaa Allah pemakanan saya seharian mampu utk cover up balik segala serangan2 dr luar (sinaran cahaya matahari/ debu/ habuk etc).

Jadi utk anda yang rasa malas nk pakai bnyk2 krim, rasa syng nk beli set skincare yg mahal….why not cuba pemakanan tambahan dr Shaklee. Ia nya selamat, halal, berkualiti, & terbukti berkesan. Dan paling penting, ianya semulajadi, jadi kita xperlu risau kalau makn vitamin Shaklee, akan ada bendasing yang tertinggal di dalam badan. Semua nyer diserap secara optimum oleh badan . Dan yang pasti, anda dapat 2 in 1 sekali - kesihatan badan & kecantikan kulit. In shaa Allah...

Bukan saya seorang saja dh rasainya, malah beribu2 org di luar sana sudah merasainya juga.
Saya xrugi kalau anda tidak mahu cuba…saya hanya kongsikan pengalaman yg saya lalui, apa yg dah saya rasai…moga2 ada manfaat utk para pembaca sekalian.

Sekian dulu…babai J

Picture taken on 13th December 2012
 



* Entry ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?




Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176


Read More

Share on Facebook



Tuesday, 4 December 2012

Written on

Apa itu Kolagen??

Bismillah...

Ok, hari ni kita buat kelas tentang Kolagen.

Apa itu Kolagen??

Kolagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan & keanjalan:

1) kulit
2) rambut
3) kuku
4) ligamen
5) otot
6) tulang
7) sendi
8) tendon
9) mata
10) gusi
11) saluran darah

Kolagen banyak membantu dalam kecantikan dan kesihatan, mengekalkan badan yang muda, anti penuaan, mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan.

Tahukah anda??



Tawaran menarik bulan December ini.....

Jangan lepaskan peluang keemasan ini!!

psst...ingin tahu bagaimana utk dapatkan Shaklee Collagen Powder yang super duper best & terbaik yg berharga RM298 pada harga RM90++ sahaja?

LIKE jika anda ingin tahu




Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176


Read More

Share on Facebook



Written on

[Shaklee Collagen Powder] Lebih Daripada Hanya Kolagen!!


Assalammualaikum....

Alhamdulillah, promosi yang dinanti2 oleh kaum Hawa....juga kaum Adam

Tada....

 
Promosi Collagen buy 6 free 1
 
 
 
In shaa Allah, saya akan kongsikan dgn anda beberapa info ttg collagen:
 
1) Apa itu Kolagen??
 
2) Apa tanda2 kesan kehilangan Kolagen?
 
3) Apakah faedah mengambil Kolagen?
 
4) Why Shaklee? Kenapa  Shaklee Collagen Powder (SCP) adalah terbaik?
 
5) Apa kandungan bahan utama dalam SCP? dan apa fungsinya?
 
6) Testimony mereka yang sudah mencuba SCP
 
So stay tune ~ ~ ~
 



Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176
 
 
 

Read More

Share on Facebook



Friday, 16 November 2012

Written on

Budget Corner? Yes, ini pilihan bijak!

Yeah...

Tawaran hebat untuk pembaca setia blog http://ummumuhammadfateh.blogspot.com/.


 
Saya sukakanya!!





Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176



Read More

Share on Facebook



Wednesday, 14 November 2012

Written on

Kini ia kembali!! Penjimatan sehingga 15%

Assalammualaikum....

Promosi gempak kini kembali!!

Siapa perlukannya?

>>Ibu menyusu
>>Mereka yg nakkan kulit yg licin dan gebu
>>Mereka yg alami masalah penghadaman. apa?? sembelit??
>>Para isteri yg nk rasa mengancam di depan para suami
>>Mereka yg alami masalah resung/ alergic dsb
>>Mereka yg merancang utk hamil
>>Ibu2 yg baru abis pantang
>>MEreka yg nak kuruskan badan

Ah...pendek kata utk semua lah. Yer, utk semua golongan, semua peringkat umur, xkira tua atau muda, single atau dh berkahwin, semua pun BOLEH.

 
Yes>> Alfalfa, Raja Segala Tumbuhan.
 
Jadi jangan lepaskan peluang, rebutlah peluang keemasan ni hanya di bulan November!!
 
 




Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176

Read More

Share on Facebook



Tuesday, 6 November 2012

Written on

Rugi Siapa Tidak Mencuba Alfalfa

Assalammualaikum...

