Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Tuesday, 23 April 2019

Written on

Banyak Ke Vitamins Shaklee Yang Perlu Makan?

Banyak ke vitamins Shaklee ni?

Ish xde lah. Ada 27 jenis je.

And bukan semua kena makan. It depends on the body's need.

Those 27 vitamins adalah:

1- Vitamin C SR
2- Vitamin E
3- Carotomax
4- Peppermint Ginger
5- Garlic
6- Ostematrix
7- Vitalea
8- Alfalfa
9- Lecithin
10- B Complex
11- Omega
12- Nutriferon
13- Vivix
14- DTX
15- GLA
16- Vitamin C chewable
17- Mealshakes
18- Performance Orange
19- ESP
20- Vitalea for kids
21- Phytocol
22- Herblax
23- Zinc
24- Collagen
25- CoQ-trol
26- Cinch shake
27- Cinch tea

Frankly speaking, out of 27 list ni, semua saya dah try. Hehehe.

Termasuklah utk kanak2 punye (curi anak punye 🤣)

- vit c chewable
- meal shakes
- Vitalea for kids

Tak takut ke effect buah pinggang?

Hurm, mungkin saya akan takut kalau consume brand lain.

But not for Shaklee. Sbb Shaklee ada Landmark Study!

Kajian Jangka Panjang yg sgt2 powerful!

Kajian yg tunjukkan, mereka yg consume Shaklee lebih 15 tahun mempunyai tahap kesihatan (darah, jantung etc) yg lebih sihat berbanding mereka yg tidak mengambil supplement atau yg ambik other supplement.

And this #LandmarkStudy was only done by Shaklee. No other supplement company lain yg berani utk buat kajian ini.

So can you imagine how amazing Shaklee supplement is??

"Change Brand Can Change Your Life"

Sekarang baru saya faham maksud frasa ini .... 😊


Antara Vitamins yg saya consume sejak register Shaklee tahun 2012. Dan saya masih consume ketiga2 ini pada tahun 2019




Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)


sms/whatsapp: +6013-6971176

Read More

Share on Facebook



Tuesday, 26 February 2019

Written on

Budget ke Switzerland 7 Hari 6 Malam

To be continued ....
Read More

Share on Facebook



Monday, 28 January 2019

Written on

Seronoknya bila dapat off sekejap dari dunia online

Assalammualaikum semua.

Ok Just a short entry dari saya.

Actually bulan Jan 2019, saya terpaksa kurangkan aktiviti ber online ni.

Ada beberapa sebab. Antaranya:

PERTAMA:

Anak2 baru memulakan sessi persekolahan. Tahun ni, 4 orang anak kami bersekolah. 3 sekolah rendah & 1 tadika. Fuh!

Guys, bila anak2 dah masuk sekolah rendah ni, their routine totally different from kingdegarden !

Saya pernah tulis dalam entry sebelum ini bila anak sulong saya masuk darjah 1. Saya mcm culture shock!

Boleh baca di sini: "Beza Tadika vs Sekolah Rendah" (Entry ini ditulis pada tahun 2015).

Then lama2 saya dh boleh adapt dgn situasi alam sekolah rendah. Masuk anak yg kedua pun, saya masih ok lg. Sebab Sumayyah sgt laju dan cepat pick up.

Tapi tahun 2019 ni, 3 org beb, anak saya yg bersekolah rendah.

And my life getting busier & busier!

Tu belum ada yg exam lagi. Huhuhu.

KEDUA:

Anak ketiga saya, Fateh yg baru masuk darjah 1 perlu diberi lebih perhatian.

Fateh sedang buat his homework.  I have to monitor him for more than 1 hour! 


Unlike his abg n his kakak yg boleh independent, Fateh agak kurang di bahagian buku2 ni.

Dia sampai sekarang masih belum mahir membaca & menulis. Sylabus darjah 1 pula, omg! Mmg advance.

Ni subjek BM. Giler x giler baru masuk sekolah belajar mcm ni


Dengan Fateh yg masih tak pandai baca lagi, masih tak pandai tulis lagi.

Then nak kena belajar ttg diftong, vokal etc.

So can you imagine that? How he can cope with all these situations.

So saya lah yg kena put 100% FOCUS on him sbb ayah nya jauh.

Sistem pendidikan kita pula mensasarkan.. masuk darjah 1, semua budak dah mesti pandai 3M - Membaca, Menulis & Mengira.

Sedangkan di tadika, 3M ini bukan lah suatu yg perlu diberi penekanan.

Anak kami, Fateh adalah seorang yg bijak. Dia sgt pandai berfikir & kreatif.

