Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Wednesday, 9 April 2014

Written on

Renew Passport 24/7??

2 hari lepas, dapat email dari Shaklee tentang Shaklee Conference Registration Form. Nak kena reply dgn sertakan sekali no passport & gambar.

Alhamdulillah, saya dapat 2 tiket PERCUMA ke USA pada bulan 8 ni. Shaklee chatered 3 buah kapal terbang utk trip ke  US kali ni. Banyakkan?? Of coz geng2 Group Jutawan kami contribute sebahagiannya. hehe..

Masa nak tulis no passport, baru perasan yang rupa2nya pasport saya n hubby dah expired. Oho! Yerlah, last kami satu family pergi overseas May 2013.

Passport saya expired Mac 2014, while hubby expired May 2014. Nak pergi US nyer Aug 2014. Perfect package kan??? huhu

Maka apa lg, operasi cari gali info di google pun bermula. Of coz yang boleh renew passport 24 jam 7 hari seminngu (Isnin - Ahad). Wah2x, mabeles punyer carian!

Alhamdulillah, setelah dicari, ni info yang boleh saya kongsikan; waktu operasi bagi urusan Passport.

1) Waktu operasi urusan pasport bagi negeri Kedah, Kelantan , Terengganu dan Johor

Ahad-Rabu : 7.30 pagi – 5.30 petang
Khamis : 7.30 pagi – 3.30 petang

2) Waktu operasi urusan pasport bagi negeri Wilayah Persekutuan, Selangor, Pahang, Perlis, Pulau Pinang, Perak, Negeri Sembilan, Melaka, Sabah dan Sarawak

Isnin-Jumaat : 7.30 pagi – 5.30 petang

3) Pejabat Imigresen yang buka pada hujung minggu adalah:

- Pejabat Imigresen Seremban, Shah Alam, Kelana Jaya, Kajang, Pelabuhan Klang, Johor Bahru, Pekan Rabu, Seberang Jaya ( Pulau Pinang ), Kota Kinabalu, Kucing, Miri dan Pejabat Pasport Presint 15, Putrajaya

Sabtu-Ahad : 8.00 pagi – 1.00 petang

4) Kalau hujung minggu boleh juga buat pasport di Urban Transformation Centre (UTC ) dan Rural Transformation Centre (RTC)

UTC Pudu
Mini UTC Sentul
UTC Ipoh
RTC Gopeng
UTC Melaka
UTC Kuantan
UTC Alor Setar

Cara nak renew passport??

1) Bawa dokumen yang diperlukan:
- Passport lama
- MyKad
- 2 keping gambar berukuran passport bersaiz 35mm x 50mm (jgn risau, biasa kat pejabat imigresen, ada orang ygtukang ambil gambar tp bayar lah ye. Idok lah free

2) Isi borang
- nama
- no kad pengenalan
- alamat
- ketinggian
- no telefon
- tick pilihan samada nak yang 1 tahun, 2tahun atau 5 tahun

3) Ambil no giliran

In shaa Allah boleh siap dalam masa 2 jam!

Passport anak2 lama lagi nak expired



Utk info yg lebih lanjut, boleh lawati website Portal Rasmi Jabatan Imigresen Malaysia

Ok semoga info ini berguna buat yang memerlukan..

Sekian....



Ingin mendaptkan sebotol Ostematrix pada harga istimewa sempena Promosi nyer bulan ni??

Atau ingin mencari any supplemen yang sesuai untuk diri anda? Atau ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka hanya duduk di rumah?





Hubungi saya untuk khidmat konsultansi secara percuma! Juga untuk mendapatkan jadual makan vitamin yang terbaik untuk anda...


Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176


Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.