Happy, happy dan sgt happy bulan November ini! Nak tahu kenapa?

Tada....



Promosi Alfalfa buy 6 free 1
 
 
Gembira tak terkata...syukur sgt2. Mungkin ada yg tertanya2 kenapalah saya sgt passionate dgn Alfalfa ni? Yes...sbb Alfalfa telah memperbaiki kehidupan saya. Alfalfa makes me confident to be a good mother and a good wife to my hubby. hehehe ~ ~
 
Baiklah, sebelum saya nak ceritakan kebaikan Alfalfa, saya just nk share kisah pengalaman hidup saya dgn Shaklee.
 
Bagaimana saya dgn tiba2 nak serius dalam Shaklee bisness? Jeng...jeng...jeng
 
Utk pengetahuan semua, saya mula menggunakan produk Shaklee masa pregnant anak ketiga. Itupun sebab di approach oleh junior saya Pn Hafsah (now dh jadi 'mak' saya dlm Shaklee. hehehe).
 
Masa mengandung, saya tidak ambil Alfalfa sebab tak digalakkan. So saya just consume Vitamin yg dicadangkan utk ibu mengandung. Ok fine...
 
Sebelum mengandung anak ketiga, saya mempunyai masalah kewanitaan. Bnyk keputihan and ada few lg masalah. Saya tak berani nk mkn jamu sebab saya dh serik kena sembelit teruk masak anak pertama. So faham2 jerlah bila xmkn apa2, supplement pun xambil...mmg I didn't feel great. Seriusly!
 
Tp hubby sgt supportive. Dia xpernah komplen ke apa, and dia sgt2 baik (tak tahu nk describe camner). Tp dlm hati saya, saya bertekad, kalau saya dpt atasi masalah saya, saya akan SHARE SHARE & SHARE dgn semua org.
 
Sampailah saya dpt info pasal Alfalfa dr group discussion di email alumni univeristi saya. Tp masatu dh pregnant anak ketiga. So xdptlah nk try Alfalfa waktu tu.
 
After deliver, saya ambil set berpantang Shaklee. Dlm set tu, ada Alfalfa. Ok, saya mkn dgn disiplinnya...until saya habis pantang, and dgn izin Allah, segala MASALAH SAYA TERUBAT. dan kerana itu lah, saya telah mewujudkan blog ini (cer tgk bila tarikh blog ni dibuat; August 2012 >> waktu tu saya baru abis pantang).
 
Dan kerana tekad saya, saya nak sangat SHARE pasal kebaikan Alfalfa. Saya tahu, kalau saya dpt bantu kaum wanita yg lain, ini adalah satu amal jariah yg saya dpt buat utk menghidupkan MAWADDAH WARAHMAH dlm rumahtangga org2 yg saya kenali.
 
Siapa yang xnak jadi mcm anak dara semula? semua nak kan? kan? kan?
 
Ok, saya rumuskan apa kebaikan Alfalfa ni:
 
 
 
Ok, saya rasa gambar di atas dh cukup nk describe kenapa saya sgt2 passionate, crazy & over excited  dgn Alfalfa ni (haha...ni dh terlalu seronok).
 
InsyaAllah saya akan ceritakan bnyk lagi kelebihan Alfalfa dlm entry2 yg akan datang. Termasuklah sharing story dr mereka yg pernah makan Alfalfa.
 
So stay tune ~ ~ ~


 

 
psst.."Hai...memang rugilah saper yg tak nak try Alfalfa ni...."
 
 

Read More

Share on Facebook



Monday, 29 October 2012

Written on

Owh ESP....segalanya tentang ESP

Assalammualaikum...
 
Memandangkan bulan ni adalah bulan promosi ESP (Energising Soy Protein), maka arini saya nk share pasal ESP Shaklee. Walaupun dh nk akhir bulan (esok daa), tp saya harap info ni boleh membantu mereka yg tercari2 kepentingan protein dlm diet harian kita.
 
Credit to my nany kak cery http://www.mamafaiz.com/
 
Pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Apa kelebihan dan kebaikan protein sebenarnya ?
 
KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN
Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.
Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati.
 
PENTINGKAH PROTEIN?
 
Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.
25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.
Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-
1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%
 
TAHUKAH ANDA ?
Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.
 
SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN
 
 
Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.
 
PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!
Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
 
RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):
1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)
 
 
Kelebihan ESP ini ialah;
 
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
 
 
Jadi... Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?
1) Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)
 
2) Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)
 
3) Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.
 
4) Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).
 
 
Sekarang sedang berlangsung harga runtuh ESP! Jadi anda di luar sana, cepat2 lah kalau nak, nanti terlepas rugi. Harga runtuh sampai 15% diskaun. Kalau beli 6, lg berbaloi2X. Jimat sehingga RM300!!
 
 
 


* Entry ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?




Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176


 
Read More

Share on Facebook



Friday, 26 October 2012

Written on

My Breasfeeding Journey

Assalammualaikum...
 
Alhamdulillah, berkesempatan juga utk saya menulis blog. Raya Aidiladha kali ni, kami beraya di Parit Buntar, Perak (kg belah suami). Kami buat sekali Aqiqah baby Fateh.
 
Semasa kenduri Aqiqah, sempat saya berkenalan dgn sepupu sebelah suami, seorang wanita yg baru memperolah cahaya mata (baby 3 mo), and seoarng ibu yg sedang mengandung 7 bulan. Alhamdulillah, sempat memperkenalkan mereka pd produk Shaklee. Niat di hati bukan utk berbisness semata2, tetapi yg lebih pnting, dan jauh di sudut hati, saya nk sgt mereka memberi susu ibu kpd bayi2 mereka, kerana saya harap sgt apa yg terjadi pd saya, tidak akan terjadi pd ibu2 di luar sana. Dan alhamdulillah, mission complete dgn ter'passing' nyer handouts Shaklee. hehehehe ~ ~
 
  
Ok, ini barisan tetamu yg hadir. Tuan rumah xsempat nk posing sbb sibuk layan tetamu
 
Oklah, berbalik kpd tajuk entry ini, saya sebenarnya ingin berkongsi pengalaman saya dlm menyusukan 'great warriors' saya; Muhammad Ammar, Sumayyah, & Muhammad Fateh.
 
 
Pengalaman saya xderlah best sgt pun, xderlah impressing sgt....cuma mungkin ada yg boleh dijadikan iktibar & pengajaran. Sebab saya saya sgt suka sharing, sgt suka bercerita dan sgt suka mendengar kisah pengalaman org lain. Semua tu adalah penambah nilai dlm kehidupan saya. 
 
Walaupun sudah bergelar ibu kpd 3 org anak, tetapi percayalah, masih bnyk ilmu ttg breasfeeding yg saya perlu pelajari. Ketiga2 org anak saya, perjalanan menyusukan mereka adalah berbeza. Tiada persamaan. Yg sama, cuma susu ibu nyer sahaja :)
 
Oklah, mayb just write in point form, senang utk tatapan pembaca sekalian:
 
1) Muhammad Ammar
- Lahir pd 18/10/2008
- berat 3.15kg
- selalu bgn mlm, meragam & kuat menangis (siang tido jer)
- direct feeding
- senang sgt nk susukan ammar, sua jer terus nk hisap
- 1st delivery, nurse terus suap susu formula
- 5 hari kena tahan wad sbb jaundice & sepajg di ward, few times saya terpaksa mengalah; bg ammar susu formula sbb xtahan dgn desakan nurse, kononnya baby lapar, xpuas dsb
- eksklusif breasfeeding until he reached 6 months, after that dh start campur formula sbb stok EBM saya dh abis, and saya rasa sgt stress sbb xcukup EBM nk bg bbsitter.
- totally no breeasfeeding when he reached 1 yro, sbb saya pregnant
- sepajg mengandung, saya hanya minum susu anmum + vitamin yg doktor bg
- sepajg pantang, saya hanya mkn jamu, tu pun on off sbb sembelit
 