Tetapi masalah dia adalah dia tidak suka menulis & membaca.

Dia ada masalah dlm melihat huruf & abjad. Saya sendiri mengajar dia membaca Al Furqan, MashaAllah, a lot of patience needed!

Lain anak, lain kebolehannya kan? So kami tidak boleh expect Fateh akan laju spt abg & kakak nya.

But it doesn't mean Fateh tidak bijak. Kami cuma perlu explore lebih banyak cara utk ajar dia, utk bagi dia minat kpd academic.

Maka sebab itu, saya sgt2 kurang ber online.

Setiap hari .. selepas jam 4pm, my fon has to be put far far away.

Masa saya utk focus 100% pada Fateh & juga pada homework & revision ammar & sumayyah.

Mlm pula, ada tuition class for Sumayyah for her bahasa cina.

Fuh, my life sgt2 struggle sbb suami saya jauh.

Saya kena jadi mcm lipas kudong to catch up all these things.

KETIGA

Ok sebab yg ketiga, kenapa saya kurangkan sedikit ber online ni ..

Saya dah hampir capai 100% TIME FREEDOM & FINANCIAL FREEDOM.

Bisness Shaklee yg saya "semai" dari tahun 2013 telah membawa saya utk punyai passive income yg besar.

Kalau ditakdirkan saya tak continue buat Shaklee sekalipun, saya still survive

Kalau bulan ni sales group saya drop sekali pun, saya still survive.

Sebab nya ..

Saya dh ada passive income dari segi savings & properties!

Saya boleh sahaja nikmati dividen dari savings yg saya dh buat. Lebih dari cukup utk tampung keperluan harian & bulanan saya.

Cuma selfish lah kalau saya senyap2 kan tanpa bantu anak didik saya.

My passion mmg mengajar & membantu orang.

Cuma utk bulan ini, sengaja saya kurang kan sessi ber coaching di alam maya sbb saya nak lihat ..  siapa yg masih FIGHT utk kejar Impian mereka.

Saya nak lihat siapa yg buat bisness kerana dia yang NAK .. bukan sbb mentor atau sesiapa.

So dlm masa saya nak sesuaikan aktiviti & jadual saya utk anak2 yg baru masuk sekolah ni, saya buat sekali "test" ini ..

Siapa yg KONSISTEN & siapa yg TIDAK.

Menarik kan?

Dari sini saya boleh tahu, siapa yg serius dan siapa yg tidak.

So yg tak serius tu, I'm not going to waste my time to focus on.

I'll let them go ...

Anyway .. bulan February nanti, saya akan buat tsunami seterusnya.

Bulan January adalah bulan utk TAKE A BREAK, REFRESH & REVIEW  .

Get ready semua .. yg mana konsisten bulan ini, kamu lah yg akan saya tolong giler2 bulan depan!

Ok nanti kita story mory lagi pasal Shaklee ni k?

Sehingga berjumpa lagi ....


Bye ~

Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)



sms/whatsapp: +6013-6971176

Read More

Share on Facebook



Tuesday, 22 January 2019

Written on

Teknologi Makanan Yang Hebat

[FOOD TECHNOLOGY]

Cuba korang tgk Brahmins ni...

No photo description available.

Boleh baca tak apa yang tertulis atas kotak tu?

NO PRESERVATION
NO COLOURING

Boleh imagine bagaimana nasi goreng Brahims ni boleh tahan lama?

Tanpa pengawet
Tanpa pewarna pula tu

Sedangkan kita kalau goreng nasi waktu pagi, esoknya dah basi

Hah inilah yg dinamakan Teknologi Makanan i.e FOOD TECHNOLOGY!!

- - - - - - - - - - - -

Pernah terfikir bagaimana Supplement Shaklee yg kita claim as NATURAL boleh tahan lama bertahun2?

Ada tak agak2 yg tanya, mcm mana Supplement Shaklee boleh kekal maintain as semulajadi??

Imej yang berkaitan

Dah jadi tablets, tak kan lah tak de bahan kimia added??

Ok, meh saya bgtau.

Hidup kita ni pun, dikelilingi bahan kimia tau.

SEMUA benda disekeliling kita, adalah bahan kimia.

Contoh: AIR

Air tu pun bahan kimia =  H2O

Udara yg kita hidu hari2 pun adalah bahan kimia = O2

Tapi ini bahan kimia yang tidak berbahaya.

Begitu juga dgn Supplement Shaklee.

Supplement Shaklee TIDAK MENGANDUNGI sebarang bahan kimia berbahaya, mahupun bahan kimia yang terlarang.

