Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Wednesday, 3 September 2014

Written on

Saat Ku Jatuh Cinta Dengan Shaklee

Detik2 pahit sebelum mengenali Shaklee...

"Wall aku ni, penuh je pasal Shaklee, menyampah!"

"Asyik2 tgk pasal Shaklee.... ee"

Benarlah, orang kata jgn terlalu membenci sesuatu, nanti kita jatuh cinta padanya.

Suatu hari.....

Hati tiba2 terdetik ketika baru disahkan mengandung anak ketiga:

"Aku baru anak dua, tp dah muka mcm org tua. Betul ke cukup khasiat aku makan ni?"

"Aku konon nak menyusu anak sampai 2 tahun, tp ammar sumayyah sampai 6 bulan je, pastu susu merudum. Kenapa susu aku merudum walaupun aku selalu pam? Sebab aku stress ke? Sebab aku penat ke?? "

"Aku baru umur 28 tahun, tp kenapa aku rasa badan aku dah xfit? Tak kan nak biarkan keadaan mcm ni berlarutan?? Aku ada suami, tak nak lah tak cantik, tak comel depan mata suami..."

"Anak dah masuk tiga, tak kan aku masih nak bodoh sombong lagi?? Aku perlu ikhtiar utk kesihatan aku dan anak2 aku"

Lalu....

Nov 2011, aku mula reply msg SID yg pm aku (mak Shaklee ku sekarang. hihi).

Tanggal Januari 2012, dgn sahnya aku menjadi ahli Shaklee. Bukan untuk berbisness, tapi niat semata2 utk kegunaan aku dan anak2.

Wah, penawar apa yang aku temui???

Kenapa anak2 ku yang setiap bulan demam, selsema batuk, kini dah kurang sakitnya??

Kenapa aku yang sarat mengandung, yg perlu travel ke tempat kerja sejauh 110 km setiap hari masih bertenaga walaupun kdng2 sampai rumah lewat mlm???

Wah, ini memang betul2 ajaib!!

8 bulan menjadi pengguna tegar Shaklee.....

Sehingga lahirnya anak yg ku kandung selama 9 bulan....

Berpantang dgn SET BERPANTANG SHAKLEE mmg awesome!!

SubhanAllah.....

Makin aku jatuh cinta dgn Shaklee!!

....dan cinta itu kini bersambung apabila aku mengetahui lahirnya Jutawan2 Muslimah dari group Shaklee kami.

Senior2 UTP ku yg kini menggenggam 5 angka bonus setiap bulan. wah ini tidak boleh jadi!!

Takkan mereka boleh, aku tak boleh???

....dan cinta itu semakin kuat dan kuat. Sehinggalah satu hari, turning point ku bermula.

Ainul, This is the time!!

>>> bersambung di next entry









Ainul...
"Working-at-home-mother"

Ketahuilah, hidup sentiasa ada pilihan, maka berusahalah mencari pilihan yang terbaik utk kehidupan kita ~







Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com


sms/whatsapp: +6013-6971176


Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.