 
2) Sumayyah
- Lahir pd 10/6/2010
- berat 3.10kg
- sgt jarang menangis, tak bnyk ragam
- non direct feeding (nipple confusion sbb masa di hospital, dh introduce botol)
- sgt susah nk susukan sumayyah, bila masuk cik B, terus tidur, xmo hisap
- 1st delivery, pun sua susu formula
- 5 hari kena tahan wad sbb jaundice, and bila discharge, kena tahan wad sekali lg sbb jaundice naik. tp sepanjang di hospital, sumayyah mmg sepenuhnya minum susu ibu sbb waktu tu saya dh beli pump, tp jaundice xreduce juga even sumayyah minum sampai 5oz EBM!
- eksklusif breasfeeding until she reached 7months, after that terus susu formula. Sebab apa terus susu formula? sbb saya semakin stress dgn workload, pump di ofis pun hanya dpt 2 oz, di rumah sumayyah pulak langsung xnak direct feeding, so stimulation semakin merosot.
- Totally susu formula at 7 months (even saya start pregnant when she was 1 yr 4 mth).
- Alami sembelit yg sgt teruk sejak bercampur susu formula until saya kena standby ubat Enema yg masuk ke punggung supaya dia senang nk buang air.
- sepajg mengandung, saya hanya minum susu anmum + vitamin yg doktor bg
- sepanjang pantang, saya xmkn apa2 jamu sbb dh serik pengalaman dgn ammar, sembelit teruk!

Ammar & Sumayyah fresh from d oven ~ ~
 
 
3) Muhammad Fateh
- Lahir pd 10/6/2012
- Berat 3.30kg
- budak yg sgt baik, xbanyk ragam, sgt susah nk dgr dia menangis
- direct feeding
- sgt susah nk susukan fateh. Fateh jenis org yg suka gigit, sampai breast saya luka, melecet. n Fateh hanya betul2 pandai feeding after 1 month. Imagine, saya terpaksa menempuh kesakitan yg amat selama sebulan, dan sepajg sebulan tu, saya hanya mampu mengetap bibir menahan sakit setiap kali Fateh menyusu. Tp peliknya, saya xstress n saya rasa semakin kuat semangat utk struggle susukan fateh
- 1st delivery until now, NO SUSU FORMULA yg pernah menyentuh perut Fateh, syukur alhamdulillah
- 5 hari kena tahan wad sebab jaundice. tp jaundice Fateh bukan sbb apa, sbb Fateh xpandai hisap. n dia selalu tidur. bila Fateh diberi EBM ikut botol, bacaan jaundice makin berkurang dan kurang. And he act minght not get jaundice jika saya dr awal dh sukat milk consumption Fateh
- Still breasfeeding until now (4bln ++), n InsyaAllah akan breasfeeding him until 2yro.
- sepajg mengandung, saya minum susu Anmum + ESP, & ambil Vitamin Shaklee (B complex, Vitalea, Vit C, Ostematrix)
- sepajg pantang, saya hanya mkn Vitamin Shaklee (ESP, B complex, Vitalea, Vit C, Zinc, Alfalfa)

Muhammad Fateh ~ anak Shaklee ni :)
 
 
Ok, itulah perbezaan ketiga2 mereka, buah-buah hatiku sayang (betul ke ayat plural ni? hehehe).

So kesimpulannya?
 
InsyaAllah, cerita bersambung ke next entry.
 
Stay tune ~ ~







* Entry ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?




Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176

Read More

Share on Facebook



Thursday, 18 October 2012

Written on

Shaklee dan Kehamilan


Assalammualaikum...

Hari ini tiba2 terpanggil utk tulis entry ttg kesuburan i.e kehamilan. Mungkin saya bukanlah org yg layak utk berckp soal kesuburan, to conceive dsb. Tetapi dlm hati ini, sgt2 berharap saya dpt membantu mereka yg saya sayangi, mereka yg saya kenali agar turut sama merasai kenikmatan menimang cahaya mata. Bila mengenangkan ada antara org yg saya kenali masih belum dikurniakan rezeki, segera saya panjatkan doa di dalm hati "Ya Allah, Kau berilah xxxx cahaya mata agar dia turut merasai kenikmatan dlm mengandung, kenikmatan dlm melahirkan, kenikmatan dlm menyusukan dan kenikmatan dlm membesarkan si permata hati"

Sesungguhnya hati kecil ini faham akan perasaan sahabat2 yg masih tidak dikurniakan rezeki. Berpisah dgn anak2; ammar, sumayyah & fateh yg hanya sekejap pun dh terasa jiwa ini kosong...apatah sahabat2 yg lain. Allahuakbar! Semoga Allah menganjari pahala buat sahabat2 yg sentiasa bersabar dgn dugaan yg hebat ini.