1) Sumber bahan mentah (raw material) yg Shaklee guna adalah 100% semulajadi & tiada pencemaran

2) Tiada bahan terlarang mahupun bahan kimia merbahaya yg terdapat di dalamnya walaupun SEDIKIT

3) Produk Shaklee mempunyai bukti keberkesanan produk berpandukan sains, dan bukan dakwaan semata2

- ada Landmark study
- ada pusat R&D sendiri
- ada barisan saintis yang sentiasa melakukan research & kajian dari semasa ke semasa
- ada ujian klinikal yang TIDAK DIUJI ke atas binatang seperti kebanyakan company lain

Dah tu, bagaimana Shaklee boleh tahan lama?? Dan claim as natural??

So inilah dia yg kita namakan as FOOD TECHNOLOGY

Ok saya bagi contoh:

Salah satu preservation method atau teknik pengawetan makanan paling mudah ialah dgn memastikan kandungan lembapan dlm makanan tu berada pada tahap yg sgt rendah.

Bila lembapan kurang, maka bakteria dan kuman2 susah nak membiak.

Perasan tak ..

Org dulu2 mana ada peti ais.

So bagaimana mereka buat nak bagi makanan tahan lama?

Depa tak guna bahan pengawet pun.

Depa "awet kan" makanan dgn guna teknik spt pengeringan, asilan dan lain2.

Those yg ambik Food technologist course, mesti faham benda ni.

Same goes to Shaklee   ....

Shaklee memang bebas drpd bahan pengawet apa semua TETAPI teknik pemprosesan vitamins shaklee itu sendiri memastikan produk Shaklee tu tahan lama.

Kenapa kita boleh percaya Shaklee?

Sebab Shaklee dah lebih 65 tahun di pasaran!

Sepaanjang tempoh ini, Shaklee dah invest billions dollar hanya utk R & D sahaja..

Can u imagine that??

65 tahun punyer pengalaman ...

Betapa hebat nya Teknologi makanan yg mereka ada!

Kalau Shaklee sesuatu yg tidak elok, mana mungkin akan bertahan selama ini , setuju?



Ok nanti kita story mory lagi pasal Shaklee ni k?

Sehingga berjumpa lagi ....


Bye ~

Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)



sms/whatsapp: +6013-6971176

Read More

Share on Facebook



Monday, 7 January 2019

Written on

Percutian Mewah Seorang Surirumah

Assalammualaikum.

Haih, pagi ni tiba2 terasa ingin throwback moments dulu2.

Alhamdulillah, sekarang Jan 2019. Bermakna, dh 7 tahun saya register sebagai ahli Shaklee.

Saya register pada Jan 2012. Lama dah kan? :)

Bagaikan mimpi pula...

Awalnya saya cuma ingin consume Set Hamil Shaklee utk anak ketiga saya.

Tetapi entah macam mana, "ter" minat pula nak share kebaikan produk Shaklee..

Yerlah, sebab kita dah rasa bezanya pregnant mkn Shaklee dgn tak mkn Shaklee.

Lepas dh "ter" minat nak Share, "ter" minat pula nak berbisness bila tgk offer yg ada dlm Shaklee.

Dalam Shaklee, ada 3 offer yg sgt2 besar bg saya (di samping offer2 lain).

3 offer tu ada adalah 3Cs :

1) Cash Bonus
2) Car Bonus
3) Convention Trip

Korang tahu, antara 3Cs ini, yg paling buat saya obses adalah Convention Trip! Hehehe..

Saya mula terbuka hati nak bisness Shaklee pada Sept 2012.

Sebelum itu, hanya mkn sendiri je.

Then .. dari Sept 2012 sehinggalah March 2013, bila saya nmpk bisness Shaklee ini ada masa depan.. terus saya decide utk resign.

Saya berani menghantar surat perletakan jawatan saya sebagai seorang Engineer.

So officially saya full time in Shaklee pada Apr 2013.

Then tahun itu juga, saya sgt jeles tgk sahabat2 Shaklee saya pergi ke London & Paris di bawah trip mewah Shaklee.  Arghhhh jeles!!

Jeles punye pasal sampai saya upload status di FB & tulis entry khas di blog. Kikki



Boleh baca tahap kejelesan saya di sini: "London...Paris....Owh Tidak!"

Tetapi tahu kah anda ..

Disebabkan kejelesan saya itulah, maka saya mula "balas dendam".

Alhamdulillah, amazingly.. bermula tahun 2014, saya berjaya mengikuti Trip mewah Shaklee without Fail!

Bernarlah kata orang ..

