Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Thursday, 10 October 2013

Written on

Dahulu Ia Mimpi, Sekarang Ia Realiti....

" Tgklah...satu thn dr sekarang, bonus saya mesti 5 angka.."
"Hurm..." Suami mencebik bibir...

Masih terbayang2 perbualan saya dgn suami suatu masa dahulu.

Ya, siapa yang hendak percaya pd org yg br sethn jagung buat bisness Shaklee ni...

Bkn kata suami, diri sendiri pun tak percaya yg saya boleh dpt income sebanyak tu. Dalam hati ni, "Eh, betul ker aku boleh dpt koman2 pun RM10K sebulan??"

Tetapi kerana mata hati saya telah nampak apa yang telah dicapai oleh mentor2 Shaklee saya, maka saya SANGAT YAKIN bahawa saya juga berpeluang merasai keadaan tersebut walaupun waktu itu, saya sendiri tidak tahu bagaimana utk mencapainya!

Masih ingat lagi perkongsian dr great mentor saya, Kak Cery:

Kenaikan bonus dlm MLM mula2 mmg sikit.. dari puluh2.. naik ratus.. baru dtg ribu2 semua...
dia tak berkadaran dgn USAHA yg diberikan.. ia proportional...
maksud saya.. awal2 keluar duit byk, usaha banyak.. tapi bonus sikit jer..mmg MLM mcm tu
tapi lama2... bonus lagi byk dari usaha... IT TAKES TIMES...


Bonus sy lately mmg naik byk.. sampai sy pun tak expect dah...sy ingat lagi..

Mac -RM35K
Apr-RM41K++
May-RM47K++
Jun-RM67K++
July-RM80k++

Saya bagi past 5 mths.. sbb bulan sebelum2 tu bonus just naik RM2-3K sahaja.. tapi start Mac..dia naik RM5k..pastu naik RM10k..actually mmg target Jun dah cecah RM50k.. and thn dpn target RM100k...tapi lebih2 lak.. ape2 pun ALHAMDULILLAH


Saya baca statement ini setahun yang lalu (Aug 2012). Bila saya baca, terus saya cakap "If she can do, why not me??"

Dan kerana itulah, saya telah surakan kpd hubby "My bonus will reach 5 figures in 1 year from now" Walaupun hubby hanya mencebikkan bibirnya sahaja...namun seperti yg saya telah katakan di atas, mata hati saya telah nampak apa yg saya boleh capai di depan saya.

Benarlah...kalau anda hajatkan sesuatu, pastikan ANDA TULIS IMPIAN tersebut!

Dan YESS, saya telah tulis impian saya...

Dan Allahuakbar,  terduduk saya bila melihat bonus yg telah dicreditkan ke akaun Maybank saya utk bulan August 2013.....

Aug 2013 > genap setahun saya berada dalam bisness Shaklee!!
 
Bonus 5 angka, dan ianya adalah REALITI!!

Sahabat2, juga buat semua para pembaca setia blog saya...

Bukan niat saya utk mendabik dada, jauh sekali utk menunjuk2....tetapi saya nak anda tahu, tiada yg mustahil jika anda benar2 menghajatkan sesuatu.

Terus terang saya katakan, saya memang perlukan duit yang banyak! Saya perlukan 'ia' utk membantu org2 di sekeliling saya, saya perlukan 'ia' utk menyokong aktiviti Jemaah, saya perlukan 'ia' utk membina masa depan anak2 saya!

Ya, saya perlukan duit yg banyk utk membantu ibu saya yg susah, saya perlukan duit yg banyak utk bantu adik saya yg tgh belajar, saya perlukan duit yg banyak agar saya dan suami dpt sekolahkan anak2 kami di sekolah yg terbaik, saya perlukan duit yg banyak agar kami suami isteri mampu memberi yg terbaik kpd anak2 kami (makanan, pakaian, tempat tinggal, kereta), saya perlukan duit yg banyak agar saya tidak berkira2 utk infaq ke jalan Islam, saya perlukan duit yg banyak utk lebih bnyk memberi....

Maka salahkah utk saya bermimpi sedemkian??

Ya, dahulunya Ia adalah MIMPI, kini ia menjadi REALITI!!

Terima kasih Allah!

Terima kasih abang kerana mencabar saya suatu masa dahulu ➳ ♥

Juga Terima kasih wahai para pelanggan Shaklee yang sentiasa menyokong bisness saya!

Dan terima kasih buat para mentor yang tidak jemu2 mencurahkan  ilmu kpd saya; ilmu dunia & akhirat!

** Buat mereka yang tercari2 side income, pendapatan tambahan... tidak salah saya katakan jika anda cuba utk berjinak2 dgn dunia perniagaan Shaklee. Percayalah! Anda tidak akan rugi, anda tidak akan menyesal....In shaa Allah!

psst: Impian terbaru saya sekarang,

"MY BONUS WILL BE 6 FIGURES in 1 YEAR FROM NOW"

Semoga Allah permudahkan jalan saya...

Wahai Allah, letakkankan akhirat di hatiku, dan dunia di tgnku....


Jom sama2 kita bermimpi!




Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda? Atau ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka hanya duduk di rumah?





Hubungi saya untuk khidmat konsultansi secara percuma! Juga untuk mendapatkan jadual makan vitamin yang terbaik untuk anda...


Pn Ainul Shahrazad
Shaklee Independent Distributor (ID No: 867597)
ainul83@yahoo.com
+60136971176

Share on Facebook



Share this case:

0 comments:

Post a Comment

 

Ainul Dzuha

Shaklee Independent Distributor

ID: 867597

Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

Contact

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 013-6971176

Follow by Email

Dikuasakan

Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my.