Memandangkan saya masih tiada pengalaman dlm membantu sahabat2 saya utk hamil, jd saya hanya nk berkongsi cerita mereka yg pernah hamil selepas amalkan vitamin Shaklee. Mereka ni bukanlah customer saya, cuma mereka berkongsi kisah hidup mereka dlm group customer Shaklee.

Sharing # 1 from distributor Shaklee (19 Oct 2012)
 
Sharing # 2 dr pengguna Shaklee sendiri yg berjaya hamil (18 Oct 2012)
 
Sharing # 3 from Distibutor Shaklee (4 Sept 2012)
 
 
 
Ok, itu kisah yg dpt saya kongsikan setakat ini. Antara cadangan supplemen dlm membantu utk kehamilan adalah:
 
1. Family Wellness Set - terdiri daripada:
     a) Vitalea
     b) B complex
     c) Vit C
     d) ESP
 
2. GLA complex
 
3. Vitamin E
 
4. Zinc Complex
 
 
No worries...vitamin ni sama seperti makanan yg kita ambil seharian. cuma ia adalah dlm bentuk tablet dan juga serbuk (ESP)
 
 
Sesungguhnya ini adalah satu ikhtiar yg boleh kita lakukan dan bnykknlah berdoa dan bertawakkal kpd yg Maha Pencipta. Waakhirun qalam, semoga entry ini bermanfaat buat yg memerlukan.
 
 
 

* Entry ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?




Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176

Read More

Share on Facebook



Thursday, 11 October 2012

Written on

Anak2 makin sihat dgn nutrisi tambahan Shaklee (Biiznillah)

 
Assalammualaikum...
 
Hai, lama rasanya xmenulis blog. Sebenarnya awal bulan oct lepas, kami sekeluarga sgt sibuk menguruskan perpindahan rumah dr Senawang, N9 ke Bandar Baru Bangi. Memang sibuk yg teramat dan terkejar2, dgn kerja ofis yer, dgn org nk pasang air cond lah, pasang astro, tmnet dsb. Dan inilah salah satu sebab kenapa saya lama x on9 sebab streamyx di rumah masih dlm proses pemasangan. huhu.
 
Anyway, Sesiapa yg nk dtg, sila2 lah yer. Roger kami at anytime (kecuali waktu tidur dan waktu tahajud :P)
 
Oklah, saya nak share kisah anak2 saya pula kali ni. Previous entry, saya bnyk bercerita ttg kebaikan Shaklee utk ibu mengandung, ibu menyusu dan ibu yg berpantang. Utk anak2 masih xsempat lg nak share.
 
Sesungguhnya saya percaya pada Sunnatullah. Allah dh janjikan, setiap urusan ada percaturannya. Kalau xpasang kipas, kita akan merasa panas, kalau xmakan, kita akan merasa lapar, kalau xmandi, badan akan berbau dan kalau xjaga kesihatan, kita akan sakit. Bukan hanya doa  minta Allah itu ini tanpa perlu ada logik di sebaliknya (badan panas tp xder ikhtiar utk redakan kepanasan, hanya doa - x logik langsung).
 
Begitu juga dgn pengambilan nutrisi tambahan. Saya memilih Shaklee kerana saya percaya bahan2 yg digunakan utk menghasilkan vitamins adalah bersumberkan bahan2 terbaik dan berkualiti, dan kerana Sunnatullah mengatakan eat healthy food get healthy body dan saya memilih Shaklee utk memastikan kesihatan anak2 saya dlm keadaan yg baik.
 
Alhamdulillah, setakat hari ini, anak2 menunjukkan reaksi yg positif. Mereka jarang sakit, jarang utk dpt very high fever (bkn xkena langsung yer) dan yg bestnyer; selera makan bertambah dan mereka senang utk buang air besar.
 
Apa yang saya bekalkan utk anak2 saya:
 
1. Chewable Vita-C™ 100 mg
 
Chewable Vita-C dengan rasa limau menyediakan vitamin C bersamaan dgn 1½ buah oren. Ia ideal untuk kanak-kanak demi untuk pembentukan tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik
 
Note: apa yg saya nampak, ia sgt bagus utk tingkatkan antibodi anak2 saya. Mereka dh xselalu kena selsema, batuk dan demam
 
 
 
2. Vita-Lea® for Children Chewable

Membekalkan 19 vitamin dan mineral perlu
Sumber kalsium pembina tulang
Baik untuk kesihatan
Bekalan harian untuk vitamin B
 
 
 
3. Meal Shakes
 
Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.
 