"The best revenge is massive success"

Pembalasan dendam yang terbaik adalah kejayaan yang hebat. 💪

Bagaikan tidak percaya, surirumah seperti saya mampu utk pergi Trip mewah ke luar negara setiap tahun secara PERCUMA!

Yer semuanya tidak mustahil jika anda buat Shaklee sungguh2!

Ok saya share summary trip2 mewah saya yer.

Later saya akan tulis entry khas utk setiap Trip tersebut.

1) Los Angeles & San Francisco - Aug 2014

Ya Allah, ini 1st time ok saya p USA. Macam mimpi!

Pergi apply Visa (and it was really challenging!).

... n finally, here we are! In Los Angeles, n then, from Los Angeles, we fly to San Francisco.  Yuhuuuu.

Korang, serius best giler dpt p USA. It's a big satisfaction for me!

Nanti saya tulis entry khas pasal ni yer. Memandangkan tahun ini, sekali lg saya dan suami bakal terbang ke USA ....  again. Hehe.

Saya share 2 keping gambar dulu yer. Satu di Los Angeles airport dan satu lg di San Francisco airport




2) Umrah Ziarah Abu Dhabi Dubai - Dec 2015

Ok next trip yg saya pilih adalah Umrah!

Tahun itu, Shaklee offer 2; p Italy atau Umrah.

Memandangkan saya dan suami dah pernah pergi Italy, so kami decide utk pilih Umrah.

And ini adalah umrah pertama saya tau! (Utk suami, ni umrah ke-4 beliau. Beliau dh 3 kali pergi umrah dgn his parents).

Saya share 3/4 keping gambar dulu yer. Later saya akan tulis entry khas juga ttg trip mewah ini.






3) Orlando - Aug 2016

Ok tahun ini tahun kesedihan. Saya hanya berjaya dpt 1 tiket international dan 2 tiket local .

Sikit sahaja lg saya nk lepas 2 tiket. Maka saya terpaksa pergi trip sorang2 tanpa husband.  Huwarghhh.

Actually tahun tu sebenarnya lesson learnt utk saya sebab tidak Focus!

Saya p gatal buat produk sendiri iaitu Lipstick.  Habis dah focus saya pd Shaklee terabai.

Inilah org kata, yg dikejar tak dpt, yg dikendong bercuciran.

Konon2 nk jd jutawan cepat, tgk founder2 produk kaya raya.

Tetapi bila kita dh "masuk", barulah tahu  . Ianya tidak semudah yg disangka.

Susah sgt2!

Lebih baik lah saya focus pd Shaklee.  Jadi jutawan dgn Shaklee .  Biar lambat tetapi stabil & tidak ada risiko.

So guys, u pun jd tiru sikap saya ini. Ini lesson learnt terbesar dlm hidup saya. Huhuhu.
Tiket saya ke Orlando.  Sedih sbb p sorang

Akhirnya saya ter menangis juga masa di KLIA airport.  Huhuhu.  Sedih tau, selalu p dgn hubby. 

Tapi bila dh tiba Orlando airport, dh x sedih. Kikiki . Nantilah saya cerita details ttg trip ke Orlando ok?

Tapi kan ..

Korang tahu, disebabkan sedih dan kecewa tak dpt bawa suami, maka saya tekad utk stay FOCUS.

And finally.. utk next year, saya berjaya dpt 2 tiket! Yuhuuuuu.

And tahun2 seterusnya pun, saya still dpt 2 tiket.

It's my honeymoon time with hubby ☺

4) Tokyo - May 2017

Ok. Start 2017, saya berjaya genggam semula 2 tiket international saya.

And 2017, Shaklee bawa p Tokyo, Japan. Belanja gambar sikit2 dulu ek.

Lepas ni, entry khas menyusul.

Muka happy sbb hubby dpt ikut

Arigato. Sumimasen. Jemput mkn


5) Mediterranean Cruise (Spain, France, Italy) - Sept 2018

Trip ni rasa mcm orang kaya sgt2 tau. Duduk dlm cruise yg terbesar di dunia tau. Hehehe.





Later saya tulis entry khas pasal ini ok?

6) Las Vegas & San Francisco - July 2019

Ok last sekali ..

Coming soon this July 2019. Saya dan suami bakal terbang ke Las Vegas & San Francisco.

Ya Allah, excited sgt2!

Lagi 5 bulan sahaja lg .


Ok nanti kita story mory lagi pasal Shaklee ni k?

Sehingga berjumpa lagi ....


Bye ~

Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~






Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)



sms/whatsapp: +6013-6971176

Read More

Share on Facebook



 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.