Note: Meal Shakes ni rasanya sgt best, esp bila shake dgn susu. rasa cam ais krim vanilla. Meal Shakes telah membantu anak perempuan saya, Sumayyah utk senang buang air besar. Dulu dia selalu kena sembelit, now alhamdulillah dh semakin mudah
 
 
 
Alhamdulillah, bagi saya anak2 adalah harta yg paling berharga. Jadi saya akan pastikan mereka mendapat nutrisi yg terbaik setiap hari.
 
Moga Allah terus memelihara kesihatan mereka kerana sesungguhnya saya xmampu kehilangan mereka. 
 
 

Ummi sayang sgt anak2 ummi ~ ~ ~
 
 


* Entry ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?




Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176
Read More

Share on Facebook



Tuesday, 25 September 2012

Written on

Berpantang dgn Shaklee...biar benor??

Assalammualaikum...

Ok, entry of d day. Maaflah kalau tajuk ni nmpak mcm kontroversi. Haha, xderlah kontroversi sgt pun.

Bukan apa, soalan di atas tu dahulunya pernah dtg dr mulut saya sendiri. Saya ni di suatu masa yg lalu adalah antara orang yg anti dgn supplemen. Waktu tu, saya rasa vitamins ni mcm mkn ubat, kalau xmkn, sakit dtg semula, bdn jd teruk dan sbgainya.

Disebabkan salah tanggapan saya terhadap supplement, saya telah mengorbankan harta saya yg plg bernilai iaitu TIDAK MAMPU UNTUK MENYUSUKAN 2 ORG ANAK SAYA SEHINGGA 2 TAHUN. Allahuakbar....rasa nak menitik air mata ini kalau saya kenang keegoaan saya waktu tu.

Mungkin ada yang menyangkal statement saya ni dgn berkata "Alah, aku pun xambil apa2 supplemen, tp boleh jer menyusukan anak sampai 2 tahun" Yer, kalau benarlah bagai di kata, syukur alhamdulillah. saya pun tumpang gembira kerana puan2 di luar sana tidak perlu bergantung pd supplemen utk menyusukan anak.

Tetapi utk diri saya yg hina dan kerdil ini, saya telah serik utk melalui pengalaman "stress susu xada, stress susu merudum, stress dgn kerja yg bnyk, stress dgn badan yg letih dan xmampu nk commit utk pump at least 2X waktu bekerja dan stress dgn hidup yg sentiasa berjauhan dgn suami"

Kerana keegoaan dan kecetekan ilmu, saya hanya meneruskan penyusuan anak dgn berkonsepkan tawakkal, yer tawakkal dan kurang berusaha. saya hanya pasrah bila anak saya yg pertama dan kedua, terpaksa saya campurkan dgn susu formula bila mereka menjangkau usia 6-7 bulan akibat susu yg semakin merudum. Ya, dan saya juga pasrah bila anak kedua saya mengalami sembelit yg teruk bila mula campur dgn susu formula.ya, dan saya juga pasrah bila anak2 selalu sakit sejak mula minum susu formula. Allah....maafkan ummi sayang!

Sesungguhnya saya yakin badan manusia memerlukan supplemen utk menampung keperluan nutrien badan saharian. Kalau tidak, masakan doktor turut memberi vitamin seperti asid folic, obimin dan neuro gain kpd ibu2 yg mengandung, tentu sahaja kerana pemakanan kita seharian tidak mampu menyediakan keperluan yg cukup utk pembentukan bayi dalam kandungan. Dan vitamins Shaklee yg saya ambil adalah untuk menyediakan badan saya agar bertenaga utk terus fight for breasfeeding!

Oklah, berbalik kepada persoalan, boleh ker berpantang dgn hanya makan vitamins jer? jwbnya...IYA, BOLEH, OK. Mungkin ada yg bertanya lg, eh, bukan mak2 kita dulu mkn jamu ker sewaktu pantang? Yup, legend mengatakan demikian, tp jgn dilupa, kita yg mencipta legend dan legend juga boleh berubah dgn berubahnya zaman, teknologi dan cara hidup. So why not, kita mencipta legend yg baru utk generasi anak2 kita? hahaha...melalut ke sini pulak.

Bagi saya, berpantang dgn vitamins Shaklee adalah pengalaman yg baru dan saya dapat merasai keberkesanannya. Result mmg superb!

Apa yg saya lalui sepanjang berpantang anak ketiga ni adalah sgt berbeza compared to anak pertama dan anak kedua. Antara yg saya dpt kongsikan:

1. Saya tidak stress bila susu tidak keluar pada hari pertama dan kedua. Saya yakin dgn percaturan Allah bahawa perut bayi adalah kecil dan susu yg keluar adalah berkadaran dgn keperluan baby. Ini sgt berbeza masa deliver ammar n sumayyah. asyik menangis jer :(

2. Saya tidak penat dan terlalu letih bila struggle utk ajar baby sucking pd hari pertama kelahiran wpun saya baru sahaja deliver baby. Dan saya tak mudah mengalah utk bg baby Fateh susu formula seperti abg n kakak nya, yg mana hari pertama kelahiran, mereka dh disumbat dgn susu formula akibat ummi nyer yg xtahan dgn desakan org2 sekeliling (nurse, MIL dll) yg baby saya lapar. so kena bg minum. and this time, saya sgt puas hati sbb baby Fateh xsentuh langsung susu formula sehingga ke hari ini. alhamdulillah...

3. Baby Fateh juga sgt kuat ketahanan badannya. susah sgt nk tgk dia meragam, perut masuk angin ker dll wpun ummi nyer sental semua makanan yg xsepatutnya. hahaha...(Antara makanan yg xpatut daku mkn during confinement ialah durian, ubi keledek dan kuih koci, tp semua tu daku bedal dgn jumlah kuantiti yg bnyk. xcaya, leh tanya ibu kesayangan ku, dia menjadi saksi yg anak nya menyental makanan xhengat dunia, siap kena bebel). tp alhamdulillah, mlm tu baby Fateh tidur dgn enak nya :)

4. Baby Fateh juga xkena jaundis yg tinggi, if nk compare dgn abg n kakaknya. Jaundice baby Fateh pun adalah sbb kurang menyusu...unlike ammar n sumayyah, wpun kuat menyusu badan, bacaan jaundice mereka semakin naik, naik dan naik sampai 2-3 minggu. Sumayyah siap kena buat scanning perut sebab dokotor takut ada apa2 tersumbat. mana taknya, susu bukan main kuat minum, sekali minum sampai 5 oz, tp jaundice xturun2. Tapi baby Fateh, semakin dia kuat minum, semakin turun bacaan jaundice nya. Alhamdulillah...

5. Makan vitamins juga buat badan saya kuat utk bgn mlm mengepam susu. Memandangkan suami tiada di sisi, saya berpantang sendirian (seminggu di hospital, seminggu di rumah ibu dan selebihnya di rumah sendiri). waktu di rumah sendiri, saya handle anak2 bersama maid, husband berada jauh di perantauan (waktu tu husband berada di amsterdam). tp alhamdulillah, saya boleh tidurkan anak2 sendiri, bgn mlm utk pam susu, dan bermain dgn anak2 di waktu siang. kalau x ambil supplement, hai xtahulah...mesti bdn penat, menangis teringat hubby lg dan stress nk layan karenah anak2 yg super duper bijak nya. hehe ~ ~

Ok, di bawah ni antara supplement yg saya ambil during confinement:

1. B Compleks
2. Vitalea
3. Vit C
4. Zinc
5. ESP
6. Alfalfa

Inilah set berpantang Shaklee, dh bawa siap2 ke hospital


Ni stock EBM saya sepanjang pantang


Hah, yg ni baru saja dibeli (deep freezer); untuk menampung keperluan simpanan EBM ku yg dh memenuhi ruang peti ais rumah sampai nk masuk ikan/ ayam/ udang etc kena fikir bnyk kali. hehehe


Bagi saya, konsep supply vs demand dlm breasfeeding mmg penting. makanlah apa jenis vitamin, milk booster ker tp kalau kita malas nk pump, malas nk bgn mlm utk buat EBM, malas nk jaga makan, malas nk minum air at least 2 litre sehari, jgn harap susu akan bnyk.

Dan vitamins shaklee bukan saja sebagai milk bosster, tetapi yg jauh lebih penting, ia melengkapi keperluan nutrien saya agar saya yg sebagai 'supply' ni mampu utk menampung 'demand' yg tinggi dr baby Fateh. Dan saya akui, pemakanan saya seharian xmampu nk bg saya kuat, bertenaga dan cool utk terus fight for breasfeeding :)

Apa lg, anda di luar sana tak ingin merasai kelainan sewaktu berpantang? xingin bdn cergas during confinement?


 
* Entry ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?




Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176
Read More

Share on Facebook



Monday, 17 September 2012

Written on

Alfafa Complex Shaklee: dari wanita untuk wanita

Assalammualaikum.

2 hari lepas saya dpt sms dr salah seorang customer saya yg beli vitamins Shaklee untuk masalah 'kewanitaan'. Vitamins yg beliau beli ialah:

1) Alfalfa Complex
2) B Complex
3) Vit C 500mg
4) Vit E

Alhamdulillah...beliau sgt berpuas hati setelah amalkan vitamin Shaklee selama satu minggu. Proses pembuangan air semakin lancar dan juga masalah keputihan beransur hilang. Dan hubungan dgn cik abg...ehem ehem


Ni sms yg saya terima dr customer saya yg berpuas hati dgn produk Shaklee


Oklah, cerita pasal Alfalfa, saya mula mengenali nama Alfalfa dari perbincangan di group email alumni universiti. Group tertutup untuk bekas graduan muslimah UTP. Waktu tu saya masih belum familiar dgn Shaklee products. Cuma yg saya tahu, ada produk Shaklee yg bertindak sebagai milk booster untuk ibu2 yg menyusukan bayi.

Dalam satu perbincangan, seorang senior saya membangkitkan soal penjagaan wanita...yerlah, wanita ni semua perlu dijaga, baik dari segi luaran sampailah soal dalaman memandangkan tanggungjawab wanita sgt besar dlm memastikan kebahagiaan sesebuah rumahtangga.
 
Setiap wanita pasti mahu menjadi hebat di hadapan suami dan anak2...ala2 'super mak' gitu. Tapi ramai yg tak tahu or tak ada masa nk ambil tahu soal penjagaan kewanitaan termasuk lah diri saya sendiri. hehehe ~ ~

Sewaktu discussion, one of my junior telah berkongsi ttg kebaikan Alfalfa. Katanya, selepas ambil Alfalfa, keputihan hilang, vaginal discharge hilang, dan of course memperbaiki hal kewanitaan. Katanya lagi, kebanyakan jamu/vitamin utk ketatkan vagina adalah xsesuai utk ibu menyusu, tp vitamin yg beliau makan ni (Alfalfa) sesuai utk ibu menyusu.

 
Saya sgt teruja dgn statement beliau. Sejak itu, saya buat research, saya google di internet, baca blog2 distributor Shaklee tentang Alfalfa. Dari pembacaan saya, Alfalfa mmg best!!

Ok, mari kita lihat apa lah yg ada dlm Alfalfa ni sampai begitu sekali kesannya:

 
Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi:


1) vitamin A
2) vitamin C
3) vitamin E
4) kalsium
5) potasium
6) fosforus
7) zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
Inilah Alfalfa Complex Shaklee (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini

Hah, apa pula kebaikan Alfalfa Shaklee? Bnyk sgt khasiatnya. Saya senaraikan beberapa kebaikan Alfalfa, antaranya:

1) mencuci usus bg membuang toksin
2) melancarkan pembuangan air besar
3) membuang angin dlm badan
4) meningkatkn stamina seorang suami
5) merawat masalah keputihan pd wanita
6) membesar dan menegangkan payudara
7) bertindak seperti kacip Fatimah (jd dpt membantu dlm hubungan suami isteri)
8) memulihkan urat selepas bersalin

dan bnyk lg khasiatnya. Beribu2 lemon....

Alhamdulillah, saya telah mengambil Alfalfa sekali dgn set berpantang Shaklee sewaktu deliver baby Fateh...dan hasilnya sungguh mengagumkan!

Susu meriah and at the same time, hubby pun puji. hehehe ~ ~ ~syukur Alhamdulillah

Alhamdulillah, inilah hasilnya...


Thanks mr hubby for your kind support...


Jadi, anda di luar sana yg rasa ingin menjadi wanita & ibu yg hebat, jgn lah segan silu. Boleh hubungi saya yer~~



* Entry ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda?



Hubungi saya:

Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
+60136971176




Read More

Share on Facebook



 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.